The Swarm 2023

Tips:

Το The Swarm - το Σμήνος (Γερμανικά: Der Schwarm) είναι μια γερμανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας συμπαραγωγής (English, German, French, Dutch, Swedish, Japanese), σε σκηνοθεσία των Barbara Eder, Luke Watson και Philipp Stölzl. Διασκευασμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Frank Schätzing. Πρωταγωνιστούν οι Cécile de France, Alexander Karim, Leonie Benesch, Joshua Odjick, Takuya Kimura, Krista Kosonen, Rosabell Laurenti Sellers και Barbara Sukowa.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 8

Story:

Η σειρά απεικονίζει τον αγώνα της ανθρωπότητας ενάντια σε ένα άγνωστο σμήνος νοημοσύνης που ζει στα βάθη της θάλασσας. Το βιβλίο ακολουθεί ένα σύνολο πρωταγωνιστών που ερευνούν αυτό που αρχικά φαίνεται να είναι φρικτά γεγονότα που σχετίζονται με τους ωκεανούς του κόσμου. Ένα νέο είδος θαλάσσιου σκουληκιού συνεργάζεται με βακτήρια για να αποσταθεροποιήσει την υφαλοκρηπίδα, προκαλώντας ένα μεγατσουνάμι που σκοτώνει εκατομμύρια και βλάπτει σοβαρά την παράκτια υποδομή. Οι φάλαινες και τα θαλάσσια μύδια ενώνονται για να επιτεθούν και να αδυνατίσουν ένα εμπορικό φορτηγό πλοίο. Οι κολυμβητές οδηγούνται από την ακτή από καρχαρίες και δηλητηριώδεις μέδουσες. Τα εμπορικά πλοία δέχονται επίθεση και μερικές φορές καταστρέφονται. Η Γαλλία βλέπει ένα ξέσπασμα επιδημίας που προκαλείται από μολυσμένους αστακούς.
Όταν γίνεται σαφές ότι όλα αυτά τα γεγονότα σχετίζονται, δημιουργείται μια διεθνής επιστημονική ομάδα εργασίας. Ο Sigur Johanson, ένας θαλάσσιος βιολόγος που εργάζεται στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, ανακοινώνει τελικά την υπόθεσή του: τα φαινόμενα είναι σκόπιμες επιθέσεις από ένα άγνωστο ευαίσθητο είδος από τα βάθη των ωκεανών. Ο Johanson τους αποκαλεί "yrr", μετά από τρία γράμματα που πληκτρολόγησε τυχαία στον υπολογιστή του. Ο στόχος του yrr είναι να εξαλείψει την ανθρώπινη φυλή, η οποία καταστρέφει τους ωκεανούς της Γης.


The Swarm 2023

Η σειρά είναι καθησυχαστικά απλή και οικεία και αυτό την κάνει πιο τρομακτική. Η παγκόσμια απειλή μπορεί να γίνει αισθητή μόνο σε λίγα μέρη. Εάν δεν γνωρίζετε την ιστορία, μπορεί να εκπλαγείτε με τα περίεργα περιστατικά, τουλάχιστον στην αρχή - ειδικά επειδή ορισμένες θαλάσσιες επιθέσεις είναι πραγματικά ύπουλες. Καλό σενάριο πραγματικής απειλής με καλή παρουσίαση των χαρακτήρων και απλές αλλά ουσιαστικές ερμηνείες. Περνά το μήνυμα της ανησυχίας και του τρόμου, με απλές σκηνές δράσης και ρεαλιστικά εφέ.

The Swarm 2023


Ελληνική συμμετοχή: Executive Producer Frank Zervos

More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Swarm_(TV_series)


The Swarm - Film and television
The Swarm (1978 film), a film based on a novel with bees as a menace
The Swarm (1990 film), a Soviet drama film
The Swarm (2020 film), a French fantasy drama film
"The Swarm" (Star Trek: Voyager), an episode of Star Trek: Voyager
The Swarm (2023 TV series)
The Swarm 2023 The Swarm 2023