Narcos 2015-2017

Tips:

Το Narcos είναι μια αμερικανική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε και παρήχθη από τους Chris Brancato, Carlo Bernard και Doug Miro. Πρωταγωνιστούν οι Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Joanna Christie, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitán, Paulina García, Stephanie Sigman, Bruno Bichir, Raúl Méndez, Manolo Cardona, Cristina Umaña, Eric Lange, Florencia Lozano, Damián Alcázar, Alberto Ammann και Francisco Denis.
Γυρισμένο στην Κολομβία, οι σεζόν 1 και 2 βασίζονται στην ιστορία του Κολομβιανού ναρκοτρομοκράτη και βασιλιά των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος είναι ο ηγέτης του καρτέλ Μεντεγίν (Medellin Cartel) και έγινε δισεκατομμυριούχος μέσω της παραγωγής και της διανομής κοκαΐνης. Η σειρά εστιάζει επίσης στις αλληλεπιδράσεις του Εσκομπάρ με βαρόνους ναρκωτικών, πράκτορες της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) και διάφορες οντότητες της αντιπολίτευσης. Η 3η σεζόν ξεκινά μετά την πτώση του Εσκομπάρ και συνεχίζει να ακολουθεί την DEA καθώς προσπαθούν να σταματήσουν την άνοδο του διαβόητου Καρτέλ του Κάλι (Cali Cartel). Οι σκηνοθέτες ανακοίνωσαν ότι η σεζόν 4 θα επαναφερόταν ως η σεζόν 1 μιας νέας πρωτότυπης σειράς του Netflix, με τίτλο Narcos: Mexico. Η νέα σειρά, που κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου 2018, διαδραματίζεται στο Μεξικό τη δεκαετία του 1980.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 30

Story:

Η 1η σεζόν εξιστορεί τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά την παραγωγή κοκαΐνης, έως τον Ιούλιο του 1992. Η εκπομπή αφηγείται από την οπτική γωνία του Steve Murphy, ενός Αμερικανού πράκτορα της DEA που εργάζεται στην Κολομβία. Η σειρά απεικονίζει πώς ο Εσκομπάρ πρωτοεμφανίστηκε στο εμπόριο κοκαΐνης στην Κολομβία. Ήταν ένας καθιερωμένος πωλητής μαύρης αγοράς στο Μεντεγίν, μεταφέροντας φορτηγά με παράνομα αγαθά (οινόπνευμα, τσιγάρα και οικιακές συσκευές) στην Κολομβία, σε μια εποχή που αυτό ήταν αυστηρά απαγορευμένο, όταν του γνώρισαν τον Ματέο «Καταρίδα» Μορένο (Mateo "Cockroach" Moreno), έναν Χιλιανό εξόριστο και κρυφό χημικό, ο οποίος έθεσε την ιδέα ότι θα ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις μαζί, με τον Moreno να παράγει και τον Escobar να διανέμει ένα νέο, κερδοφόρο ναρκωτικό - την κοκαΐνη. Επεκτείνονται πέρα από το μικρό εργαστήριο επεξεργασίας κοκαΐνης του Moreno, χτίζοντας πρόσθετα, μεγαλύτερα εργαστήρια στο τροπικό δάσος και, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία του Carlos Lehder, μεταφέρουν το προϊόν τους χύμα στο Μαϊάμι, όπου κερδίζει φήμη ανάμεσα στους πλούσιους και διάσημους. Σύντομα, ο Pablo αναπτύσσει μεγαλύτερα εργαστήρια και πιο εκτεταμένες διαδρομές διανομής στις Ηνωμένες Πολιτείες για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Με την ανάπτυξη της κοκαΐνης σε ένα σημαντικό ναρκωτικό στην αμερικανική αγορά, ένα που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ροή δολαρίων ΗΠΑ στην Κολομβία και την κλιμάκωση της βίας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Αμερικανοί στέλνουν μια ειδική ομάδα από την DEA στην Κολομβία για να αντιμετωπίσει το θέμα. Ο Murphy συνεργάζεται με τον Javier Peña. Ο σκοπός της ειδικής ομάδας του Μέρφι είναι να συνεργαστεί με τις κολομβιανές αρχές, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Καρίλο, για να τεθεί τέλος στη ροή κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σεζόν τελειώνει με την απόδραση του Εσκομπάρ από τη φυλακή.


Narcos 2015-2017

Η σειρά Narcos είναι μάλλον η “Κορόνα” όλων των Narco-σειρών και ταινιών. Η ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ, με την ευχέρεια της μυθοπλασίας, γίνεται η καλύτερη περιπέτεια όλης της Narco-ιστορίας που ξέρουμε ή όχι. Καλή και απλή σκηνοθεσία, που ταιριάζει στο στυλ του χαρακτήρα, με σταθερή πλοκή και ευρηματικές σκηνές και κόλπα που στην ουσία αποθεώνουν τον χαρακτήρα. Θεωρώ ότι αυτή η μυθοπλαστική σειρά, επηρέασε πολύ κόσμο μάλλον θετικά και έδωσε το δικαίωμα να ΜΗΝ θέλει κανείς να μάθει για την πραγματική ιστορία του Πάμπλο Εσκομπάρ. Εξάλλου, στην ιστορία των άλλων ποτέ δεν είμαστε εκεί.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Narcos

Διάβασε για το Narcos: Mexico 2018-2021

Narcos 2015-2017 Narcos 2015-2017