Buck Rogers in the 25th Century 1979-1981 Series

Tips:

Το Buck Rogers in the 25th Century είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας παραγωγής Universal Studios. Η σειρά προβλήθηκε για δύο σεζόν μεταξύ Σεπτεμβρίου 1979 και Απριλίου 1981 στο NBC, και το μεγάλου μήκους πιλοτικό επεισόδιο για τη σειρά κυκλοφόρησε ως θεατρική ταινία πριν από την προβολή της σειράς. Η ταινία και η σειρά αναπτύχθηκαν από τους Glen A. Larson και Leslie Stevens, με βάση τον χαρακτήρα Buck Rogers που δημιουργήθηκε το 1928 από τον Philip Francis Nowlan, ο οποίος προηγουμένως είχε παρουσιαστεί σε κόμικς, νουβέλες, σειριακή ταινία και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Πρωταγωνιστούν οι Gil Gerard, Erin Gray, Tim O'Connor, Felix Silla, Mel Blanc, Eric Server, Thom Christopher, Jay Garner, Wilfrid Hyde-White, Pamela Hensley, Michael Ansara, Paul Carr, Patty Maloney, Dennis Haysbert, Jeff David (Voice of Crichton), William Conrad (Narrator first season), Hank Simms (Narrator second season).
Οι καλεσμένοι σταρ της σειράς ήταν οι Peter Graves, Lance LeGault, Jamie Lee Curtis, Markie Post, Dorothy Stratten, Leigh McCloskey, Trisha Noble, Richard Moll, Jerry Orbach, Gary Coleman, Jack Palance, Sam Jaffe, Sid Haig, Vera Miles και Ο Μπάστερ Κραμπ (που έπαιξε τον Μπακ Ρότζερς στην αρχική σειρά ταινιών του Μπακ Ρότζερς της δεκαετίας του 1930), υποδύοντας τον Ταξίαρχο Γκόρντον (αναφορά στον άλλο διάσημο ρόλο του, τον Φλας Γκόρντον). Ο Joseph Wiseman εμφανίστηκε επίσης στο επεισόδιο "Vegas In Space" υποδυόμενος τον χαρακτήρα Morphus, και επίσης εμφανίστηκε για λίγο στη θεατρική εκδοχή του πιλότου ως αυτοκράτορας Draco (ο πατέρας της πριγκίπισσας Ardala), αλλά η εμφάνισή του μονταρίστηκε εκτός της τηλεοπτικής έκδοσης. Αρκετοί ηθοποιοί που είχαν παίξει κακούς στην τηλεοπτική σειρά του Batman της δεκαετίας του 1960 έπαιξαν επίσης guest-star, συμπεριλαμβανομένων των Cesar Romero, Frank Gorshin, Roddy McDowall και Julie Newmar.
No. of Seasons 2
No. of Episodes 37 (First 2 episodes are the pilot Television film)

Story:

Η θεατρική ταινία λειτούργησε και ως πιλοτικό και πρώτο επεισόδιο δύο μερών για τη σειρά, με τίτλο «Awakening». Η 1η σεζόν έχει το ίδιο σενάριο με την ταινία, αλλά με πολλές παραλλαγές. Στην 2η σεζόν το σενάριο και η σκηνοθεσία έχει πολλά στοιχεία από άλλες ταινίες του είδους.


Buck Rogers in the 25th Century 1979-1981 Series

Σχεδόν το μισό σενάριο της ταινίας άλλαξε και πολλά στοιχεία ήταν διαφορετικά, με αποτέλεσμα να μπερδέψει τους θεατές και να φανεί το μπάχαλο στην τηλεοπτική οθόνη. Σε συνδυασμό με την άρνηση του πρωταγωνιστή Gil Gerard να παίξει το κανονικό σενάριο και την δική του παραλλαγή στο ρόλο του και την προσθήκη νέου παραγωγού του John Mantley στην δεύτερη σεζόν, που πρόσθεσε στοιχεία από άλλες ταινίες, έκανε την σειρά έναν αχταρμά από ασύνδετα επεισόδια μιας αρχικής ταινίας και ήταν μια μέτρια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας.More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Buck_Rogers_in_the_25th_Century_(TV_series)

