Sweet Home 2020-2024 Series


20 Top Series

Tips:

Το Sweet Home (κορεατικά: 스위트홈 - Seuwiteuhom) είναι μια νοτιοκορεάτικη διαδικτυακή σειρά σε σκηνοθεσία Lee Eung-bok, Jang Young-woo (season 1) και Park So-hyun. Βασίζεται στο ομώνυμο webtoon Naver των Kim Carnby και Hwang Young-chan, το οποίο κατέγραψε πάνω από 2,1 δισεκατομμύρια καθαρές προβολές. Πρωταγωνιστούν οι Song Kang, Lee Jin-wook, Lee Si-young, Lee Eugene, Park Gyu-young, Go Min-si, Kim Hee-jung, Kim Gook-hee, Lee Joon-woo, Heo Yool, Choi Go και Woo Jung-gook.
No. of Seasons 2 (3rd in 2024)
No. of Episodes 18

Story:

Μετά από μια απρόσμενη οικογενειακή τραγωδία, ο Cha Hyun-soo (Song Kang) αφήνει το σπίτι του και μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα. Αμέσως μετά αρχίζουν να εμφανίζονται τέρατα. Οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, συνειδητοποιώντας ότι παντού έξω κρύβονται τέρατα. Ο Hyun-soo και άλλοι κάτοικοι θωρακίζονται μέσα στο κτίριο με την ελπίδα να επιβιώσουν όσο περισσότερο μπορούν. Οι υπόλοιποι κάτοικοι του συγκροτήματος Green Home πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και να βγουν στον έξω κόσμο. Οι επιζώντες έχουν δημιουργήσει μια κοινότητα σε ό,τι έχει απομείνει από ένα στάδιο, μαζί με τη επίλεκτη φρουρά του προέδρου. Οι σχέσεις όλων δοκιμάζονται καθώς η αρρώστια τους μεταμορφώνει σε τέρατα, αλλά με διαφορετικές συνέπειες στον καθένα.


Sweet Home 2020-2024 Series

Το βασικό σενάριο είναι η ζωή σε μια μεγάλη πολυκατοικία με εξαθλιωμένους ένοικους και η εξάπλωση μιας ασθένειας που μετατρέπει μερικούς ανθρώπους σε τέρατα. Η σκηνοθεσία είναι απλή αλλά πολύ καλή. Τα εφέ είναι αυτά που ταιριάζουν στις σκηνές τρόμου και δένουν με τα παραφυσικά και κόμικ στοιχεία. Αυτά όμως που θεωρώ ότι “απογειώνουν” την σειρά είναι οι καυστικοί διάλογοι και οι καλές ερμηνείες από όλους. Κάθε σκηνή σπλάτερ θυμίζει και μια ταινία τρόμου και ταυτόχρονα είναι ένα μάθημα για την ανθρώπινη συμπεριφορά και ακόμα μια μπηχτή για το ανίκανο κράτος. Η 2η σεζόν εξελίσσεται σε ένα στάδιο, όπου μαζί με στρατιώτες η κοινότητα προσπαθεί να επιβιώσει, Έχει περισσότερες σπλάτερ σκηνές και το σενάριο “ανοίγει”, με τις σχέσεις και τις αντιδράσεις να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μήνυμα: στις δύσκολες στιγμές κρατάμε όση ανθρωπιά μπορούμε. Η εξέλιξη των εφέ είναι πλέον πολύ κοντά στον ρεαλισμό και οι Νοτιοκορεάτες αγαπούν την ανθρώπινη συμπεριφορά και την αυθεντική περιπέτεια.
Δεν περίμενα να δω μια σειρά τρόμου με τόσο καλά στοιχεία να δένουν, δίνοντας ένα πολύπλευρο, ειρωνικό και καλό αποτέλεσμα.

Sweet Home 2020-2024 Series


More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_Home_(TV_series)


Sweet Home 2020-2024 photo album


Friends-001
Sweet Home 2020-2024 Series