Spring Tide - Springfloden 2016-2018


20 Top Series

Tips:

Το Spring Tide (Σουηδικά: Springfloden) είναι μια σουηδική τηλεοπτική δραματική σειρά. Έκανε την πρεμιέρα του στις 6 Μαρτίου 2016 στο SVT. Γράφτηκε από τους Rolf και Cilla Börjlind και βασίζεται στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα τους που δημοσιεύτηκε το 2012. Οι δύο πρωταγωνιστές υποδύονται οι Kjell Bergqvist (Tom Stilton) και Julia Ragnarsson (Olivia Rönning). Ο Bergqvist κέρδισε το βραβείο Kristallen για τον «Καλύτερο άνδρα Ηθοποιό σε τηλεοπτική σειρά».
No. of Seasons 2
No. of Episodes 20

Story:

1η Σεζόν. Τον Ιούνιο του 1990 διαπράττεται η σαδιστική δολοφονία μιας εγκύου στο νησί Nordkoster. Είναι θαμμένη ζωντανή στην άμμο, για να την πνίξει σιγά σιγά η ανερχόμενη παλίρροια. 25 χρόνια μετά, η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη. Η Olivia Rönning, ασκούμενη στην Αστυνομική Ακαδημία, αναλαμβάνει να εργαστεί στην ψυχρή υπόθεση.
2η Σεζόν. Στα τέλη του 2017, ο κοντινός γείτονας της Olivia, Bengt Sahlman, βρίσκεται κρεμασμένος στο σπίτι του από την έφηβη κόρη του, Sandra. Ήταν τελωνειακός. Εν τω μεταξύ στη Μασσαλία, το διαμελισμένο σώμα της Σαμίρα Χαλίλ απορρίπτεται στην ακτή. Ήταν μια τυφλή ηθοποιός και πρώην ερμηνεύτρια τσίρκου.


SpringTide-Springfloden-2016

Στην 1η σκηνή εμφανίζεται η Detective Inspector Sarah Lund (Sofie Gråbøl) από το The Killing (Danish: Forbrydelsen). Από τα πρώτα 5 λεπτά ξεχνάω το αμερικάνικο στυλ και μπαίνω στο κλίμα της Σουηδικής ζωής. Το σενάριο στην αρχή φαίνεται απλοϊκο. Το μυστήριο σε κατακλίζει απ’το 1 επεισόδιο και συμπάσχεις με την αδικία. Διστυχώς το παιδικό fight-cage υπάρχει σε πολλές χώρες. Αναδεικνύει πολλά κοινωνικά προβλήματα (σχεδόν όλα) που ΔΕΝ ήξερες ότι υπάρχουν σε κάποιες χώρες. Ενώ στην αρχή πίστεψα ότι κάποια (πρόσωπα-πράγματα) δεν ταιριάζουν, έρχονται οι απανωτές ανατροπές και το σασπένς συμπράττει με την αγωνία για νσ με συγκλονίσει.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Spring_Tide_(TV_series)
SpringTide-Springfloden-2016 SpringTide-Springfloden-2016 SpringTide-Springfloden-2016 SpringTide-Springfloden-2016