Vis a vis - Locked Up 2015-2019

Tips:

Το Locked Up, αρχικά γνωστό ως Vis a Vis (γαλλικά: πρόσωπο με πρόσωπο), είναι μια ισπανική δραματική τηλεοπτική σειρά που παράγεται από την Globomedia, αρχικά για το Spanish Network Antena 3 και αργότερα για την Fox Spain. Έκανε πρεμιέρα στις 20 Απριλίου 2015. Ένα spin-off με τίτλο Vis a vis: El oasis κυκλοφόρησε το 2020 και επικεντρώνεται στη Macarena και τη Zulema και είναι η τελευταία δόση της σειράς.
No. of Seasons 4
No. of Episodes 40

Story:

Η Μακαρένα Φερέιρο Μολίνα είναι μια Ισπανίδα που ερωτεύεται το αφεντικό της και διαπράττει υπεξαίρεση. Κατηγορείται για τέσσερα φορολογικά εγκλήματα και κατά συνέπεια φυλακίστηκε στη φυλακή Cruz del Sur ως ασφαλιστικό μέτρο με υψηλή εγγύηση. Στη φυλακή, η Μακαρένα μαθαίνει ότι για να αποφύγει την προβλεπόμενη επταετή κάθειρξη που πιθανότατα θα της επιβληθεί εάν καταδικαστεί εξαρτάται από το να αλλάξει, να εξελιχθεί και να γίνει διαφορετικός άνθρωπος. Για να πληρώσει την εγγύηση, η οικογένειά της έξω ψάχνει για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό κρυμμένο κάπου.


Vis a vis - Locked Up 2015-2019

Ισπανικό με πολλές ανατροπές χαρακτήρων μέσα στη φυλακή. Η Najwa Nimri (εδώ ως Θουλέμα στο Casa de Papel ως Αλίθια) είναι ακόμα ΠΙΟ σκύλα. Η Alba Flores (εδώ ως Σαράι στο Casa ως Ναιρόμπι) έχει πάλι εκπληκτική ερμηνεία. Η Cristina Plazas και ο Jesus Castejon παίζουν πολύ καλά όπως και στο Estoy vivo. Έχει λίγο από το Orange Is the New Black αλλά σε καθαρά Ισπανικό ύφος. Το σενάριο είναι κλασικό από γυναικείες φυλακές, αλλά η πλοκή αρκετά καλή και Ισπανική. Η συμπεριφορά των χαρακτήρων (μέσα και έξω από την φυλακή) και το συνεχές μπάχαλο κάνουν το σίριαλ (μετά το 9ο-10ο επεισ.) λίγο βαρετό. Το στοίχημα είναι να μην ξέρεις πως θα αντιδράσουν ΟΛΟΙ στην επόμενη σκηνή. Η 1η σεζόν είναι αναμενόμενη.
Στην 2η σεζόν η πλοκή είναι πιο αργή και επιχειρεί να τσαλακώσει ξανά και ξανά όλους τους χαρακτήρες. Το σενάριο έγινε εντελώς προβλέψιμο και οι συμπεριφορές αλλάζουν με τα δεπτερόλεπτα. Σε 13 επεισόδια “δίνει” στην ουσία την άποψη του για την ζωή στη γυναικεία φυλακή, με άπειρες στιγμιαίες εναλλαγές στα θέλω-δεν θέλω του κάθε ρόλου και αυτονόητες χειραγωγήσεις.
Στην 3η σεζόν φαίνεται καθαρά ότι το σενάριο ΔΕΝ είναι πιστικό και οι ερμηνείες δεν πείθουν. Απλά συνεχίζεται το ίδιο μοτίβο και απολαμβάνω το παραμύθι μέχρι το τέλος της σεζόν. Μου αρκεί που δεν το “παίζει” δήθεν και επιτέλους μια σειρά που απλά θέλω να δω την συνέχεια.
Στο 1ο επεισόδιο της 4ης σεζόν πολύ δυνατή σκηνή με τα σκυλιά που τρώνε τη Σύμβουλο και ο Διευθυντής που τρώει την μπριζόλα. Στο 5ο επεισόδιο η υιοθεσία. Πολύ δυνατό το 7ο. Η Θουλέμα (Najwa Nimri) κάνει το ρόλο της ζωής της. Πολύ “τίμιο” και το 8ο και τελευταίο επεισόδιο.
Το κερασάκι στο νόημα της σειράς είναι δυο από τους καλούς διαλόγους:
1. Όταν ένα υλικό έχει υγρή μορφή, δεν έχει συγκεκριμένο σχήμα. Αλλάζει με ευκολία και προσαρμόζεται στο δοχείο του. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό.
2. -… και προσέχετε την καριόλα.
- Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ είναι?
- Η Θουλέμα είναι πολύ χειρότερη.
Seguro claro. Έχει πολλά κοινά με το La casa de papel. Γενικά δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι σειρές με φυλακές, αλλά στο Vis A Vis βρήκα αρκετά καλά στοιχεία και αποτελεί εξαίρεση.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Locked_Up_(TV_series)

Vis a vis: El Oasis 2020
Vis a vis - Locked Up 2015-2019 Vis a vis - Locked Up 2015-2019 Vis a vis - Locked Up 2015-2019