The Frozen Dead Film 1966

Tips:

Το The Frozen Dead είναι μια βρετανική ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας του 1966 σε σενάριο, παραγωγή και σκηνοθεσία του Herbert J. Leder και με πρωταγωνιστές τους Dana Andrews, Anna Palk και Philip Gilbert. Το Frozen Dead κυκλοφόρησε το 1967 ως διπλή μεγάλου μήκους με το It! (1967 film), μια ταινία της οποίας ο Leder επίσης έγραψε και ήταν παραγωγός και σκηνοθέτης.

Story:

Ο Ναζί επιστήμονας Δρ. Norberg (Dana Andrews) προσπαθεί να αναβιώσει έναν αριθμό παγωμένων Ναζί στρατιωτών στο αγγλικό κτήμα του, έτσι ώστε το Τρίτο Ράιχ να μπορεί να αναδυθεί εκ νέου 20 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.Ο Norberg μπορεί να ξεπαγώσει το σώμα, αλλά όχι τον εγκέφαλο. Το μόνο που μπορεί να παράγει είναι όντα που μοιάζουν με ζόμπι που δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν ατελείωτα τη μνήμη μιας μόνο δράσης από το παρελθόν τους. Το χειρότερο από αυτά, ο Φυλακισμένος αρ. 3 (Έντουαρντ Φοξ), είναι εξαιρετικά βίαιος και είναι αδερφός του Νόρμπεργκ. Ο Λούμπεκ λέει στον Νόρμπεργκ ότι 1.500 παγωμένοι Ναζί έχουν κρυφτεί σε πολλές χώρες. Προκειμένου να αναβιώσει το Τρίτο Ράιχ, ο Λούμπεκ αναφωνεί ότι «πρέπει να αποκατασταθούν σε πλήρη δυναμικότητα την κατάλληλη στιγμή - που είναι τώρα!». Για να γίνει αυτό, ο Norberg φέρνει τον Αμερικανό επιστήμονα Ted Roberts (Philip Gilbert), ο οποίος είχε κάποια επιτυχία στην απόψυξη των λειτουργικών εγκεφάλων. Ο Τεντ, αγνοώντας τη ναζιστική πλοκή, πιστεύει ότι πρόκειται να βοηθήσει τον Νόρμπεργκ να κρατήσει ζωντανά όργανα για ιατρική χρήση.


The Frozen Dead Film 1966

Σενάριο με ναζί, ζόμπι, τρελούς επιστήμονες και “αναβίωση” του Γ’ Ράιχ και όλα αυτά το 1966. Κάποιοι νοσταλγοί των ναζί, έχουν μεγάλη φαντασία και “κάψα” για την αναβίωση ενός πεθαμένου ονείρου. Η ταινία για την εποχή της, χαρακτηρίστηκε ως πολύ τρομακτική και ήταν ακατάλληλη για κάτω των 16 χρονών.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Frozen_Dead

Διάβασε και για την σειρά:
The Frozen Dead (2017 French TV series)
Διάβασε και για την 2η ταινία της σειράς τρόμου:
It! (1967 film)
The Frozen Dead Film 1966 The Frozen Dead Film 1966