V 1983 Series

Tips:

Το V (ή V: The Original Miniseries) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά επιστημονικής φαντασίας σε δύο μέρη, σε σενάριο και σκηνοθεσία Kenneth Johnson. Πρωτοεμφανίστηκε το 1983, ξεκίνησε το franchise επιστημονικής φαντασίας σχετικά με εξωγήινους γνωστούς ως «Επισκέπτες» που προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο της Γης και των τρόπων αντίδρασης του πληθυσμού. Πρωταγωνιστούν οι Jane Badler, Frank Ashmore, Bonnie Bartlett, Diane Cary, Michael Durrell, Robert Englund, Faye Grant, Richard Herd, Richard Lawson, Peter Nelson, David Packer, Neva Patterson, Andrew Prine, Marc Singer, Jenny Sullivan, Blair Tefkin, Penelope Windust και Michael Wright.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 2

Story:

Μια φυλή εξωγήινων φτάνει στη Γη με έναν στόλο 50 τεράστιων μητρικών πλοίων, τα οποία αιωρούνται πάνω από μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αποκαλύπτονται στην οροφή του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, φαίνονται σαν άνθρωποι, αλλά απαιτούν ειδικά γυαλιά για να προστατεύουν τα μάτια τους και έχουν μια χαρακτηριστική αντήχηση στη φωνή τους. Αποκαλούμενοι ως Επισκέπτες, προσεγγίζουν φιλικά, αναζητώντας φαινομενικά τη βοήθεια των ανθρώπων για να αποκτήσουν χημικές ουσίες και μέταλλα που χρειάζονται για να βοηθήσουν τον άρρωστο κόσμο τους, ο οποίος αποκαλύπτεται ότι είναι ένας πλανήτης που περιστρέφεται γύρω από το αστέρι Σείριο. Σε αντάλλαγμα, οι Επισκέπτες υπόσχονται να μοιραστούν την προηγμένη τεχνολογία τους με την ανθρωπότητα. Οι κυβερνήσεις της Γης αποδέχονται τη διευθέτηση και οι Επισκέπτες, με διοικητή τον αρχηγό τους Τζον και την αναπληρώτριά του Νταϊάνα, αρχίζουν να αποκτούν σημαντική επιρροή στις ανθρώπινες αρχές.


V 1983 Series

Το V είναι ένα franchise επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό συγγραφέα, παραγωγό και σκηνοθέτη Kenneth Johnson σχετικά με μια γενοκτονική εισβολή εξωγήινων φυλών γνωστή ως "Visitors" -ερπετικά ανθρωποειδή μεταμφιεσμένα σε ανθρώπινα όντα- που προσπαθούν να καταλάβουν τη Γη και την ανθρώπινη αντίδραση σε αυτό, όπως η ομάδα της Αντίστασης προσπαθεί να τους σταματήσει, ενώ άλλοι συνεργάζονται με τους εξωγήινους για δύναμη και προσωπικό πλούτο.
Είναι επηρεασμένο από το διήγημα του 1963 "Eight O'Clock in the Morning" του Ρέι Νέλσον (Ray Nelson), όπως και το They Live 1988 του John Carpenter. Μια μέτρια περιπέτεια για την εποχή του.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/V_(1983_miniseries)

V Collection Franchise
V 1983 Series