Stargate SG-1 Series 1997-2007

Tips:

Το Stargate SG-1 (συχνά στυλιζαρισμένο με όλα τα κεφαλαία, ή συντομογραφία SG-1) είναι μια στρατιωτική τηλεοπτική σειρά περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας στο franchise Stargate της Metro-Goldwyn-Mayer. Η παράσταση, που δημιουργήθηκε από τους Brad Wright και Jonathan Glassner, βασίζεται στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Stargate του 1994 των Dean Devlin και Roland Emmerich. Πρωταγωνιστούν οι Richard Dean Anderson (MacGyver 1985), Michael Shanks, Amanda Tapping, Christopher Judge, Don S. Davis, Corin Nemec, Ben Browder, Beau Bridges και Claudia Black.
No. of Seasons 10
No. of Episodes 214 + 2 DVD films

Story:

Η μυθολογία του franchise Stargate είναι η ιστορία της υπόθεσης Stargate, η οποία επικεντρώνεται γύρω από την ξενομυθολογία όπως βιώνεται από τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής επαφής. Στο φανταστικό σύμπαν του franchise, οι άνθρωποι της Γης έχουν συναντήσει πολυάριθμες εξωγήινες φυλές στα ταξίδια τους μέσα από την Αστρική Πύλη. Εκτός από την ποικιλία της εξωγήινης ζωής, υπάρχει επίσης μια αφθονία άλλων ανθρώπων, διασκορπισμένων σε όλο τον κόσμο από εξελιγμένους εξωγήινους στο μακρινό παρελθόν. Μερικά από τα πιο σημαντικά είδη ή όντα στο Stargate SG-1 είναι οι Goa'uld, οι Asgard και οι Replicators. Η Αστρική Πύλη Ατλαντίδα, που βρίσκεται στον γαλαξία του Πήγασου, εισήγαγε τους Wraith και τους Asurans. Ένα από τα είδη με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Stargate, οι Αρχαίοι, έχουν προχωρήσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης.
Το Stargate SG-1 (1997–2006) εξηγεί τον ανθρώπινο πληθυσμό στον γαλαξία του Γαλαξία αποκαλύπτοντας ότι ο εξωγήινος Goa'uld μεταμόσχευσε ανθρώπους από τη Γη σε άλλους πλανήτες για εργασία σκλάβων. Πολλοί από αυτούς τους πληθυσμούς εγκαταλείφθηκαν στη συνέχεια, συχνά όταν τα κοιτάσματα του πολύτιμου φανταστικού ορυκτού Naquadah εξαντλήθηκαν και αναπτύχθηκαν στις δικές τους μοναδικές κοινωνίες.


Stargate SG-1 Series 1997-2007

Ανανεωμένο σενάριο (συνέχεια από την ταινία) με σκοπό να “φτιάξουν ένα νέο Marvel or DC comics franchise”, για μια νέα πλατφόρμα πολυμέσων. Έχει πάρει ιδέες από όλες τις παραγωγές που κυκλοφόρησαν μέχρι τότε και βγήκε ο τελικός αχταρμάς. Οι τρεις πρώτες σεζόν είχαν αρκετή δράση και εξέλιξη, με στοιχεία από την νέα-μυθολογία. Από την 4η σεζόν απλά έγινε μια καθημερινή σειρά που άργησε να τελειώσει.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_SG-1

Διάβασε για το Stargate Film 1994

Stargate SG-1 Series 1997-2007 Stargate SG-1 Series 1997-2007