Twin Peaks 1990–2017 Series

Tips:

Το Twin Peaks είναι μια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά μυστηρίου που δημιουργήθηκε από τους Mark Frost και David Lynch. Έκανε πρεμιέρα στο ABC στις 8 Απριλίου 1990 και αρχικά προβλήθηκε για δύο σεζόν μέχρι την ακύρωσή της το 1991. Η εκπομπή επέστρεψε το 2017 για τρίτη σεζόν στο Showtime. Συνθέτης ο Angelo Badalamenti, την παρτιτούρα συνέθεσε με τον Lynch. Πρωταγωνιστούν οι Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn, Warren Frost, Peggy Lipton, James Marshall, Everett McGill, Jack Nance, Ray Wise, Joan Chen, Piper Laurie, Kimmy Robertson, Eric Da Re, Harry Goaz, Michael Horse, Sheryl Lee και Russ Tamblyn. Στην 3η σεζόν το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού καστ επιστρέφει, συμπεριλαμβανομένων των Kyle MacLachlan, Mädchen Amick, Sherilyn Fenn, Sheryl Lee, Ray Wise και αρκετών άλλων. Οι προσθήκες περιλαμβάνουν τους Jeremy Davies, Laura Dern, Robert Forster, Tim Roth, Jennifer Jason Leigh, Amanda Seyfried, Matthew Lillard και Naomi Watts.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 48 + Fire Walk with Me (1992 Film)

Story:

Το 1989, ο τοπικός ξυλοκόπος Pete Martell ανακαλύπτει ένα γυμνό πτώμα τυλιγμένο σε πλαστικό στην όχθη ενός ποταμού έξω από την πόλη Twin Peaks, στην Ουάσιγκτον. Όταν φθάνουν ο σερίφης Harry S. Truman (Michael Ontkean), οι αναπληρωτές του και ο γιατρός Γουίλ Χέιγουορντ, η σορός αναγνωρίζεται ως η βασίλισσα Laura Palmer (Sheryl Lee). Ένα δεύτερο κορίτσι, η Ρονέτ Πουλάσκι, ανακαλύπτεται βαριά τραυματισμένη ακριβώς πέρα από τα κρατικά σύνορα. Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Dale Cooper (Kyle MacLachlan) καλείται να ερευνήσει. Η αρχική εξέταση του σώματος της Λόρα από τον Κούπερ αποκαλύπτει ένα μικροσκοπικό δακτυλογραφημένο γράμμα "R" που έχει μπει κάτω από το νύχι της. Ο Cooper ενημερώνει την κοινότητα ότι ο θάνατος της Laura ταιριάζει με την υπογραφή ενός δολοφόνου που δολοφόνησε ένα άλλο κορίτσι στη νοτιοδυτική Ουάσιγκτον τον προηγούμενο χρόνο, και ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δολοφόνος ζει στο Twin Peaks.
Οι αρχές ανακαλύπτουν μέσα από το ημερολόγιο της Λόρα ότι ζούσε διπλή ζωή. Απατούσε τον φίλο της, αρχηγό ποδοσφαίρου Μπόμπι Μπριγκς, με τον ποδηλάτη Τζέιμς Χάρλεϊ και εκπορνευόταν με τη βοήθεια του οδηγού φορτηγού Λέο Τζόνσον και του εμπόρου ναρκωτικών Ζακ Ρενό. Η Λόρα ήταν επίσης εθισμένη στην κοκαΐνη, την οποία εξασφάλιζε εξαναγκάζοντας τον Μπόμπι να συναλλάσσεται με τον Ζακ. Ο πατέρας της Laura, δικηγόρος Leland Palmer, παθαίνει νευρικό κλονισμό μετά τον θάνατό της. Η καλύτερή της φίλη Donna Hayward ξεκινά μια σχέση με τον James. Με τη βοήθεια της ξαδέρφης της Laura, Maddy Ferguson, η Donna και ο James ανακαλύπτουν ότι ο ψυχίατρος της Laura, Dr Lawrence Jacoby, είχε εμμονή μαζί της, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι αθώος για τη δολοφονία.
Στην 3η σεζόν ο πράκτορας του FBI, Dale Cooper, επιστρέφει στην οθόνη μας και στην αινιγματική πόλη του Twin Peaks, 25 χρόνια μετά την υπόθεση δολοφονίας της Laura Palmer. Μαζί του επιστρέφει και ο David Lynch που σκηνοθέτησε και τα 18 επεισόδια.


Twin Peaks 1990–2017 Series

Η αφήγηση της σειράς βασίζεται σε στοιχεία αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά ο ασυνήθιστος τόνος, τα υπερφυσικά στοιχεία και η μελοδραματική απεικόνιση των εκκεντρικών χαρακτήρων αντλεί επίσης από την αμερικανική σαπουνόπερα και τροπάρια τρόμου. Το σενάριο είναι αστυνομικό, σκοτεινό, δράμα μυστηρίου. Όπως και μεγάλο μέρος του έργου του Lynch, διακρίνεται από τον σουρεαλισμό, το απίθανο χιούμορ και τη χαρακτηριστική κινηματογραφία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_Peaks

Διάβασε για το Twin Peaks: Fire Walk with Me 1992 Film


Twin Peaks 1990–2017 Series photo album


Twin Peaks 1990–2017 Series Twin Peaks 1990–2017 Series
Twin Peaks 1990–2017 Series Twin Peaks 1990–2017 Series