Vortex 2023

Tips:

Το Vortex είναι μια γαλλική σειρά εγκλήματος, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου. Πρωταγωνιστούν οι Tomer Sisley, Camille Claris και Zineb Triki. Η σειρά έξι μερών δημιουργείται και γράφτηκε από τους Camille Couasse (Nina) και Sarah Farkas (Munch) και με τον Éric Pucheu (The Bonfire of Destiny).
No. of Seasons 1
No. of Episodes 6

Story:

Ο αστυνομικός ντετέκτιβ Ludovic Béguin (γνωστός απλά ως «Ludo») εργάζεται στη γαλλική παράκτια πόλη Brest. Είναι 2025 και η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR) έχει προχωρήσει σε σημείο που έχει γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο για την εξιχνίαση εγκλημάτων για την αστυνομία. Θυμίζοντας το holodeck στο σύμπαν του Star Trek, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον Ludovic να αναλύσει μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες του τόπου του εγκλήματος όπου μια γυναίκα βρέθηκε πνιγμένη σε μια παραλία — χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται εκεί. Αλλά το VR δεν είναι χωρίς δυσλειτουργίες, και ακριβώς λόγω ενός σφάλματος ο Ludovic είναι σε θέση να επανασυνδεθεί με τη Mélanie (Camille Claris, Caïn), τη μητέρα της κόρης του, Juliette (Anaïs Parello, Parlement) και την αγάπη του ζωή — μια γυναίκα νεκρή εδώ και καιρό. Αυτό το σφάλμα επέτρεψε να ανοίξει ένα χρονικό ρήγμα, έτσι ο Λούντοβικ μπορεί να επικοινωνήσει με τη Μελάνι πριν από το θάνατό της πριν από 27 χρόνια. Είναι ενδιαφέρον ότι πέθανε στην ίδια παραλία στη Βρέστη με τη νεκρή γυναίκα στην τρέχουσα έρευνα του Λούντοβικ. Καθώς εμβαθύνει και στις δύο περιπτώσεις, ανακαλύπτει ότι οι θάνατοι και των δύο γυναικών συνδέονται: και οι δύο δολοφονήθηκαν.
Ο Ludovic θέλει απεγνωσμένα να σώσει τη Mélanie από τον δολοφόνο, αλλά η αλλαγή του παρελθόντος έχει συνέπειες στο παρόν, χάρη στο φαινόμενο της πεταλούδας. Για τον Ludovic, η αποτροπή του θανάτου της Mélanie θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή του εδώ και τώρα, αυτή που του πήρε τόσο πολύ καιρό για να ξαναχτίσει και που του έδωσε τη νέα του γυναίκα, Parvana (Zineb Triki, The Bureau) και τον γιο τους, Sam.


Vortex 2023

Η δίνη (Vortex) είναι ένα δυναμικό φαινόμενο υγρών. Το σενάριο θυμίζει Frequency και The Butterfly Effect και όλα μαζί θυμίζουν το πολύ καλό Déjà Vu (2006 film) με τον Denzel Washington. Αν και όχι πρωτότυπο το σενάριο είναι πολύ καλό. Γενικά ένα καλό αποτέλεσμα.



More Info --

Other Vortex - Film and TV The Vortex (film), a 1927 film adaptation of the Noël Coward play
Vortex, or Vortex, the Face of Medusa, a 1967 Greek film
Vortex (1981 film), written and directed by Scott B and Beth B
Vortex (2009 film)
Vortex (2021 film)
Vortex (Transformers), a member of the Combaticons from Transformers who transforms into a helicopter
Cindy Vortex, a fictional character in the Jimmy Neutron cartoon franchise
Vortex, a planet in the Star Wars franchise
Vortex 2023 Vortex 2023 Vortex 2023