Buck Rogers Collection

Buck Rogers in the 25th Century 1979-1981 Series

Εμπνευσμένη από την επιτυχία του Star Wars, η Universal άρχισε να αναπτύσσει τον Buck Rogers για την τηλεόραση, με επικεφαλής τον Glen A. Larson, ο οποίος είχε μια συμφωνία παραγωγής με το στούντιο. Η παραγωγή ξεκίνησε το 1978. Αρχικά, ο Larson και η Universal είχαν προγραμματίσει να κάνουν μια σειρά από τηλεοπτικές ταινίες του Buck Rogers για το NBC. Ο πιλότος της άλλης σειράς επιστημονικής φαντασίας του Λάρσον, Battlestar Galactica (1978), είχε κυκλοφορήσει σε κινηματογραφικές αίθουσες σε ορισμένες χώρες και σε καίριες τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική και τα πήγε καλά στο box office. Στη συνέχεια, η Universal επέλεξε να κυκλοφορήσει την πρώτη τηλεοπτική ταινία ως Μπακ Ρότζερς στον 25ο αιώνα,. στις αίθουσες στις 30 Μαρτίου 1979. Οι καλές επιστροφές στο box office οδήγησαν το NBC να αναθέσει μια εβδομαδιαία σειρά, η οποία ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου 1979, με μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση της κυκλοφορίας στον κινηματογράφο.

Η ταινία, περιελάμβανε όλους τους βασικούς πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες που θα εμφανίζονταν στην εβδομαδιαία σειρά, και περιλάμβανε επίσης την πριγκίπισσα Ardala του πλανήτη Draconia και τον κολλητό της, Kane. Η θεατρική ταινία λειτούργησε και ως πιλοτικό και πρώτο επεισόδιο δύο μερών για τη σειρά, με τίτλο «Awakening». Αρκετές σκηνές επεξεργάστηκαν, μερικές για να αφαιρέσουν τους πιο ενήλικους διαλόγους στην ταινία, συμπεριλαμβανομένου του όταν ο Μπακ αναφέρεται στη Βίλμα ως "μπαλαψό" (“ballsy”), και αργότερα όταν λέει "σκατ" ("shit”), και μια σκηνή στην οποία ο Μπακ σκοτώνει τον κολλητό της Αρντάλα, τον Tiger Man, επεξεργάστηκε για να επιτρέψει στον χαρακτήρα να επιστρέψει σε μεταγενέστερα επεισόδια. Επίσης, μερικές νέες σκηνές προστέθηκαν για την τηλεοπτική έκδοση, συμπεριλαμβανομένων πολλών σκηνών στο νέο διαμέρισμα του Buck, το οποίο ήταν το σκηνικό για μια νέα τελική σκηνή στην οποία ο Δρ. Huer και η Wilma προσπαθούν να πείσουν τον Buck να ενταχθεί στην Διεύθυνση Άμυνας. Αυτή η σκηνή τελειώνει με τον Μπακ να αρνείται την προσφορά τους, αν και επιλέγει να συμμετάσχει με ανεπίσημη ιδιότητα στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, "Planet of the Slave Girls". Σε αυτόν τον ανεπίσημο ρόλο, ο Μπακ κάνει τα πάντα, από το να ενεργεί ως μυστικός πράκτορας σε διάφορες μυστικές αποστολές μέχρι να βοηθά τη Wilma ως εκπαιδευτή πτήσης/μάχης. Ο Μπακ, τις περισσότερες φορές, συνεργάζεται με τη Βίλμα, με την οποία συχνά μοιράζεται μια ερωτική σχέση. Η πρώτη σεζόν περιελάμβανε 24 επεισόδια, με τέσσερις από τις ιστορίες να είναι δύο τμημάτων. Ο τόνος της σειράς ήταν πιο ανοιχτός από την πιλοτική ταινία και έδειχνε μια πιο θετική εικόνα της μελλοντικής Γης. Ο Μπακ μερικές φορές τολμούσε έξω από το Νέο Σικάγο χωρίς να αντιμετώπιζε κινδύνους. Σε αντίθεση με τον απομονωτικό πλανήτη που φαίνεται στην ταινία, η Γη δεν έχει πλέον μια αόρατη αμυντική ασπίδα που την περιβάλλει και φαίνεται ότι είναι το κέντρο μιας διαστρικής κυβέρνησης που κυριαρχείται από ανθρώπους, που μερικές φορές ονομάζεται «η Ομοσπονδία» ή «Συμμαχία», με πρωτεύουσά του στο Νέο Σικάγο. Κατά την πρώτη σεζόν, έγιναν αναφορές και σε άλλες «νέες» πόλεις της Γης όπως το Νέο Ντιτρόιτ, το Νέο Μανχάταν, το Νέο Φοίνιξ, η Νέα Τάλσα, το Boston Complex και το Νέο Λονδίνο. Φάνηκε επίσης μια "City-on-the-Sea", η οποία αναφέρεται ως η πρώην Νέα Ορλεάνη. Η εναρκτήρια σειρά τίτλου της σειράς περιελάμβανε στιγμιότυπα από τις εκτοξεύσεις των Apollo 4 και Apollo 6.

