The Killing American 2011-2014

Tips:

Το The Killing είναι μια αμερικανική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά που έκανε πρεμιέρα στις 3 Απριλίου 2011, στο AMC, βασισμένη στη δανική τηλεοπτική σειρά Forbrydelsen ("The Crime"). Η αμερικανική εκδοχή διαδραματίζεται στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, η σειρά ακολουθεί τις διάφορες έρευνες δολοφονίας από τους ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Sarah Linden (Mireille Enos) και Stephen Holder (Joel Kinnaman).
No. of Seasons 4
No. of Episodes 44

Story:

Η πρώτη σεζόν καλύπτει τις δύο πρώτες εβδομάδες της έρευνας για τη δολοφονία της τοπικής έφηβης Rosie Larsen και έχει τρεις βασικές ιστορίες: την αστυνομική έρευνα για τη δολοφονία της Rosie, τις προσπάθειες της οικογένειας Larsen να αντιμετωπίσει τη θλίψη της και την τύχη ενός πολιτικού στην εκλογική εκστρατεία που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Η 2η σεζόν συνεχίζει την έρευνα για τη δολοφονία και αποκαλύπτει μυστικά για την οικογένεια Λάρσεν καθώς και μια πιθανή συνωμοσία εντός της κούρσας της εκστρατείας και του αστυνομικού τμήματος του Σιάτλ. Η υπόθεση δολοφονίας Λάρσεν κλείνει με την ανακάλυψη όσων εμπλέκονται σε αυτήν.
Στην 3η σεζόν, ένα χρόνο μετά την υπόθεση της Ρόζι Λάρσεν, ο Στίβεν Χόλντερ ψάχνει για μια δραπέτη κοπέλα και αποκαλύπτει μια σειρά από φόνους που συνδέονται με μια από τις προηγούμενες έρευνες για τη δολοφονία της Σάρα Λίντεν. Η Λίντεν, που δεν είναι πλέον ντετέκτιβ, πρέπει να επιστρέψει τόσο σε μια καριέρα όσο και σε μια υπόθεση που είχε αφήσει πίσω της.
Η τέταρτη σεζόν παρουσιάζει τους ντετέκτιβ Sarah Linden και Stephen Holder να χειρίζονται τις συνέπειες των πράξεών τους από την προηγούμενη σεζόν, ενώ ερευνούν τη δολοφονία μιας οικογένειας της οποίας ο μόνος επιζών είναι μέλος μιας στρατιωτικής ακαδημίας αποκλειστικά για αγόρια.


The Killing American 2011-2014

Η αμερικάνικη version του Δανέζικου σίριαλ Forbrydelsen. Είδα πρώτο το αυθεντικό και για μένα είναι σαφώς καλύτερο από αυτό. Η διαφορά είναι στην κουλτούρα τους και στο κατά 50% διαφορετικό σενάριο. Στο Δανέζικο έχει περισσότερες λεπτομέρειες-σασπένς-αγωνία και είναι 3 σεζόν. Εδώ στο αμερικάνικο πραγματικά “ξεχείλωσαν” το σενάριο. Όλοι οι χαρακτήρες (πάνω από 15) είναι κάποια στιγμή ύποπτοι και γι’αυτό πήγε 2 σεζόν για την 1η υπόθεση. Η 3η σεζόν απλά δεν έχει καμία σχέση με το Δανέζικο. Αν μπείς όμως μέσα στο “στόρι” έχει πολύ ψυχολογική αγωνία και σασπένς. Η 4η σεζόν είναι καθαρά εμμονική με μακρόσυρτες ψυχαναγκαστικές σκηνές. Άγαρμπο τσαλάκωμα των πρωταγωνιστών και σπαστικό τέλος. Την παράσταση κλέβει ο εξαιρετικός Joel Kinnaman.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Killing_(American_TV_series)

The Killing Collection
The Killing American 2011-2014 The Killing American 2011-2014 The Killing American 2011-2014