Good Doctor 2013 South Korean Series

Tips:

Το Good Doctor (Κορεάτικα: 굿 닥터; RR: Gut Dakteo) είναι μια νοτιοκορεάτικη ιατρική δραματική τηλεοπτική σειρά του 2013. Δημιουργήθηκε από τον Park Jae-beom, σε σκηνοθεσία Ki Min-soo και Kim Jin-woo. Ο πρώτος τίτλος ήταν Green Scalpel Πράσινο Νυστέρι (Κορεατικά: 그린 메스 RR: Geurin Meseu). Πρωταγωνιστούν οι Joo Won, Moon Chae-won, Joo Sang-wook, Kim Min-seo, Chun Ho-jin, Kwak Do-won και Ko Chang-seok.
Τέσσερα remake έγιναν, στην Αμερική το The Good Doctor (2017), στην Ιαπωνία το Good Doctor (2018), στην Τουρκία το Miracle Doctor - Mucize Doktor (2019 Turkish TV series) και στο Χονγκ Κονγκ το Life After Death (2020 Hong Kong TV series). Και το σενάριο του New Amsterdam έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Νοτιοκορεάτικο Good Doctor.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 20

Story:

Ο Park Si-on (Joo Won) είναι ένας γνώστης του φάσματος του αυτισμού που στάλθηκε σε ένα εξειδικευμένο κέντρο φροντίδας ως παιδί, όπου ανακαλύφθηκε ότι έχει μια ιδιοφυή μνήμη και ξεχωριστές δεξιότητες. Τελικά μπαίνει στον χώρο της παιδοχειρουργικής ως παθολόγος, όπου του δίνεται προθεσμία έξι μηνών για να αποδείξει ότι είναι ικανός. Ωστόσο, λόγω της άτυπης ψυχικής και συναισθηματικής κατάστασής του, ο Σι-ον αντιμετωπίζει συγκρούσεις από τους συνομηλίκους του και τους ασθενείς, που τον βλέπουν ως παιδάκι και αναξιόπιστο. Ο πιο επικρητικός είναι ο θερμοκέφαλος χειρουργός Kim Do-han (Joo Sang-wook). Ο Do-han ζήτησε από τον μέντορα του νεαρού χειρουργού, Choi Woo-seok (Chun Ho-jin), ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του νοσοκομείου, να τον καθοδηγήσει αλλά δεν θέλει να το κάνει, καθώς τον χαρακτηρίζει ένα άψυχο ρομπότ ενός γιατρό που δεν μπορεί παρά να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στη φωτογραφική του μνήμη αντί να αισθάνεται τι χρειάζεται ο ασθενής. Παρά τη βοήθεια από συναδέλφους με κατανόηση και δίκαιους όπως ο Cha Yoon-seo (Moon Chae-won) και ο Han Jin-wook (Kim Young-kwang), το νοσοκομείο είναι ένας άγριος και ανταγωνιστικός κόσμος και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Si-on γίνονται μεγαλύτερες όταν ερωτεύεται την Yoon-Seo, μια συνάδελφο γιατρό στο νοσοκομείο.


Good Doctor 2013 South Korean Series

Αρκετά καλό για το είδος του και πιο ταιριαστό στην Νότιο Κορέα. Έχει αυτή την θετική αύρα που δεν κατάφερε να περάσει στις άλλες διασκευές.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Good_Doctor_(South_Korean_TV_series)

Διάβασε για το The Good Doctor (2017 American TV series)

Διάβασε για το Good Doctor (2018 Japanese TV series)

Διάβασε για το Miracle Doctor (2019 Turkish TV series)

Διάβασε για το Life After Death (2020 Hong Kong TV series)



Other The Good Doctor Film and Series
Film The Good Doctor (1939 film), directed by Mario Soffici.
The Good Doctor (2011 film), an American thriller directed by Lance Daly.
Television Good Doctor (South Korean TV series), a 2013 medical drama
The Good Doctor (American TV series), a 2017 medical drama, based on the 2013 South Korean series
Good Doctor (Japanese TV series), a 2018 medical drama, based on the 2013 South Korean series
Miracle Doctor - Mucize Doktor (2019 Turkish TV series)
Life After Death (2020 Hong Kong TV series)
Good Doctor 2013 South Korean Series