The 4400 Series 2004–2007

Tips:

Το 4400 (προφέρεται "the forty-four hundred") είναι μια τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που παράγεται από το CBS Paramount Network Television σε συνεργασία με τα BSkyB, Renegade 83 και American Zoetrope για το USA Network στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Sky One στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τους Scott Peters και René Echevarria. Πρωταγωνιστούν οι Joel Gretsch, Jacqueline McKenzie, Mahershala Ali, Laura Allen, Patrick Flueger, Megalyn Echikunwoke, Chad Faust, Kaj-Erik Eriksen, Samantha Ferris, Jenni Baird, Brooke Nevin, Conchita Campbell, Karina Lombard, Billy Campbell και Peter Coyote. Μια παλαιότερη εκδοχή της Lily παίζεται από την Tippi Hedren σε ένα επεισόδιο της τρίτης σεζόν.
No. of Seasons 4
No. of Episodes 44

Story:

Στο πιλοτικό επεισόδιο της σειράς, σε μια μπάλα φωτός υπάρχει μια ομάδα 4400 ατόμων στους πρόποδες της οροσειράς Cascade κοντά στο όρος Rainier, στην Ουάσιγκτον, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καθένα από τα 4400 είχε εξαφανιστεί σε μια δέσμη πράσινου φωτός το 1946 ή μετά. Κανένας τους δεν έχει γεράσει από τη στιγμή της εξαφάνισής του. Ταραγμένοι και αποπροσανατολισμένοι, δεν έχουν αναμνήσεις από όσα συνέβησαν πριν από την επιστροφή τους.
Η National Threat Assessment Command (NTAC), ένα τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της επιστροφής του 4400. Ο Dennis Ryland είναι ο επικεφαλής του NTAC. Ο Ράιλαντ αναθέτει στον Τομ Μπάλντουιν και την Νταϊάνα Σκουρή ως την κύρια ομάδα για να ερευνήσουν το 4400. Στη δεύτερη σεζόν, ο Ράιλαντ πηγαίνει στην Ουάσιγκτον και αντικαθίσταται από τη Νίνα Τζάρβις. Στην τέταρτη σεζόν, η Meghan Doyle αναλαμβάνει επικεφαλής του NTAC.
Πολλοί από τους επιστρεφόμενους δυσκολεύονται να επαναφέρουν τη ζωή τους σε καλό δρόμο αφού έφυγαν από τον κόσμο για χρόνια. Το πιο σημαντικό είναι ότι ένας μικρός αριθμός από τους επιστρεφόμενους αρχίζει να εκδηλώνει παραφυσικές ικανότητες, όπως τηλεκίνηση, τηλεπάθεια και πρόγνωση, καθώς και άλλα «χαρίσματα». Για παράδειγμα, στον πιλότο, ο Shawn Farrell εκδηλώνει την ικανότητα να θεραπεύει τον σπασμένο λαιμό ενός νεκρού πουλιού, επαναφέροντάς το στη ζωή. Επιπλέον, μια από τις 4400, η Lily Moore, έχει μείνει έγκυος μεταξύ της εξαφάνισης και της επιστροφής της.
Το φινάλε της πρώτης σεζόν, "White Light", αποκαλύπτει ότι οι 4400 δεν απήχθησαν από εξωγήινους, αλλά από ανθρώπους από το μέλλον της Γης, ότι ο Kyle Baldwin επρόκειτο να είναι ο "αγγελιοφόρος" τους και ότι επιστράφηκαν για να αποτρέψουν μια καταστροφή.


The 4400 Series 2004–2007

Εδώ ταιριάζει το: όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει!
Από σενάριο πάντως σκίζει. Πάρα πολύ ΕΞΥΠΝΟ (όχι νέο) σενάριο.
1ο) 4.400 άνθρωποι-περιπτώσεις. Δεν τελειώνει ποτέ.
2ο) Άπειροι συνδιασμοί και τροφή για χιλιάδες υποσενάρια μέχρι το 4400 μ.χ.
3ο) Συνδέει όλα τα παραφυσικά-υπερφανταστικά σενάρια που έχουν βγει μέχρι τώρα (Υπεράνθωποι-Μαρβελ-Χουλκ-Βαμπιρ κτλ)
4ο) Μπορούν να γράφουν κάθε μέρα ότι θέλουν, αφού το “ανοιχτό” σενάριο είναι βολικό
5ο) Θα κρατήσει χρόνια αυτή η κολόνια, ακόμα και αν θέλουν να την ξαναπιάσουν μετά.
6ον) Είχα δίκιο και μετά από 14 χρόνια, “χοπ” το έκαναν reboot με το 4400 (2021 TV series).
Τελικά δεν μου άφησε τίποτα. Δήθεν περιπέτεια για δήθεν ώρες μπροστά στην οθόνη.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_4400

Διάβασε για το reboot 4400 (2021 TV series)


Από το σενάριο του The 4400 εμπνεύστηκαν και τα:
The Refugees – Τρία δισεκατομμύρια (ναι 3 δισ.) άνθρωποι από το μέλλον έχουν ταξιδέψει στο παρόν για να ξεφύγουν από μια επικείμενη παγκόσμια καταστροφή.
The Crossing - Πρόσφυγες που φεύγουν από έναν πόλεμο ζητούν άσυλο σε μια αμερικανική πόλη - αλλά ισχυρίζονται ότι είναι από την Αμερική, 180 χρόνια στο μέλλον.
Beforeigners – Μια «χρονική μετανάστευση» συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, με ανθρώπους από την εποχή του λίθου, την εποχή των Βίκινγκ και τον 19ο αιώνα. Γυρισμένο στο Όσλο.
Manifest – Η πτήση 828 με 191 επιβάτες και πλήρωμα χάνεται το 2013 και προσγειώνεται μυστηριωδώς 5 χρόνια αργότερα, με όλους να είναι στην ίδια ηλικία.
Διάβασε για το Manifest 2018-2021

The 4400 Series 2004–2007 The 4400 Series 2004–2007