The Tunnel 2013-2018

Tips:

Το The Tunnel (Το Τούνελ γαλλικά: Tunnel) είναι μια βρετανο-γαλλική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά που προσαρμόστηκε από τη Δανο-Σουηδική αστυνομική σειρά του 2011 The Bridge (Bron/Broen). Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Stephen Dillane και Clémence Poésy ως Βρετανοί και Γάλλοι αστυνομικοί ντετέκτιβ Karl Roebuck και Elise Wassermann. Ακόμα συμμετέχουν και οι Angel Coulby, Thibault de Montalembert και η Angeliki Papoulia.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 24

Story:

Η υπόθεση ακολουθεί τους δύο ντετέκτιβ που εργάζονται μαζί για να βρουν έναν κατά συρροή δολοφόνο που άφησε το πάνω μισό ενός Γάλλου πολιτικού και το κάτω μισό μιας Βρετανίδας πόρνης στη σήραγγα της Μάγχης στο μέσο μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Ο δολοφόνος έχει το παρατσούκλι «Τρομοκράτης της αλήθειας» και βρίσκεται σε μια ηθική σταυροφορία για να αναδείξει πολλά κοινωνικά προβλήματα, τρομοκρατώντας και τις δύο χώρες . Καθώς η σειρά προχωρά, αποκαλύπτεται η αληθινή πρόθεση του δολοφόνου.


The Tunnel 2013-2018

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δεί πολλές σειρές ή να ψάχνεις πληροφορίες για παρόμοιες. Το The Tunnel είναι η 2η μεταφορά του Σουηδο-Δανέζικου The Bridge | Bron/Broen. Η 1η ήταν το Αμερικάνικο The Bridge (2013–2014) που ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ χάλια. Εδώ έχουμε πιστή αντιγραφή του σεναρίου ΚΑΙ των αντίστοιχων ρόλων. Και εδώ κάπου το The Tunnel αρχίζει και "χανει". Το σενάριο και οι χαρακτήρες έχουν γραφτεί-βαθύνει σε Σκανδιναβικό μοτίβο και κουλτούρα. Εδώ η μεταφορά μοιάζει με μια κακή καρικατούρα που καταστρέφει την ουσία της υπόθεσης και τους ρόλους. Κάπου στο 4-5ο επεισόδιο της 1ης σεζόν λογικά θα χάσεις το "τόπι", αφού σου πετάει κάποιες τελικές σκηνές δίχως να ξέρεις από που προήλθαν. Γι'αυτό το Bron/Broen είχε τον απόλυτο συνδιασμό καλό σενάριο - τέλεια πλοκή και ροή.
Αν ΔΕΝ έχεις δει το The Bridge | Bron/Broen τότε ίσως να σου αρέσει η σειρά, μέχρι που θα βαρεθείς τους αλλόκοτους ρόλους. Αν δεις μετά το αυθεντικό τότε θα καταλάβεις όλα τα γιατί-πως-που-πότε. Καλή η προσπάθεια αλλά μέτριο το αποτέλεσμα.
Η 2η και 3η σεζόν έχουν διαφορετικά σενάρια από το Bron/Broen και η σειρά μολίς άρχισε να καλυτερεύει. Η 3η σεζόν ήταν ότι καλύτερο έχω δει σε Αγγλικό σίριαλ.



Ελληνική συμμετοχή: Angeliki Papoulia

More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Tunnel_(TV_series)

The Bridge Collection
The Tunnel 2013-2018 The Tunnel 2013-2018 The Tunnel 2013-2018