The Serpent 2021

Tips:

Το Serpent είναι μια βρετανική αστυνομική δραματική σειρά που αναπτύχθηκε από την Mammoth Screen και ανατέθηκε από το BBC. Η περιορισμένη σειρά οκτώ μερών είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ του BBC One και του Netflix. Βασίζεται στα εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου Charles "the Serpen" Sobhraj, ο οποίος δολοφόνησε νεαρούς τουρίστες από το 1975 έως το 1976. Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Tahar Rahim στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Sobhraj και οι Jenna Coleman, Billy Howle, Ellie Bamber, Amesh Edireweera, Tim McInnerny, Dasha Nekrasova και Mathilde Warnier.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 8

Story:

Αφηγείται μέσω μιας εξαιρετικής ανάπλασης εποχής και μέσω ερμηνειών υψηλής κλάσης την εγκληματική δράση του διεθνούς δικτύου που είχε στήσει στη δεκαετία του ’70, με έδρα την Μπανγκόκ, μια από τις πιο περίεργες και πιο υποβλητικά νοσηρές φυσιογνωμίες που έχουν απασχολήσει ποτέ τα αστυνομικά χρονικά και την true crime παραφιλολογία. Πρόκειται για την ιδιαίτερη και εξόχως παθολογική περίπτωση του Γαλλο-ασιάτη Σαρλ (ή Τσαρλς) Σομπράζ (ή Σομπράι), ο οποίος κυκλοφορούσε κυρίως ως «Αλέν Γκοτιέ», αλλά και με ένα σωρό άλλα ονόματα που υπέκλεπτε (μαζί με τα διαβατήρια τους) από νεαρούς ταξιδιώτες που έφταναν από τη Δύση ακολουθώντας την κλασική διαδρομή του λεγόμενου χίπικου μονοπατιού στην Άπω Ανατολή (Ταϊλάνδη, Νεπάλ, Θιβέτ, Ινδία) και είχαν την κακή τύχη να βρεθούν στην τροχιά του.


The Serpent 2021

Όση ασάφεια, αμφισημία, ακόμα και αυτοσαρκασμό ενίοτε, κι αν κουβαλά η επεξηγηματική φράση «βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα», όταν ακολουθεί τους τίτλους αρχής μιας ταινίας ή μιας σειράς, εδώ φαίνεται να ταιριάζει απολύτως, ως high end μυθοπλαστική αναπαράσταση μιας αλληλουχίας γεγονότων τα οποία συνέβησαν πραγματικά – τα περισσότερα τουλάχιστον. Καλογυρισμένο με καλές ερμηνείες και αρκετό ρεαλισμό. Αλλά! Ο συνδιασμός «βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα» και BBC δεν μου αφήνει περιθώριο για κάτι παραπάνω από την μετριότητα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Serpent_(TV_series)
The Serpent 2021 The Serpent 2021