Three-Body 2023 Series

Tips:

Το Three-Body (κινεζικά: 三体 San ti) είναι μια κινεζική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας προσαρμοσμένη από το μυθιστόρημα The Three-Body Problem του Liu Cixin, το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σε σίριαλ το 2006. Πρωταγωνιστούν οι Zhang Luyi, Yu Hewei, Chen Jin, Wang Ziwen, Lin Yongjian, Li Xiaoran, Kenan Heppe, Eric Wang, Kou Zhenhai, He Dujuan, Mike Koltes.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 30

Story:

Το 1979, η Ye Wenjie απαντά σε ένα σήμα που έλαβε η κεραία της Red Coast στο Radar Peak, καλώντας τον ανταποκριτή της να πάρει τη Γη, καθώς ο πληθυσμός της δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της. Το 2007, ο Wang Miao, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στα νανοϋλικά της Κίνας, επιστρατεύεται από τον Shi Qiang, έναν ντετέκτιβ που ειδικεύεται στην αντιτρομοκρατική, στην περίπτωση περίεργων φαινομενικών αυτοκτονιών στην επιστημονική κοινότητα. Ο Wang Miao αποδέχεται απρόθυμα την πρόσκλησή του στο The Frontiers of Science και, όταν επιστρέφει σε μια συνάντηση, γίνεται μάρτυρας της ψυχολογικής επιδείνωσης ενός συναδέλφου μέλους της ομάδας όταν έρχεται αντιμέτωπος με την κύρια υπόθεση της ομάδας - ότι η ανθρωπότητα καταλαμβάνει ένα βασίλειο ύπαρξης, η άποψη του οποίου την καταδικάζει σε αναπόφευκτη άγνοια για την πλήρη φύση της πραγματικότητας, για πάντα κολλημένη στα σύνορα της επιστήμης. Αργότερα, στην κηδεία της Yang Dong, συναντά τη μητέρα της – Ye Wenjie, για να της δώσει τη φωτογραφία που τράβηξε την κόρη της, αλλά παρατηρεί μια περίεργη χρονική σήμανση πάνω της και υπόσχεται να της δώσει μια σωστά ανεπτυγμένη φωτογραφία. Ωστόσο, στο στούντιο του σπιτιού του, ανακαλύπτει ότι όλες οι φωτογραφίες του έχουν παρόμοια χρονική σήμανση. Αφού πειραματίστηκε με την παλιά του κάμερα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι χρονικές σημάνσεις είναι μια αντίστροφη μέτρηση που τελειώνει σε 49 ημέρες. Μετά από μια σειρά ξέφρενων πειραμάτων για να προσδιορίσει την πηγή των χρονικών σημάνσεων στις φωτογραφίες, ο Wang Miao αρχίζει να βλέπει την αντίστροφη μέτρηση στο κέντρο του δικού του οράματος. Ένας οφθαλμίατρος φίλος της συζύγου του διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα σωματικά λάθος με τα μάτια του. Εκτός επιλογών, επιστρέφει στη Shen Yufei του The Frontiers of Science για συμβουλές και εκείνη προτείνει να σταματήσει τα πειράματά του νανοτεχνολογίας που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Wang Miao συναντά μια μυστηριώδη οργάνωση που ονομάζεται Frontiers of Science και μαθαίνει την αλήθεια πίσω από το πώς ένας εξωγήινος κόσμος που απεικονίζεται σε ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι συνδέεται με τις προφανείς αυτοκτονίες και τη μοίρα του κόσμου.


Three-Body 2023 Series

Αρκετά καλό σενάριο με φόντο την Φυσική επιστήμη. Ψυχολογικό θρίλερ με αργή πλοκή και βαρετό σασπένς, για να αντέξει 30 επεισόδια. Το ηθικό δίδαγμα: δεν υπάρχει “τέρμα” στις επιστήμες γενικά, παρά μόνο η αμφισβήτηση και η κατανόηση της “ρευστής” φύσης.
Όταν η επιστήμη υπερβαίνει την κατανόηση, συνήθως καταντά αίρεση. Γι’ αυτό ο κόσμος πανικοβάλλεται. Στην ανθρώπινη ιστορία η επιστήμη έχει προκαλέσει πανικό πολλές φορές.
One step at the time who never exists.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Three-Body

Διάβασε για το 3 Body Problem 2024 Series

Three-Body Films and Television

01.The Three-Body Problem in Minecraft, (2014 Chinese animated series) adaptation of Remembrance of Earth's Past
02.The Three-Body Problem (2018 Chinese film), an unreleased Chinese science fiction 3D film adaptation of the novel
03.The Three-Body Problem (2022 animated TV series), a Chinese animated series adaptation of the novel The Dark Forest, the second book in the Remembrance of Earth's Past trilogy
04.Three-Body (2023 Chinese series), a live-action series adaptation of the novel The Three-Body Problem produced by Tencent Video
05. 3 Body Problem (2024 TV series), an American live-action series adaptation of the novel The Three-Body Problem

Three-Body 2023 Series