La Reina del Sur 2011-2023

Tips:

Το La Reina del Sur (λ. he Queen of the South - Η Βασίλισσα του Νότου) είναι μια ισπανόφωνη τηλενουβέλα βασισμένη σε ένα ομώνυμο μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Arturo Pérez-Reverte. Σκηνοθεσία από τους Mauricio Cruz, Walter Doehner, Carlos Bolado, Carlos Mario Urrea, Claudia Pedraza, Carlos Villegas και Diego Rendón. Πρωταγωνιστούν οι Kate del Castillo (Teresa Mendoza), Humberto Zurita, Rafael Amaya, Iván Sánchez, Cristina Urgel, Alberto Jiménez, Miguel de Miguel, Gabriel Porras, Salvador Zerboni, Nacho Fresneda, Mónica Estarreado και η Denia Agalianou as Vanessa (season 3).
Ένα ριμέικ στην αγγλική γλώσσα, με τίτλο Queen of the South, έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2016 στο USA Network, με πρωταγωνίστρια την Alice Braga.
No. of Seasons 4
No. of Episodes 195
Series - Episodes - Originally aired
1 ----- 63 ------ 2011
2 ----- 60 ----- 2019
Special ----- 12 ----- 2019
3 ----- 60 ----- 2022

Story:

Η σειρά είναι η τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου λογοτεχνικού έργου του Ισπανού συγγραφέα Arturo Pérez-Reverte. Είναι το χρονικό της ανόδου στην εξουσία μιας Μεξικανής στον κόσμο της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών. Η Teresa Mendoza ξεκινά την περιπέτειά της ως μια ταπεινή νεαρή γυναίκα ερωτευμένη με έναν πιλότο που απασχολείται από τα μεξικανικά καρτέλ. Όταν εκτελούν το αγόρι της, η Τερέζα τρέπεται σε φυγή, απελπισμένη να αποφύγει την ίδια μοίρα. Η απόδρασή της την οδηγεί στα νότια της Ισπανίας όπου προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Ωστόσο, για άλλη μια φορά βυθίζεται στον κόσμο της διακίνησης ναρκωτικών και για δεύτερη φορά, υφίσταται το θάνατο ενός αγαπημένου άντρα. Μετά από πολλά χτυπήματα, η Τερέζα αποφασίζει να αναλάβει τα ηνία της μοίρας της και γίνεται επικεφαλής της δικής της οργάνωσης. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια μιας γυναίκας που συναντά στη φυλακή, η οποία αποφασίζει να μοιραστεί την περιουσία της με την Τερέζα. Μέσα από στρατηγικές συμμαχίες και ισχυρή αίσθηση για τις επιχειρήσεις, η Teresa "La Mexicana" αρχίζει να ελέγχει μια διηπειρωτική επιχείρηση διανομής ναρκωτικών. Ωστόσο, η μεγάλη της επιτυχία συνοδεύεται από υψηλό προσωπικό τίμημα και η ευτυχία και η καρδιά της Τερέζα δοκιμάζονται.


La Reina del Sur 2011-2023

Κλασικό Narco-σενάριο με εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και ο αέναος αγώνας για την επικράτηση του πιο ισχυρού. Σε αυτό το είδος του σεναρίου δεν αλλάζει τίποτα βασικό και η υπόθεση είναι σταθερά ίδια και “καρμπόν” σε όλες τις τηλεοπτικές παραγωγές. Ακόμα και η σκηνοθεσία είναι ίδια παντού και πάντα στο τέλος θα έρθει ένας νέος Βαρόνος κλπ. Εδώ έχουμε την Teresa Mendoza που μαθαίνει γρήγορα τα κόλπα (όχι όμως από υποκριτική) και μέχρι να πει η παραγωγή της σειρά “τέρμα”, αυτή αγέροχη θα συνεχίσει να ξεκατινιάζεται με όλους τους “κακούς” κομπάρσους. Στην 4η σεζόν μου θύμισε την Ζήνα (Xena: Warrior Princess TV Series 1995–2001).



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/La_Reina_del_Sur_(TV_series)

Ελληνική συμμετοχή: Denia Agalianu

Διάβασε για το Queen of the South 2016-2021

La Reina del Sur 2011-2023 La Reina del Sur 2011-2023