Hotel Beau Séjour 2017-2019

Tips:

Το Beau Séjour (η πρώτη σεζόν είναι διεθνώς γνωστή ως Hotel Beau Séjour) είναι μια φλαμανδική βελγική τηλεοπτική σειρά υπερφυσικού εγκλήματος που δημιουργήθηκε από τους Bert Van Dael και Sanne Nuyens και σκηνοθετήθηκε από τη Nathalie Basteyns και την Kaat Beels. Πρωταγωνιστούν στην 1η σεζόν η Lynn Van Royen ως Kato Hoeven, έφηβη θύμα δολοφονίας, ο Kris Cuppens ως Luc Hoeven, ο πατέρας της Kato, η Charlotte Timmers ως Sofia Otten, η 18χρονη θετή αδερφή της Kato, η Joke Emmers ως Ines Anthoni, φίλη της Kato. Πρωταγωνιστούν στη 2η σεζόν Gene Bervoets ως Maurice Teirlinck, πρώην διοικητής πεζοναυτών, Katelijne Verbeke ως Bea Teirlinck, πρώην σύζυγος του Maurice, Emilie De Roo ως Esther Teirlinck, η μεγαλύτερη κόρη του Maurice, Lize Feryn ως Alice Teirlinck, η μικρότερη κόρη του Maurice, Brittstrae Greet, η μεσαία κόρη του Maurice και ο Titus De Voogdt και ο Έλληνας “Κέννυ” Apostolos Tsanaktsidis.
No. of Seasons 2
No. of Episodes 20

Story:

Πρώτη σεζόν: Στο βελγικό χωριό Lanklaar στο Limburg, κοντά στα ολλανδικά σύνορα, η έφηβη Kato Hoeven ξυπνά στο μικρό Hotel Beau Séjour για να βρει ένα ματωμένο πτώμα στην μπανιέρα—το δικό της. Δεν θυμάται την ημέρα πριν από το θάνατό της ή γιατί ήταν εκεί. Σύντομα ανακαλύπτει ότι λίγοι εκλεκτοί άνθρωποι μπορούν να τη δουν και να επικοινωνήσουν μαζί της, καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να ανακαλύψει ποιος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία της και γιατί τη σκότωσαν.
Δεύτερη σεζόν: Ο Maurice, ένας αξιωματικός του Βελγικού Ναυτικού, ξυπνά στη μέση μιας τεράστιας καταιγίδας για να ανακαλύψει το δικό του νεκρό σώμα κρεμασμένο από έναν ιστό στο ιστιοφόρο του, Beau Séjour, στα ανοιχτά της ακτής του Zeebrugge. Αρνούμενος να πιστέψει ότι απαγχονίστηκε, πρέπει να λύσει τον φόνο του.


Hotel Beau Séjour 2017

Ο ορισμός της ευθείας γραμμής της ζωής, της απουσίας συναισθημάτων και του φλατ-ότι νάναι-α-σέξουαλ χρόνου που απλά περνάει μέχρι την αποτέφρωση. Δεν θα σας πω γιατί σε όλη την Ευρώπη βγάζουν ανέκδοτα για τους Βέλγους. Απλά θα αναφέρω τα σημεία που μου έκαναν εντύπωση στην σειρά.
- Μου έκανε αρνητική εντύπωση η εντελώς αδιάφορη (δίχως εφέ) παρουσία της νεκρής.
- Η σειρά ΔΕΝ καταφέρνει να μου περάσει το μεταφυσικό.
- Η βαριεστημάρα της αστυνομίας, της τοπικής κοινωνίας και γενικά της Βελγικής ζωής.
- Το περιβραχιόνιο των ομοσπονδιακών που θυμίζει 3ο Ράιχ.
- Ο Έλληνας “Κέννυ” Apostolos Tsanaktsidis.
- Το άχρωμο-άοσμο-αδιάφορο δίδυμο των ομόσπονδιακών αστυνομικών.
- Η νοικοκυρά-νηπιαγωγός-Σκάλυ που είναι η μόνη τυπική δουλευταρού α-σέξουαλ στην σειρά.
- και η αφελής-δε βαριέσαι-Μόλντερ που ταιριάζει γάντι σε αυτό το άσκοπο μπάχαλο.
Το Βέλγιο είναι η χώρα-χαρά του απατεώνα, όπου μπορεί να κάνει 10 χιλιάδες παπαριές και να πιαστεί-σκοτωθεί μόνο κατά λάθος. Οι σεξουαλικές σχέσεις (τουλάχιστον σε αυτή την σειρά) αποκτούν ένα παράλογο και αδιάφορο χαρακτήρα.
Και πάρε τώρα το ηθικό δίδαγμα: η αγάπη νικά ακόμα και τον θάνατο. Όλοι όσοι ΔΕΝ μπορείτε να δείτε πεθαμένους, ΔΕΝ τους αγαπήσατε πραγματικά.
Θα σταθώ στο πολύ καλό, έξυπνο και αρκετά πρωτότυπο σενάριο που κάποτε ίσως σε άλλη χώρα, με καλύτερες ερμηνείες και σκηνοθεσία, θα μπορούσε να είχε σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα. Χαχα, αμ δε. Έγινε remake στην Βρετανία και πήγε άπατο, με χειρότερο αποτέλεσμα. Δεν ξαναμιλάω προφητικά.
Πολύ καλό σενάριο, πολύ φθηνή παρουσίαση και ερμηνείες.



Ελληνική συμμετοχή: Apostolos Tsanaktsidis

More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Hotel_Beau_S%C3%A9jour

Remake του Hotel Beau Séjour 2017-2019 -- The Rising (2022 TV series)
Hotel Beau Séjour 2017 Hotel Beau Séjour 2017 Hotel Beau Séjour 2017 Hotel Beau Séjour 2017