Snowpiercer Series 2020-2022

Tips:

Το Snowpiercer είναι μια αμερικανική μετα-αποκαλυπτική δυστοπική τηλεοπτική σειρά θρίλερ που έκανε πρεμιέρα στο TNT στις 17 Μαΐου 2020. Βασίζεται τόσο στην ομώνυμη ταινία του 2013, σε σκηνοθεσία Bong Joon-ho όσο και στο γαλλικό graphic novel του 1982 Le Transperceneige του Jacques. Lob, Benjamin Legrand και Jean-Marc Rochette, από τους οποίους διασκευάστηκε η ταινία. Πρωταγωνιστούν οι Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Alison Wright, Iddo Goldberg, Susan Park, Katie McGuinness, Sam Otto, Sheila Vand, Mike O'Malley, Annalise Basso, Jaylin Fletcher, Lena Hall, Roberto Urbina, Steven Ogg, Rowan Blanchard, Sean Bean, Chelsea Harris και Archie Panjabi.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 30

Story:

Η σειρά, μια επανεκκίνηση της συνέχειας της ταινίας. Το Snowpiercer διαδραματίζεται το 2026, επτά χρόνια αφότου ο κόσμος γίνεται μια παγωμένη ερημιά λόγω οικοκτονίας και ακολουθεί τα απομεινάρια της ανθρωπότητας που έχουν βρει καταφύγιο σε ένα διαρκώς κινούμενο πολυτελές τρένο. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο κ. Wilford, το τρένο αποτελείται από 1.001 βαγόνια και γυρίζει τον κόσμο 2,7 φορές το χρόνο. Η συνεχής κίνηση του τρένου παρέχει ενέργεια και εμποδίζει τους επιβάτες να παγώσουν επίσης. Μετά την καταστροφή, ο πληθυσμός του τρένου έχει διαχωριστεί αυστηρά ανά τάξη, παγιδευμένος σε έναν επαναστατικό αγώνα ενάντια στην αυστηρά επιβεβλημένη κοινωνική ιεραρχία και την ανισόρροπη κατανομή των περιορισμένων πόρων. Η εκπομπή εξερευνά ζητήματα ταξικού πολέμου, κοινωνικής αδικίας και της πολιτικής της επιβίωσης.


Snowpiercer Series 2020-2022

Πόλεμος. ραδιενέργεια, κλιματική αλλαγή, -120C βαθμούς Κελσίου και ένα τρένο με 1001 (ναι 1001) βαγόνια που κάνει τον γύρο της γης για 6 χρόνια συνέχεια. Οι πλούσιοι μπροστά στη χλειδή και οι φτωχοί στην ουρά με τα ποντίκια.
Σε τέτοιου είδους σειρές, το βασικό στοιχείο είναι οι σχέσεις πλουσίων-φτωχών και ο αγώνας των φτωχών για να καταλάβουν την εξουσία. Η δικαιολογία της επιβίωσης, μετατρέπεται πολύ εύκολα σε αγώνα για την επικράτηση των αδικημένων. Δηλαδή, όλη η επαναλαμβανόμενη ιστορία της ανθρωπότητας. Ουάου, ανατσουτσούριασα (ψάξε να βρεις την λέξη, άμα θες).
Και το μήνυμα είναι ένα: όταν είσαι “από πάνω” θα κάνεις τα ίδια με τους προκατόχους σου. Ωραία αποχαύνωση και πάω στην επόμενη πλύση καμένου εγκεφάλου. Bitte den nächsten aka The next one please aka Παρακαλώ το επόμενο!
Τελικά, το σενάριο της σειράς (εξερευνά ζητήματα ταξικού πολέμου, κοινωνικής αδικίας και της πολιτικής της επιβίωσης), δεν έχει σχέση με το πολύ καλό και γεμάτο περιπέτεια σενάριο του Snowpiercer (graphic novel series). Απλά και κατανοητά. Μιλάω για μια σειρά μυθοπλασίας, που δεν μου “είπε” και δεν μου “άφησε” τίποτα θετικό.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Snowpiercer_(TV_series)

Snowpiercer Collection
Snowpiercer Series 2020-2022