Η σειρά είχε συνολικό προϋπολογισμό 800.000 $ ανά ώρα εκπομπής, σύμφωνα με το τεύχος #32 του Starlog (Μάρτιος 1980). Ο πρώην ηθοποιός Jock Gaynor υπηρέτησε ως παραγωγός για 20 επεισόδια. Αν και αρκετά δημοφιλής στους θεατές, η πρώτη σεζόν απέτυχε να λάβει μεγάλη αναγνώριση από τους κριτικούς. Ένας έντονος κριτικός της σειράς ήταν ο ίδιος ο Gerard, ο οποίος πίεζε για πιο σοβαρή αφήγηση και συχνά συγκρούονταν με τους παραγωγούς και το δίκτυο (NBC) για τον τόνο και τον χειρισμό της σειράς. Συχνά αρνούνταν αυθαίρετα να ερμηνεύσει μερικές από τις πιο κωμικές γραμμές στα σενάρια που του έδωσαν, παραπονούμενος ότι ο Μπακ ήταν απλώς ένας «σοφός γάιδαρος» που έκανε το ένα αστείο μετά το άλλο και συχνά ξαναέγραφε ο ίδιος σενάρια για να δώσει περισσότερη έμφαση στα δικά του. χαρακτήρας σε βάρος άλλων (για παράδειγμα, στο επεισόδιο "Escape From Wedded Bliss", το σενάριο αρχικά ζητούσε να σωθεί ο Μπακ από τους Δρακονιανούς στο τέλος από τη Βίλμα, αλλά ο Τζέραρντ άσκησε βέτο στην ιδέα). Δυσαρεστημένος με τη σκηνοθεσία της σειράς, ο Gerard γινόταν όλο και πιο δύσκολος στη συνεργασία, γεγονός που οδήγησε σε εντάσεις στο πλατό. Μια συνάντηση μεταξύ των σεναριογράφων/συντακτών Anne Collins και Alan Brennert και εκείνου πήγε άσχημα και εγκατέλειψαν την εκπομπή στα μέσα της πρώτης σεζόν. Ο ίδιος ο Gerard απειλήθηκε με νομικές ενέργειες από το δίκτυο εάν συνέχιζε να προκαλεί προβλήματα και να εμποδίζει την παραγωγή. Στο τεύχος Νοεμβρίου 1980 του Starlog, ο Gerard είπε ακόμη ότι ήλπιζε ότι η σειρά δεν θα έβγαινε στη σειρά για δεύτερη σεζόν, επειδή δεν ήθελε να περάσει μια άλλη σεζόν όπως η πρώτη.

