Fargo Series 2014-2023

Tips:

Το Fargo είναι μια αμερικανική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά μαύρης κωμωδίας που δημιουργήθηκε και γράφτηκε κυρίως από τον Noah Hawley. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη ταινία του 1996, η οποία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τους αδελφούς Κοέν, και διαδραματίζεται στο ίδιο φανταστικό σύμπαν. Οι Coens εντυπωσιάστηκαν από το σενάριο του Hawley και συμφώνησαν να ονομαστούν ως εκτελεστικοί παραγωγοί. Κάθε σεζόν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από διάφορες ταινίες των αδερφών Κοέν, με την καθεμία να περιέχει πολλές αναφορές σε αυτές.
Πρωταγωνιστούν στην 1η σεζόν οι Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks και Martin Freeman. Στην 2η σεζόν οι Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart και Ted Danson. Στην 3η σεζόν οι Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, Goran Bogdan και David Thewlis. Στην 4η σεζόν οι Chris Rock, Jessie Buckley, Jason Schwartzman, Ben Whishaw, Jack Huston, Salvatore Esposito και E'myri Crutchfield.. Στην 5η σεζόν οι Juno Temple, Jon Hamm, Jennifer Jason Leigh, Joe Keery, Lamorne Morris και Sam Spruell.
No. of Seasons 5
No. of Episodes 51

Story:

1η Σεζόν: Το 2006, ο Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) περνά από το Bemidji της Μινεσότα και επηρεάζει την κοινότητα - συμπεριλαμβανομένου του πωλητή ασφαλιστικών εταιρειών Lester Nygaard (Martin Freeman) - με την κακία, τη βία και την εξαπάτησή του. Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια Molly Solverson (Allison Tolman) και ο αστυνομικός Duluth, Gus Grimly (Colin Hanks) συνεργάζονται για να λύσουν μια σειρά από φόνους που πιστεύουν ότι μπορεί να συνδέονται με τον Malvo και τον Nygaard.
2η Σεζόν: Το 1979, η αισθητικός Peggy Blumquist (Kirsten Dunst) και ο σύζυγός της, κρεοπώλης Ed Blumquist (Jesse Plemons) από το Luverne της Μινεσότα, συγκαλύπτουν τη δολοφονία της Rye Gerhardt (Kieran Culkin), γιου του Floyd Gerhard (Μινεσότα). Jean Smart), μητριάρχης της οικογένειας του εγκλήματος Gerhardt στο Fargo της Βόρειας Ντακότα. Εν τω μεταξύ, ο στρατιώτης Lou Solverson (Patrick Wilson) και ο πεθερός του, σερίφης Hank Larsson (Ted Danson), ερευνούν μια τριπλή ανθρωποκτονία σε ένα τοπικό εστιατόριο που συνδέεται με τη Rye.
3η Σεζόν: Το 2010, ο αστυνομικός του St. Cloud, Ray Stussy (Ewan McGregor) και η κοπέλα του Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead) ονειρεύονται μια καλύτερη, πιο πλούσια ζωή. Για να το πετύχουν αυτό, προσπαθούν να κλέψουν μια πολύτιμη vintage σφραγίδα από τον πιο επιτυχημένο μεγαλύτερο αδερφό του Ρέι, τον Έμιτ (τον οποίο υποδύεται επίσης ο ΜακΓκρέγκορ), ο αυτοαποκαλούμενος «Βασιλιάς του Πάρκινγκ της Μινεσότα». Ωστόσο, τα σχέδιά τους αποτυγχάνουν και το ζευγάρι πρέπει σύντομα να κρύψει τη συμμετοχή του σε δύο θανάτους, συμπεριλαμβανομένου του πατριού της πρώην αρχηγού της αστυνομίας της Eden Valley, Gloria Burgle (Carrie Coon). Εν τω μεταξύ, ο Emmit θέλει να αποπληρώσει έναν σκιερό οργανισμό από τον οποίο δανείστηκε χρήματα πριν από δύο χρόνια, αλλά η εταιρεία Narwhal και οι υπάλληλοί της, με επικεφαλής τον V. M. Varga (David Thewlis), έχουν άλλα σχέδια.
4η Σεζόν: Το 1950, η Cannon Limited, με επικεφαλής τον Loy Cannon (Chris Rock), απειλεί να σφετεριστεί την οικογένεια Fadda, με επικεφαλής τον Josto Fadda (Jason Schwartzman), ως την κυβερνώσα εγκληματική οργάνωση στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι. Για να διατηρήσουν την ειρήνη, οι ομάδες συμφωνούν να τιμήσουν την παράδοση της ανταλλαγής των μικρότερων γιων μεταξύ των δύο νοικοκυριών. Η συμμαχία τίθεται σε κίνδυνο από την άφιξη του θρασύδειλου αδελφού του Josto, Gaetano (Salvatore Esposito), καθώς και από τις ανορθόδοξες ενέργειες μιας νοσοκόμας που ονομάζεται Oraetta Mayflower (Jessie Buckley). Η έφηβη γειτόνισσα της Oraetta, Ethelrida Pearl Smutny (E'myri Crutchfield) ανακαλύπτει ότι οι γονείς της έχουν χρέος στην Cannon Limited, η οποία την εμπλέκει στις εγκληματικές δραστηριότητες του Κάνσας Σίτι.
5η Σεζόν: Διαδραματίζεται στο ανώτερο Midwest το 2019, η πλοκή της πέμπτης σεζόν της σειράς έχει πειραχθεί με τις ακόλουθες ερωτήσεις: "Πότε η απαγωγή δεν είναι απαγωγή και τι γίνεται αν η γυναίκα σου δεν είναι δική σου;”.


