Code 8 2019 Film

Tips:

Το Code 8 είναι μια καναδική ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του 2019, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Jeff Chan, με πρωταγωνιστές τους ξαδέρφους Stephen και Robbie Amell. Είναι μια μεγάλου μήκους εκδοχή της ομώνυμης ταινίας μικρού μήκους του 2016. Πρωταγωνιστούν οι Robbie Amell, Sung Kang, Aaron Abrams, Stephen Amell, Chad Donella, Peter Huang, Alfred Rubin Thompson, Al Marchesi, Patrice Henry, Phyllis Politowicz, Tonya Dodds Sinisac, Ryan Freer, Jack Horan, Jeff Sinasac.
Το σίκουελ της ταινίας, Code 8: Part II, κυκλοφόρησε στο Netflix στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Story:

Στις αρχές του 21ου αιώνα, το κοινό αντιλαμβάνεται τα άτομα με υπεράνθρωπες ικανότητες, γνωστά ως Powers, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ψηφίζει νόμο που απαιτεί από όλες τις Δυνάμεις να καταγράφουν τις ικανότητές τους. Αν και είναι αρχικά δημοφιλείς στο εργατικό δυναμικό, καθώς ξεκινά η Τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση, οι Εξουσίες περιθωριοποιούνται. Ένα εγκληματικό συνδικάτο γνωστό ως Trust έχει πλημμυρίσει τους δρόμους με ένα εθιστικό ναρκωτικό που ονομάζεται Psyke, φτιαγμένο από το νωτιαίο υγρό των Powers που διακινούνται. Τα αστυνομικά τμήματα αρχίζουν να χρησιμοποιούν ρομπότ που αναπτύσσονται από drone, που ονομάζονται Guardians, και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για την καταπολέμηση του εγκλήματος που σχετίζεται με την εξουσία, ενώ συζητείται η απαγόρευση του Powers σε όλη την πόλη. Ο Connor Reed, ένας 26χρονος Electric ("ηλεκτροκινητικός") φροντίζει τη μητέρα του, Mary, μια Cryo ("cryokinetic"), της οποίας η ασθένεια την εμποδίζει να ελέγξει τις δυνάμεις της. Δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη θεραπεία. Ο Κόνορ τα βγάζει πέρα δουλεύοντας ως μη εγγεγραμμένος μεροκάματο μαζί με άλλες Δυνάμεις. Αλλού στην πόλη, οι ντετέκτιβ Παρκ και Ντέιβις διεξάγουν επιδρομή ναρκωτικών σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων που ανήκει στον άρχοντα του εγκλήματος Μάρκους Σάτκλιφ, τον τοπικό πράκτορα του Trust και έναν Reader (αναγνώστης μυαλού). Ο Κόνορ προσεγγίζεται από τον Γκάρετ, τον υποχείριο του Μάρκους και έναν ΤΚ (τηλεκινητική), και το πλήρωμά του για μια δουλειά, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι ληστεία. Ο Κόνορ συστήνεται στον Μάρκους και γνωρίζει τη Νία, την προφανή κοπέλα του Μάρκους. Ο Γκάρετ στρατολογεί τον Κόνορ για περισσότερες δουλειές ενώ τον εκπαιδεύει να μεγιστοποιήσει τις ικανότητές του και συμφωνεί να τον βοηθήσει να κερδίσει αρκετά χρήματα για να λάβει τη θεραπεία της Μαίρης. Ο Μάρκους βάζει το πλήρωμα να ληστέψει μια τράπεζα για να επιστρέψει το Trust, αλλά το θησαυροφυλάκιο περιέχει μόνο το ένα δέκατο των χρημάτων που περίμεναν. Ο δολοφόνος του Wesley Shifter (shapeshifter), Copperhead, επιχειρεί να σκοτώσει τον Marcus επειδή δεν τίμησε το χρέος του, αλλά ο σωματοφύλακας του Marcus Rhino, ένας Brawn με αλεξίσφαιρο δέρμα, τη σκοτώνει. Η Νία αποκαλύπτει στον Κόνορ ότι είναι Θεραπευτής και παραμένει με τον Μάρκους μόνο για να απαλύνει τις συνέπειες του εθισμού του στην Ψύκε και να εξοφλήσει το χρέος του φυλακισμένου πατέρα της.


Code 8 2019 Film

Καλό σενάριο, μέτριο αποτέλεσμα. Υπεράνθρωποι με σούπες ικανότητες που με νόμο τους έχουν για εργάτες της πείνας. Και ο τίμιος κλώνος του “Arrow” που τα κάνει όλα για την μητέρα του. Τελικά είναι πολύ δύσκολο να είσαι τίμιος υπεράνθρωπος και να αφήνεις την μητέρα σου να πεθάνει. Στα 12 λεπτά στους τίτλους τέλους, θα έχω την ευκαιρία να εκτιμήσω όλη την τίμια πλευρά μιας αδιάφορης ταινίας που έχει και συνέχεια.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Code_8_(2019_film)

Διάβασε για το Code 8 2016 Short Film


Διάβασε για το Code 8: Part II 2024 Film

Code 8 2019 Film Code 8 2019 Film Code 8 2019 Film