Η παραγωγή της δεύτερης σεζόν καθυστέρησε αρκετούς μήνες λόγω της απεργίας των ηθοποιών το 1980. Όταν η παραγωγή ξεκίνησε ξανά το φθινόπωρο του 1980, η σειρά είχε ένα νέο σύνολο παραγωγών (με επικεφαλής τον John Mantley, ο οποίος είχε δουλέψει κυρίως σε τηλεοπτικά γουέστερν) και η μορφή της σειράς άλλαξε. Αντί να υπερασπιστούν τη Γη από εξωτερικές απειλές, οι Buck, Wilma και Twiki ήταν τώρα μέλη ενός πληρώματος σε ένα διαστημόπλοιο Earth που ονομάζεται Searcher σε μια αποστολή να αναζητήσουν τις χαμένες "φυλές" της ανθρωπότητας που είχαν σκορπιστεί στους πέντε αιώνες από τότε που έγινε ο πυρηνικός πόλεμος της Γης του 20ου αιώνα, ένα θέμα που υπάρχει στην προηγούμενη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας του Glen A. Larson, Battlestar Galactica.

Μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή στη δεύτερη σεζόν ήταν η εξαφάνιση πολλών από τους κανονικούς χαρακτήρες της πρώτης σεζόν, όπως ο Dr. Huer, ο Dr. Theopolis, η Princess Ardala και ο Kane. Ωστόσο, προστέθηκαν αρκετοί νέοι χαρακτήρες:
Ο ναύαρχος Efram Asimov (Jay Garner) είναι ο διοικητής του Searcher και απόγονος του διάσημου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Isaac Asimov.
Ο Χοκ (Thom Christopher) είναι ένας εξωγήινος χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει τον τελευταίο από τους σχεδόν εξαφανισμένους ανθρώπους πουλιών.
Ο Δρ Goodfellow (Wilfrid Hyde-White) είναι ένας ηλικιωμένος επιστήμονας με ακόρεστη περιέργεια.
Ο Crichton (με φωνή Τζεφ Ντέιβιντ) είναι ένα σνομπ ρομπότ που κατασκευάστηκε από τον Goodfellow, αλλά θεωρεί ότι είναι δύσκολο να πιστέψει ότι οι ταπεινοί άνθρωποι θα μπορούσαν να τον είχαν φτιάξει.

Εκτός από τους παραλληλισμούς της με την προηγούμενη τηλεοπτική σειρά του Larson Battlestar Galactica, η δεύτερη σεζόν είναι παρόμοια στο θέμα με το Star Trek, με το Searcher να περιπλανάται στο διάστημα όπως το USS Enterprise, ενώ ο Buck είναι ο τρελός εξερευνητής πιστός στο στυλ του Captain James T. Ο Κερκ και ο σοβαρός, μάλλον στωικός Χοκ είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του κυρίου Σποκ. Ακόμη και η Wilma, σε κάποιο βαθμό, είχε ανακαινιστεί μετά τον υπολοχαγό Uhura από το Star Trek, ντυμένη συχνά με στολή μίνι φούστας και καθισμένη τακτικά σε μια κονσόλα επικοινωνίας στη γέφυρα του Searcher.

Αν και αρχικά ήταν ευχαριστημένος με την αλλαγή στο προσωπικό, ο Gerard έγινε και πάλι δυσαρεστημένος με την παράσταση. Κατά τη στιγμή της παραγωγής, ο Gerard μίλησε με θετικά λόγια για τον νέο showrunner John Mantley, αλλά σε ένα αναδρομικό άρθρο στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ήταν πιο επικριτικός γι' αυτόν και το στυλ Star Trek της δεύτερης σεζόν. Οι βαθμολογίες έπεσαν σημαντικά μετά την πρεμιέρα της σεζόν και το NBC ακύρωσε τη σειρά στο τέλος μιας σεζόν 11 επεισοδίων. Δεν παρήχθη τελική ιστορία, με την εκπομπή του τελευταίου επεισοδίου να είναι ένα κανονικό αυτόνομο επεισόδιο.


Buck Rogers in the 25th Century 1979-1981 Series Buck Rogers in the 25th Century 1979-1981 Series