The Killing - Forbrydelsen 2007–2012


20 Top Series

Tips:

Το The Killing (δανικά: Forbrydelsen, lit.'The Crime') είναι μια δανική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Søren Sveistrup. Η σειρά διαδραματίζεται στην Κοπεγχάγη και περιστρέφεται γύρω από την ντετέκτιβ επιθεωρήτρια Sarah Lund (Sofie Gråbøl). Κάθε σειρά ακολουθεί μια υπόθεση δολοφονίας μέρα με τη μέρα. Κάθε επεισόδιο διάρκειας πενήντα λεπτών καλύπτει είκοσι τέσσερις ώρες της έρευνας. Η σειρά διακρίνεται για τις ανατροπές της, τις ιστορίες της σεζόν και τον σκοτεινό τόνο, καθώς και για το ότι δίνει εξίσου έμφαση στις ιστορίες της οικογένειας του δολοφονημένου θύματος και την επίδραση στους πολιτικούς κύκλους παράλληλα με την αστυνομική έρευνα. Έχει επίσης ξεχωρίσει για τη φωτογραφία του σκηνικού της στη Δανία και για την υποκριτική ικανότητα του καστ της. Πάνω από 120 χώρες έχουν αγοράσει τις δύο πρώτες σεζόν του The Killing.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 40

Story:

Η πρώτη σεζόν αποτελείται από είκοσι επεισόδια, τα οποία ακολουθούν την αστυνομική έρευνα για τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας. Η Sarah και ο νέος επιθεωρητής της DCI Jan Meyer καλούνται να βρουν το δολοφόνο, ανάμεσα από πολλούς ύποπτους, σε αυτή την περίπλοκη υπόθεση.
Στη 2η σεζόν η επιθεωρήτρια Ulrik Strange φτάνει σε ένα λιμάνι όπου η Lund εργάζεται ως συνοριοφύλακας, κατόπιν εντολής του πρώην αφεντικού της, Brix, για να της ζητήσει να επιστρέψει για να βοηθήσει στη διερεύνηση της δολοφονίας της Anne Dragsholm, μιας στρατιωτικής συμβούλου που βρέθηκε δολοφονημένη στο Ryvangen Memorial Park. Η Λουντ υποπτεύεται ότι η δολοφονία δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται, παρά την αναγκαστική ομολογία του συζύγου του Ντράγκσολμ. Εν τω μεταξύ, ο Thomas Buch, ο πρόσφατα διορισμένος υπουργός Δικαιοσύνης, υποπτεύεται ότι ο προκάτοχός του συμμετείχε στη συγκάλυψη μιας σφαγής Αφγανών πολιτών από Δανούς στρατιώτες και ότι αυτό το περιστατικό συνδέεται με τη δολοφονία. Η Λουντ πρόκειται να απαλλαγεί από την υπόθεση όταν μια δεύτερη δολοφονία, αυτή ενός Δανού βετεράνου στρατιωτικού, πιστεύει ότι εμπλέκονται ισλαμιστές εξτρεμιστές. Ο Jens Peter Raben, ένας βετεράνος πολέμου, γνώριζε και τα δύο θύματα και αφηγείται την ιστορία του για την εκτέλεση μιας Αφγανικής οικογένειας από έναν αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων που ονομάζεται "Perk". Ο Ράμπεν δραπετεύει και άλλα δύο μέλη της μονάδας δολοφονούνται. Οι υποψίες πέφτουν σε ανώτερους στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένου του πεθερού του Raben, του συνταγματάρχη Jarnvig.
Η τελευταία 3η σεζόν δέκα επεισοδίων, ξεκινά με τη δολοφονία ενός ναύτη. Η έρευνα της Σάρα Λουντ στρέφεται στις οικονομικές και κυβερνητικές κοινότητες κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


The Killing - Forbrydelsen 2007–2012

Κάθε σεζόν ακολουθεί μια υπόθεση δολοφονίας μέρα με τη μέρα. Κάθε επεισόδιο διάρκειας πενήντα λεπτών καλύπτει είκοσι τέσσερις ώρες της έρευνας. Η σειρά διακρίνεται για τις ανατροπές, τις ιστορίες της εποχής και τον σκοτεινό τόνο, καθώς και για το ότι δίνει εξίσου έμφαση στις ιστορίες της οικογένειας του θύματος και την επίδραση στους πολιτικούς κύκλους παράλληλα με την αστυνομική έρευνα. Έχει επίσης ξεχωρίσει για τη φωτογραφία του σκηνικού της στη Δανία και για την υποκριτική ικανότητα του καστ της. Για να πάρεις μια ιδέα από την Δανέζικη κουλτούρα. Η 1η σεζόν ήταν η αποκάλυψη μιας άλλης κοινωνίας στη Δανία που έχει έστω μια σωστή αστυνόμο και έναν τίμιο πολιτικό. Μου θύμισε να ξαναδώ την πολύ καλή Σουηδο-Δανέζικη σειρά The Bridge | Bron/Broen, από την οποία εμφανίζεται ο επιθεωρητής Martin Rohde. Πολυ καλό αστυνομικό σενάριο, με καλή σκηνοθεσία και συνεχές ανατροπές.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Killing_(Danish_TV_series)

The Killing Collection
The Killing - Forbrydelsen 2007–2012 The Killing - Forbrydelsen 2007–2012 The Killing - Forbrydelsen 2007–2012 The Killing - Forbrydelsen 2007–2012 The Killing - Forbrydelsen 2007–2012