Bordertown - Sorjonen 2016-2019

Tips:

Το Bordertown (Φινλανδικά: Sorjonen) είναι μια φινλανδική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά νουάρ που δημιουργήθηκε από τον Miikko Oikkonen και με πρωταγωνιστή τον Ville Virtanen ως επιθεωρητή ντετέκτιβ Kari Sorjonen και τους Matleena Kuusniemi, Anu Sinisalo, Lenita Susi, Kristiina Halttu, Olivia Ainali και Ilkka Villi.. Η σειρά έχει λάβει επαίνους διεθνώς.με θαυμαστές της σειράς τον Αμερικανό συγγραφέα Stephen King, την ηθοποιό Gwyneth Paltrow και τον πρωταγωνιστή των Monty Python, Eric Idle.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 31

Story:

Ο ντετέκτιβ επιθεωρητής Kari Sorjonen είναι ένας από τους πιο σεβαστούς αξιωματικούς στο Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI) στη Φινλανδία, όταν η σύζυγός του μετά βίας επιζεί από καρκίνο του εγκεφάλου. Ο Sorjonen είναι ένας αυτιστικός με υψηλή λειτουργικότητα και ο χαρακτήρας βασίζεται στον Βρετανό συγγραφέα Daniel Tammet και μοιάζει επίσης με έναν τύπο Σέρλοκ Χολμς.
Ο Σοργιόνεν αναλαμβάνει νέα δουλειά, αρχικά επικεφαλής της SECRI, της Μονάδας Σοβαρών Εγκλημάτων, στην πόλη Lappeenranta, Νότια Καρελία, Φινλανδία. Μετακομίζει την οικογένειά του στην πόλη κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία για μια πιο ειρηνική ζωή. Εκεί όμως τα πράγματα αποδεικνύονται λιγότερο από ήρεμα. Συνυφασμένος με τις υποθέσεις από το SECRI, ο Sorjonen επιχειρεί να είναι αφοσιωμένος σύζυγος μιας συζύγου που αναρρώνει από έναν πρόβλημα υγείας, καθώς και αφοσιωμένος πατέρας σε μια κόρη. Η δουλειά του συχνά υπερισχύει των οικογενειακών ανησυχιών, κάτι με το οποίο η γυναίκα και η κόρη του παλεύουν σε όλη τη σειρά. Μολονότι επικεντρώθηκε αποκλειστικά στις έρευνές του, ο Sorjonen έχει ξεκάθαρα στενή σχέση όχι μόνο με την οικογένειά του αλλά και με τα άλλα μέλη της ομάδας του SECRI, ιδιαίτερα με τον Niko, τη Lena και τον H. P. Στην 3η σεζόν ο Kari Sorjonen έρχεται αντιμέτωπος με έναν αντίπαλο που μελετά τις προηγούμενες υποθέσεις του.


Bordertown - Sorjonen 2016-2019

Ο Κάρι μου θύμισε τον ντετέκτιβ Μονκ αλλά σε Φιλανδική έκδοση. Ο χαρακτήρας του ρόλου Κάρι, είναι εύστροφος και απλός στην σκέψη αλλά δεν δικαιολογεί τα “θέματα” υγείας του. Ο ψυχρός-ξερός τρόπος της Φιλανδικής κουλτούρας είναι διάχυτος σε όλες τις ερμηνείες και η έκφραση των συναισθημάτων κλασικά ανύπαρκτη. Αυτό δίνει στην πλοκή το νουάρ στοιχείο και την ήπια-ήσυχη ροή της σειράς. Υπάρχει σασπένς και ανατροπές αλλά μετά το 4ο επεισόδιο η σειρά είναι στο ίδιο μοτίβο. Μια καλή αστυνομική σειρά από την Φιλανδια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Bordertown_(Finnish_TV_series)


Bordertown - Film and television
Bordertown (1935 film), a film starring Paul Muni and Bette Davis
Bordertown (2007 film), a film starring Jennifer Lopez and Antonio Banderas
Bordertown (1989 TV series), a 1989–1991 Canadian-French western drama television series
Bordertown (Australian TV series), a 1995 Australian television series
Bordertown (American TV series), a 2016 American animated television series
Bordertown (Finnish TV series), a 2016 Finnish crime drama television series
Bordertown: The Mural Murders (2021), μια ταινία βασισμένη στη φινλανδική σειρά.
Bordertown: The Mural Murders (2021)
Bordertown - Sorjonen 2016-2019 Bordertown - Sorjonen 2016-2019 Bordertown - Sorjonen 2016-2019