Fargo Series 2014-2023

Μια γεύση από την 1η σεζόν. Και εκεί που λες ότι είναι αργό, σου πετάει ένα ψίχουλο και συνεχίζει αργότερο. Οι μπάτσοι στην Μιννεσότα είναι αγαθοί και ΜΗ μπάτσοι. Το κλού της υπόθεσης είναι ο Λέστερ. Ένας κακός ασφαλιστής, που τον χλευάζει η γυναίκα του, τον κοροιδεύει ο αδελφός του και τρώει ξύλο από το γεννοφάσκια του από όλους. Είναι δειλός, φοβιτσιάρης, άβουλος και γενικά άχρηστος. Και το “Αμερικάνικο όνειρο” λειτουργεί και σκοτώνει την γυναίκα του, βάζει στην φυλακή τον αδελφό του, αποκτά ξαφνικά αυτοπεποίθηση και ξαναπαντρεύεται και πηδάει γκόμενες και βγαίνει πωλητής της χρονιάς. Αυτό είναι η μαύρη κωμωδία των αδελφών Κοέν. Αυτό που ξεχωρίζει και κάνει την διαφορά στην 1η σεζόν είναι ο πολύ καλός Billy Bob Thornton.
Εάν αυτή η σειρά απεικονίζει ένα μεγάλο κομμάτι της αμερικάνικης κουλτούρας, τότε γι’ αυτό προτιμώ ΜΟΝΟ να βλέπω της σειρές από την Αμερική και να κάνω ένα ταξίδι στο Καναδά. Βαρέθηκα να βλέπω ταινίες-σειρές με το ίδιο σενάριο και την ίδια πλοκή και δράση από την Αμερική.
Η σειρά Fargo θεωρώ ότι είναι η επιτομή της μαύρης κωμωδίας και της αστυνομικής μυθοπλασίας στην Αμερική της περιόδου 2014-2023.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Fargo_(TV_series)

Διάβασε και για την ταινία:
Fargo Film 1996
Fargo usually refers to: Fargo, North Dakota, United States
Fargo (1952 film), an American western film directed by Lewis D. Collins
Fargo (1996 film), a crime film by the Coen brothers
Fargo (2014-2023 TV series), an American black comedy television series
Kumiko, the Treasure Hunter (2014 Japanese film) — μια ταινία για μια νεαρή Γιαπωνέζα που αποκτά εμμονή με το Fargo, πιστεύοντας ότι τα γεγονότα που απεικονίζει είναι αληθινά.
Fargo Series 2014-2023 Fargo Series 2014-2023 Fargo Series 2014-2023