It! Film 1967

Tips:

Το It! (εναλλακτικοί τίτλοι: Anger of the Golem and Curse of the Golem) είναι μια βρετανική ταινία τρόμου του 1967, η οποία έχει ως κύριο θέμα το Golem της Πράγας. Ο Herbert J. Leder είναι ο παραγωγός, ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης της ταινίας. Η ταινία έγινε με το στυλ των ταινιών των Hammer Studios τόσο στον ήχο όσο και στην κινηματογράφηση. Πρωταγωνιστεί ο Roddy McDowall στο ρόλο του τρελού βοηθού επιμελητή του μουσείου Arthur Pimm, ο οποίος ζωντανεύει το Golem και οι Jill Haworth, Paul Maxwell και Alan Sellers.

Story:

Η αποθήκη ενός μουσείου του Λονδίνου καίγεται, αφήνοντας άθικτο ένα άγαλμα που ο επιμελητής του μουσείου, κ. Γκρόουβ, προσδιορίζει ως «Μεσοευρωπαϊκό Πρωτόγονο». Ο Γκρόουβ σκοτώνεται μυστηριωδώς ενώ επιθεωρεί το τεχνούργημα όταν ο βοηθός του, Άρθουρ Πιμ, στέλνεται να του φέρει έναν φακό. Αυτό ξεκινά μια σειρά από ανεξήγητους θανάτους και καταστροφές που συνδέονται με το άγαλμα, το οποίο αργότερα αναγνωρίστηκε θετικά ως το Golem του Judah Loew του 16ου αιώνα. Μια επιγραφή στα εβραϊκά ενισχύει το σασπένς και τη φρίκη της πλοκής.


It! Film 1967

Το βασικό στοιχείο στο It! (όπως και στο The Frozen Dead Film 1966) είναι οι τεχνικές με τις οποίες γυρίστηκαν οι ταινίες τρόμου. Με πολύ απλά μέσα και χειρονακτικές τεχνικές προσπάθησαν να αποδώσουν το σασπένς, με το αποτέλεσμα να είναι - ακόμα και τότε - μια μάλλον παρωδία τρόμου και να θεωρείται Cult.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/It!_(1967_film)

Διάβασε και για την 2η ταινία της σειράς τρόμου:
The Frozen Dead (1966 British film)
It! Film 1967 It! Film 1967