Buck Rogers in the 25th Century 1979 Film

Tips:

Το Buck Rogers in the 25th Century είναι μια αμερικανική ταινία περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας του 1979 σε σκηνοθεσία Daniel Haller. Με πρωταγωνιστή τον Gil Gerard στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την Erin Grey ως συνταγματάρχη Wilma Deering, η παραγωγή έγινε από τον Glen A. Larson, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Leslie Stevens, βασισμένο στον χαρακτήρα Buck Rogers που δημιουργήθηκε από τον Philip Francis Nowlan το 1928. Αρχικά έγινε ως τηλεοπτικός πιλότος, αλλά η Universal Pictures επέλεξε να κυκλοφορήσει την ταινία στους κινηματογράφους αρκετούς μήνες πριν από την προβολή της επόμενης τηλεοπτικής σειράς. Πρωταγωνιστούν οι Gil Gerard, Erin Gray, Pamela Hensley, Tim O'Connor, Howard F. Flynn (Voice of Dr. Theopolis), Felix Silla (as Twiki), Mel Blanc (Voice of Twiki), Henry Silva, Duke Butler και Joseph Wiseman.

Story:

Το 1987, ο αστροναύτης της NASA, καπετάνιος William "Buck" Rogers πιλοτάρει το διαστημικό λεωφορείο Ranger 3 όταν “μπαίνει” σε ένα απροσδόκητο διαστημικό φαινόμενο και είναι παγωμένος για 504 χρόνια. Το έτος 2491, το λεωφορείο του βρίσκεται να παρασύρεται στο διάστημα από την εξωγήινη ναυαρχίδα Draconia, η οποία κατευθύνεται στη Γη για μια εμπορική διάσκεψη, υπό τη διοίκηση της πριγκίπισσας Ardala και του βοηθού της, Kane, πρώην ντόπιο της Γης. Ο Ρότζερς αναβιώνει από τον κρυογονικό ύπνο του και ανακρίνεται από την πριγκίπισσα και τον Κέιν. Η πριγκίπισσα Αρντάλα έλκεται εμφανώς από τον Μπακ, αν και ο Κέιν κανονίζει να τοποθετηθεί ο Μπακ στο λεωφορείο του και να επιστρέψει στη Γη. Οι Δρακονιανοί σχεδιάζουν στην πραγματικότητα να κατακτήσουν τη Γη μέσω οργανωμένων πειρατικών επιθέσεων στον ναυτιλιακό στόλο της Γης, αναγκάζοντας τη Γη να επιδιώξει μια συνθήκη με τους Δρακονιανούς και να ανοίξει άθελά τους την άμυνά τους στους εισβολείς. Τοποθετούν έναν φάρο στο λεωφορείο του Buck για να εντοπίσουν έναν δρόμο μέσα από την ασπίδα άμυνας της Γης σε όλο τον πλανήτη. Ο Μπακ συνοδεύεται μέσω της ασπίδας άμυνας από τη συνταγματάρχη Wilma Deering των στρατιωτικών δυνάμεων της Γης. Προσγειώνεται στη φουτουριστική πόλη του Νέου Σικάγο, όπου ανακρίνεται και μαθαίνει ότι η Γη έχει ξαναχτιστεί στους αιώνες κατά τη διάρκεια της απουσίας του μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, και τώρα μεγάλο μέρος της Γης έξω από την πόλη είναι μια έρημη, ραδιενεργή έρημο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, ο Μπακ συναντά τον Δρ Elias Huer, τον αρχηγό της Διεύθυνσης Άμυνας της Γης, τον υπολογιστή AI Dr. Theopolis και το ρομπότ drone Twiki, τα περισσότερα από τα οποία προσπαθούν να τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί στο τρέχον περιβάλλον του.
Ενώ διηγείται τη συνάντησή του με τους Δρακονιανούς, ο Μπακ παρατηρεί αρκετές αποκλίσεις και υποψιάζεται ότι οι Δρακονιανοί πρέπει να είναι οπλισμένοι, σε αντίθεση με τους όρους της εμπορικής συνάντησης. Ενάντια στις συμβουλές, ο Μπακ βγαίνει έξω από την πόλη στα ερείπια του παλιού Σικάγο σε μια προσπάθεια να δει ότι αυτό που του είπαν είναι αληθινό, βρίσκοντας τελικά τον τάφο των γονιών του και πρέπει να σωθεί από τη Βίλμα με τα στρατεύματά της και από τους βίαιους μεταλλαγμένους που κατοικούν στα ερείπια. Μετά την επιστροφή του Μπακ στην Εσωτερική Πόλη, η συσκευή παρακολούθησης του Δράκονιου βρίσκεται στο πλοίο του και οι αρχές κατηγορούν τον Μπακ για κατασκοπεία και τον καταδικάζουν σε θάνατο. Ο Μπακ ισχυρίζεται ότι οι Δρακονιανοί απλώς τον χρησιμοποίησαν και η Βίλμα πείθει τον Δρ Χιούερ να δοκιμάσει τους ισχυρισμούς του Μπακ ζητώντας μια συνάντηση με την Πριγκίπισσα Αρντάλα και τον Κέιν στο Draconia. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα πειρατικά πλοία (στην πραγματικότητα οι δρακόντειοι επιδρομείς) επιτίθενται στη ναυαρχίδα τους, αλλά ο Buck καταφέρνει να τα καταστρέψει μόνος του, κερδίζοντας έτσι τον σεβασμό της Wilma. Στο πλοίο, η Ardala ενημερώνει τον Buck ότι χρειάζεται έναν άντρα σαν αυτόν για να κυβερνήσει δίπλα της και του προσφέρει τη θέση. Αφού ναρκώσει την Αρντάλα, ο Μπακ εξερευνά το πλοίο και ανακαλύπτει τους επιδρομείς και τα επικείμενα σχέδια να επιτεθούν στη Γη. Ο Δρ. Theopolis και ο Twiki, που ακολούθησαν τον Buck στο πλοίο, τελικά τον συναντούν και ειδοποιούν τη Γη για την εισβολή των Δρακονίων. Η Βίλμα με τους αστρομάχους της Γης επιτίθεται στη Δρακόνια, ενώ ο Μπακ σαμποτάρει τον στόλο των δρακόντεων επιδρομέων που ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Γη και πολεμά τον σωματοφύλακα της Αρντάλα, Τίγκερμαν. Κατά τη διάρκεια της μάχης, το Draconia έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά ο Buck, ο Δρ. Theopolis και ο Twiki σώζονται από τη Wilma πριν το πλοίο εκραγεί. Η Αρντάλα και ο Κέιν ξεφεύγουν επίσης από την καταστροφή της Δρακόνιας σε ένα λεωφορείο διαφυγής, με τον Κέιν να ορκίζεται να επιστρέψει για να πάρει την εκδίκησή του από τον Μπακ.


Buck Rogers in the 25th Century 1979 Film

Το σενάριο ήταν μια παραλλαγή του Star Wars, με λίγα στοιχεία από Battlestar Galactica και Star Trek. Mε απλά εφέ και αρκετή δράση. Ήταν μια μέτρια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Buck_Rogers_in_the_25th_Century_(film)

Buck Rogers Collection

Buck Rogers in the 25th Century 1979 Film photo album


Buck Rogers in the 25th Century 1979 Film Buck Rogers in the 25th Century 1979 Film
Buck Rogers in the 25th Century 1979 Film Buck Rogers in the 25th Century 1979 Film Buck Rogers in the 25th Century 1979 Film