Stargate Film 1994

Tips:

Το Stargate είναι μια ταινία περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας του 1994 σε σκηνοθεσία και σενάριο από τον Roland Emmerich. Η ταινία είναι η πρώτη είσοδος στο franchise media Stargate και πρωταγωνιστούν οι Kurt Russell, James Spader, Jaye Davidson, Alexis Cruz, Mili Avital και Viveca Lindfors. Η πλοκή επικεντρώνεται στην υπόθεση μιας "Stargate", μιας αρχαίας συσκευής σε σχήμα δακτυλίου που δημιουργεί μια σκουληκότρυπα, επιτρέποντας το ταξίδι σε μια παρόμοια συσκευή αλλού στο σύμπαν. Η κεντρική πλοκή της ταινίας διερευνά τη θεωρία των εξωγήινων όντων που επηρεάζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Story:

Το 1928 στη Γκίζα της Αιγύπτου, ο αρχαιολόγος καθηγητής Paul Langford, συνοδευόμενος από την κόρη του Catherine, ανασκάπτει πέτρες (ονομάζονται επίσης πυραμίδιο ή κεφαλόλιθο) χαραγμένα με αιγυπτιακά ιερογλυφικά και άλλα σημάδια. Από κάτω ανακαλύπτει ένα μεγάλο μεταλλικό δαχτυλίδι άγνωστης χρήσης.
Το 1994, η Catherine προσκαλεί τον αιγυπτιολόγο και γλωσσολόγο Daniel Jackson, Ph.D. να μεταφράσει τα ιερογλυφικά. Οι πέτρες αποτελούν πλέον μέρος ενός διαβαθμισμένου έργου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που επιβλέπεται από τον Συνταγματάρχη Ειδικών Επιχειρήσεων Τζακ Ο' Νιλ. Ο Τζάκσον καθορίζει ότι τα ιερογλυφικά αναφέρονται σε μια «αστρική πύλη» που χρησιμοποιεί αστερισμούς ως χωρικές συντεταγμένες. Στη συνέχεια του παρουσιάζουν την Αστρική Πύλη, τη συσκευή δακτυλίου από τη Γκίζα. Χρησιμοποιούν τις συντεταγμένες του για να ευθυγραμμίσουν την περιστρεφόμενη εσωτερική τροχιά του Stargate με σημάδια (ή "Chevrons") κατά μήκος του εξωτερικού της. Όταν και τα επτά chevron κλειδώνονται μέσα, ανοίγει μια σκουληκότρυπα, που συνδέει την Αστρική Πύλη με έναν μακρινό πλανήτη. Ο Τζάκσον ενώνεται με τον Ο'Νιλ και την ομάδα του (Ράιλι, Πόρρο, Φρίμαν, Μπράουν, Φερέτι και Καβάλσκι) καθώς περνούν μέσα από τη σκουληκότρυπα.


Stargate Film 1994

Καλό σενάριο, με βατή εξήγηση και καλή σκηνοθεσία. Οι ερμηνείες και τα εφέ, είναι στο ίδιο μοτίβο με το σενάριο και όλα μαζί συνθέτουν μια καλή περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Με χάλασε το αμερικάνικο, μιλιταριστικό μήνυμα: η επιστήμη κοιτάζει την εξερεύνηση και ανακάλυψη και η ηγεσία βλέπει τα πάντα σαν απειλή και φυσικά την επικράτηση της Αμερικής.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_(film)

Διάβασε για το Stargate SG-1 Series 1997-2007


Stargate Movies and television franchise
Stargate (film), a 1994 science-fiction film directed by Roland Emmerich
Stargate SG-1, a science-fiction television series first aired in 1997, a continuation of the story in 1994 movie
Stargate (comics), a comic-book series based on the SG-1 series
Stargate: The Ark of Truth, a 2008 science-fiction film made for DVD and television
Stargate: Continuum, a 2008 science-fiction film made for DVD and television
Stargate: Revolution (working title), a cancelled science-fiction film made for DVD and television
Stargate Infinity, an SG-1 spin-off cartoon series first aired in 2002
Stargate Atlantis, an SG-1 spin-off television series first aired in 2004
Stargate: Extinction (working title), a cancelled science-fiction film made for DVD and television
Stargate Universe, an SG-1 spin-off television series first aired in 2009
Stargate Origins, a Stargate (film)/SG-1 spin-off web series first aired in 2018
Stargate (device), the central device in the movie and television shows
Stargate Film 1994 Stargate Film 1994