Friends 1994-2004

Tips:

Το Friends είναι μια αμερικανική τηλεοπτική κωμική σειρά που δημιουργήθηκε από τον David Crane και τη Marta Kauffman, η οποία μεταδόθηκε στο NBC από τις 22 Σεπτεμβρίου 1994 έως τις 6 Μαΐου 2004, διάρκειας δέκα σεζόν.[1] Με ένα καστ με πρωταγωνιστές τις Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer, η σειρά περιστρέφεται γύρω από έξι φίλους ηλικίας 20 και 30 ετών που ζουν στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Τα μέλη του καστ της κωμικής σειράς επέστρεψαν για το Friends: The Reunion, ένα special reunion που κυκλοφόρησε στο HBO Max στις 27 Μαΐου 2021. Οι αρχικοί εκτελεστικοί παραγωγοί ήταν οι Kevin S. Bright, Kauffman και Crane.
Σαν guest έχουν εμφανιστεί οι Christina Applegate, Reese Witherspoon, George Clooney and Noah Wyle, Adam Goldberg, Billy Crystal and Robin Williams, Winona Ryder, Gabrielle Union, Brad Pitt, Dakota Fanning, Gary Oldman, Alec Baldwin, Freddie Prinze Jr., Christine Taylor, Dermot Mulroney, Morgan Fairchild and Kathleen Turner, Susan Sarandon, Bob Balaban, John Stamos, Helen Hunt, Jill Goodacre, Jeff Goldblum, Jennifer Coolidge, Jim Rash, Danny DeVito, Aisha Tyler and Paul Rudd, Debi Mazar, Jon Favreau, Charlie Sheen, Jon Lovitz, Ellen Pompeo, Julia Roberts and Jean Claude Van Damme, Selma Blair, Bruce Willis, Hugh Laurie, Leah Remini, Michael Vartan, Isabella Rossellini, Anna Faris and Jim O’Heir, Soleil Moon Frye, Sean Penn, Steve Zahn, Dan Bucatinsky, Robert Costanzo, Rebecca Romijn, Ralph Lauren, Elle Macpherson, Melissa George, Margaret Julia "Marlo" Thomas, Lea Thompson, Kristin Davis, Hank Azaria, Dina Meyer, Denise Richards, Chris Isaak, Charlton Heston, Brooke Shields, Brenda Vaccaro, Ben Stiller και Sarah Ferguson.
Guest stars στο Friends: The Reunion ήταν οι David Beckham, Justin Bieber, BTS (Band), Cindy Crawford, Cara Delevingne, Soleil Moon Frye, Elliott Gould, Kit Harington, Lady Gaga, Larry Hankin, Mindy Kaling, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler και Reese Witherspoon.
No. of Seasons 10
No. of Episodes 236

Story:

Η Rachel Green (κατά καιρούς γράφεται Greene) (Jennifer Aniston), μια προστατευμένη αλλά φιλική γυναίκα, εγκαταλείπει την ημέρα του γάμου της και την πλούσια αλλά ανεκπλήρωτη ζωή της και βρίσκει την παιδική της φίλη Monica Geller (Courteney Cox), μια πληγωμένη αλλά περιποιητική σεφ. Η Ρέιτσελ γίνεται σερβιτόρα στο καφέ του West Village Central Perk αφού μετακομίζει στο διαμέρισμα της Μόνικα, που βρίσκεται στην οδό Μπέντφορντ 90, πάνω από το Σέντραλ Περκ και ενώνεται με την ομάδα ανύπαντρων φίλων της Μόνικα. Η προηγούμενη συγκάτοικος Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), μια περίεργη μασέρ και μουσικός, ο γείτονας Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), ένας θορυβώδης αλλά πιστός μαχόμενος ηθοποιός και γυναικάς, ο συγκάτοικος του Τζόι, ο Chandler Bing (Matthew Perry), ένας σαρκαστικός, υποτιμητικός επεξεργαστής δεδομένων. και ο μεγαλύτερος αδερφός της Μόνικα και ο συγκάτοικος του Τσάντλερ στο κολέγιο Ross Geller (David Schwimmer), ένας γλυκύτατος αλλά ανασφαλής παλαιοντολόγος. Αυτοι συνθέτουν την παρέα των Friends.
Τα επεισόδια απεικονίζουν κωμικές και ρομαντικές περιπέτειες και θέματα καριέρας των φίλων, όπως ο Τζόι να κάνει οντισιόν για ρόλους ή η Ρέιτσελ να αναζητά δουλειά στη βιομηχανία της μόδας. Οι έξι χαρακτήρες έχουν ο καθένας πολλά ραντεβού και σοβαρές σχέσεις, όπως η Monica με τον Richard Burke (Tom Selleck) και ο Ross με την Emily Waltham (Helen Baxendale). Η διαλείπουσα σχέση του Ross και της Rachel είναι η πιο συχνά επαναλαμβανόμενη ιστορία. κατά τη διάρκεια των δέκα σεζόν της εκπομπής, βγαίνουν επανειλημμένα και χωρίζουν.
Το Friends: The Reunion είναι μια ειδική επανένωση του 2021 της αμερικανικής τηλεοπτικής κωμικής σειράς Friends. Το σπέσιαλ βλέπει το κύριο καστ να επισκέπτεται ξανά τα σκηνικά του αρχικού σόου (όπως τα διαμερίσματα των Friends, το καφέ Central Perk και το χαρακτηριστικό σιντριβάνι), να συναντά καλεσμένους που εμφανίστηκαν στο σόου καθώς και με διάσημους καλεσμένους. Αυτό σηματοδότησε επίσης την τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Matthew Perry πριν από το θάνατό του, τον Οκτώβριο του 2023.


Friends 1994-2004

Το Friends είναι μια τηλεοπτική σειρά που επηρέασε πολλούς θεατές ανά το κόσμο. Αν και οι παραγωγοί θεωρούσαν το Friends ως «μόνο τηλεοπτική εκπομπή», οι ψυχολόγοι ερεύνησαν τον πολιτισμικό αντίκτυπο του Friends κατά τη διάρκεια της σειράς. Το χτένισμα της Άνιστον είχε το παρατσούκλι "The Rachel" και αντιγράφηκε σε όλο τον κόσμο. Η συνθηματική φράση του Joey, "How you doin'?", έγινε δημοφιλές μέρος της δυτικής αγγλικής αργκό, που χρησιμοποιείται συχνά ως γραμμή παραλαβής ή όταν χαιρετίζει φίλους. Οι χαρακτήρες χρησιμοποιούσαν την τονισμένη λέξη "so" για να τροποποιήσουν τα επίθετα πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο ενισχυτικό. Η συνήθεια του Τσάντλερ να τελειώνει μια πρόταση ημιτελής για σαρκασμό επηρέασε επίσης την ομιλία των θεατών. Το Friends έχει επίσης πιστωθεί ότι βοήθησε μη αγγλόφωνους μαθητές να μάθουν τη γλώσσα.
Θεωρώ ότι το Friends είναι ο “οδηγός” συμπεριφοράς για πολλούς και ίσως η “αφύπνηση” για ακόμα περισσότερους. Ο Matthew Perry “έφυγε” από την παρέα μας, στις 28 Οκτωβρίου του 2023.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Friends

Ελληνική συμμετοχή: Jennifer Aniston και John Stamos

Διάβασε για το spin-off Joey 2004-2006



Friends Forever photo album


Friends-001 Friends-002 Friends-003 Friends-004 Friends-005 Friends-006 Friends-007 Friends-008 Friends-009 Friends-010
Friends 1994-2004 Friends 1994-2004