MacGyver 1985-1992

Tips:

Το MacGyver είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά δράσης-περιπέτειας του 1985, που δημιουργήθηκε από τον Lee David Zlotoff και με πρωταγωνιστή τον Richard Dean Anderson ως χαρακτήρα τίτλου. Οι Henry Winkler και John Rich ήταν οι εκτελεστικοί παραγωγοί. Πρωταγωνιστούν οι Richard Dean Anderson και Dana Elcar.
Η σειρά είχε μέτρια επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά απέκτησε πιστούς θαυμαστές σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Δύο τηλεοπτικές ταινίες, το Lost Treasure of Atlantis και το Trail to Doomsday, προβλήθηκαν στο ABC το 1994. Μια spin-off σειρά, Young MacGyver, σχεδιάστηκε το 2003, αλλά έγινε μόνο ο πιλότος. Μια σειρά επανεκκίνησης reboot μεταδόθηκε στο CBS από το 2016 έως το 2021.
No. of Seasons 7
No. of Episodes 139 + 2 TV films

Story:

Η σειρά ακολουθεί τον μυστικό πράκτορα Angus MacGyver, τον οποίο υποδύεται ο Richard Dean Anderson, ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος αντιμετώπισης προβλημάτων για το φανταστικό Ίδρυμα Phoenix στο Λος Άντζελες και ως πράκτορας για μια φανταστική κυβερνητική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, το Department of External Services (DXS). Εκπαιδεύτηκε ως επιστήμονας στη Φυσική στο Western Tech ("Hell Week"), ο MacGyver υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ ως τεχνικός ομάδας βομβών/EOD κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ ("Countdown"). Πολυμήχανος και κατέχοντας εγκυκλοπαιδική γνώση των φυσικών επιστημών, λύνει σύνθετα προβλήματα φτιάχνοντας πράγματα από συνηθισμένα αντικείμενα, μαζί με το πάντα παρόν ελβετικό μαχαίρι του, κολλητική ταινία και περιστασιακά σπίρτα. Ευνοεί τις μη βίαιες αποφάσεις και προτιμά να μην χειρίζεται πυροβόλα όπλα λόγω του θανάτου ενός από τους φίλους του από πυροβολισμό όταν ήταν 12 ετών.
Το κύριο ατού του είναι η πρακτική εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης και η ευρηματική χρήση κοινών αντικειμένων. Οι έξυπνες λύσεις που εφάρμοσε ο MacGyver σε φαινομενικά άλυτα προβλήματα—συχνά σε καταστάσεις ζωής ή θανάτου που του απαιτούσαν να αυτοσχεδιάσει πολύπλοκες συσκευές μέσα σε λίγα λεπτά—ήταν ένα σημαντικό αξιοθέατο της παράστασης, το οποίο βοήθησε να δημιουργηθεί ενδιαφέρον για τις εφαρμοσμένες επιστήμες, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής και για την παροχή διασκεδαστικών ιστοριών. Όλα τα κατορθώματα του MacGyver στην εκπομπή φαινομενικά ελέγχθηκαν από διαβουλεύσεις με επιστήμονες ώστε οι συγγραφείς της εκπομπής να εξασφαλίσουν μια βάση στις επιστημονικές αρχές. Στις λίγες περιπτώσεις όπου ο MacGyver χρησιμοποίησε οικιακές χημικές ουσίες για την ανάμειξη δηλητηρίων, εκρηκτικών ή άλλων αντικειμένων που κρίθηκαν πολύ επικίνδυνα για να περιγραφούν με ακρίβεια στο κοινό, οι λεπτομέρειες τροποποιήθηκαν ή έμειναν ασαφείς ή ένα βασικό συστατικό ή βήμα παραλείφθηκε.


MacGyver 1985-1992

Είχα δει όλα τα επεισόδια από την τηλεόραση και πραγματικά είχα γοητευτεί από τον τρόπο και την εφευρετικότητά του. Πολύ θετικό και αντισυμβατικό στοιχείο για περιπέτεια ήταν το ότι έπαιρνε τις μη βίαιες αποφάσεις και προτιμούσε να μην χειρίζεται πυροβόλα όπλα. Από την 4η σεζόν και μετά, ήρθε η επανάληψη και το αναμάσημα. Πολύ καλή και τίμια περιπέτεια για την εποχή του.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/MacGyver_(1985_TV_series)

Διάβασε για το MacGyver (2016-2021 reboot series)

MacGyver 1985-1992 MacGyver 1985-1992