X-files 1993-2018

Tips:

Το X-Files είναι μια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Chris Carter. Η αρχική τηλεοπτική σειρά προβλήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 1993 έως τον Μάιο του 2002 στο Fox. Κατά τη διάρκεια της αρχικής του προβολής, το πρόγραμμα διήρκεσε εννέα σεζόν, με 202 επεισόδια. Μια σύντομη δέκατη σεζόν αποτελούμενη από έξι επεισόδια διήρκεσε από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2016. Μετά την επιτυχία αυτής της αναβίωσης, το The X-Files επέστρεψε για μια ενδέκατη σεζόν δέκα επεισοδίων, η οποία διήρκεσε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2018. Εκτός από την τηλεοπτική σειρά , έχουν κυκλοφορήσει δύο μεγάλου μήκους ταινίες: Η ταινία του 1998 The X-Files και η αυτόνομη ταινία The X-Files: I Want to Believe, που κυκλοφόρησε το 2008, έξι χρόνια μετά το τέλος της αρχικής τηλεοπτικής σειράς. Πρωταγωνιστούν οι David Duchovny, Gillian Anderson, Robert Patrick, Annabeth Gish και Mitch Pileggi.
No. of Seasons 11
No. of Episodes 218

Το X-Files εμπνεύστηκε από προηγούμενες τηλεοπτικές σειρές που περιείχαν στοιχεία σασπένς και κερδοσκοπικής μυθοπλασίας, συμπεριλαμβανομένων των The Twilight Zone, Night Gallery, Tales from the Darkside, Twin Peaks και ειδικά Kolchak: The Night Stalker.

Τα X-Files ενέπνευσαν άμεσα άλλες τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των Strange World, The Burning Zone, Special Unit 2, Mysterious Ways, Lost, Dark Skies, The Visitor, Fringe, Warehouse 13, Supernatural και Gravity Falls, με βασικές πτυχές που μεταφέρθηκαν στο πιο τυπικά εγκληματικά δράματα, όπως το Eleventh Hour και το Bones.

Story:

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τους ειδικούς πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Fox Mulder (David Duchovny) και τη Dana Scully (Gillian Anderson), οι οποίοι ερευνούν τα ομώνυμο «Αρχεία X»: περιθωριοποιημένες, ανεξιχνίαστες υποθέσεις που αφορούν παραφυσικά φαινόμενα. Ο Μώλντερ είναι ένας επιδέξιος ντετέκτιβ και ένθερμος υπερφυσικός και ένας συνωμοσιολόγος που πιστεύει στην ύπαρξη του παραφυσικού, ενώ ο Σκάλλυ είναι γιατρός και σκεπτικιστής που της έχει ανατεθεί να αναλύσει επιστημονικά τις ανακαλύψεις του Μώλντερ. Στην αρχή της σειράς, και οι δύο πράκτορες γίνονται πιόνια σε μια μεγαλύτερη σύγκρουση και εμπιστεύονται μόνο ο ένας τον άλλον και λίγους εκλεκτούς ανθρώπους. Οι πράκτορες ανακαλύπτουν επίσης μια ατζέντα της κυβέρνησης για να κρατήσει μυστική την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Οι κοινές περιπέτειες του Μώλντερ και της Σκάλλυ τους οδηγούν στην ανάπτυξη ενός στενού πλατωνικού δεσμού, ο οποίος στο τέλος της σειράς εξελίσσεται σε μια ρομαντική σχέση. Περίπου το ένα τρίτο των επεισοδίων της σειράς ακολουθούν μια περίπλοκη μυθοποιητική ιστορία για μια προγραμματισμένη εισβολή εξωγήινων, ενώ τα άλλα δύο τρίτα είναι επεισόδια "τέρας της εβδομάδας" που το καθένα εστιάζεται σε έναν μεμονωμένο κακό, μεταλλαγμένο ή τέρας.


X-files 1993-2018

Άλυτα μυστήρια και θεωρίες για την ύπαρξη εξωγήινων. Καλή περιπέτεια με ένα θέμα που “τραβάει” πολύ κόσμο.
Το X-Files ήταν από τις πρώτες σειρές, που σε κάθε επεισόδιο περίμενα να δω την κατάληξη και στο τέλος με άφηνε με την απορία του: δεν θα σου πω τι έγινε!!! Κάποια στιγμή βαρέθηκα και ΔΕΝ θα σας πω... και μετά πήγα για ύπνο.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files

Films

The X-Files (film) 1998 Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files_(film)
The X-Files: I Want to Believe 2008 Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files:_I_Want_to_Believe


Spin-offs

The Lone Gunmen 2001 Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Lone_Gunmen_(TV_series)

X-files 1993-2018 X-files 1993-2018 X-files 1993-2018 X-files 1993-2018 X-files 1993-2018