Sherlock 2010-2017

Tips:

Το Sherlock είναι μια βρετανική αστυνομική δραματική σειρά μυστηρίου βασισμένη στις αστυνομικές ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς του Sir Arthur Conan Doyle. Δημιουργήθηκε από τους Steven Moffat και Mark Gatiss, ο οποίος έχει συνγράψει το σενάριο και παίζει ένα ρόλο. Πρωταγωνιστούν οι Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Rupert Graves, Una Stubbs, Mark Gatiss, Louise Brealey, Andrew Scott και Amanda Abbington.
No. of Seasons 4
No. of Episodes 13

Story:

Το Sherlock απεικονίζει τον «σύμβουλο ντετέκτιβ» Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) να λύνει διάφορα μυστήρια στο σύγχρονο Λονδίνο. Ο Χολμς βοηθείται από τον συγκάτοικο και φίλο του, Dr John Watson (Martin Freeman), ο οποίος επέστρεψε από τη στρατιωτική θητεία στο Αφγανιστάν με το Ιατρικό Σώμα του Βασιλικού Στρατού. Αν και ο επιθεωρητής ντετέκτιβ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Greg Lestrade (Rupert Graves) και άλλοι είναι καχύποπτοι για τον Χολμς στην αρχή, με την πάροδο του χρόνου, η εξαιρετική του διάνοια και οι τολμηρές δυνάμεις παρατήρησης τους πείθουν για την αξία του. Εν μέρει μέσω του blog του Watson που καταγράφει τις περιπέτειές τους, ο Χολμς γίνεται μια απρόθυμη διασημότητα με τον Τύπο να αναφέρει τις υποθέσεις και την εκκεντρική προσωπική του ζωή. Τόσο οι απλοί άνθρωποι όσο και η βρετανική κυβέρνηση ζητούν τη βοήθειά του.


Sherlock 2010-2017

Οι Benedict Cumberbatch, Martin Freeman και Rupert Graves έχουν καλές ερμηνείες και συμβάλουν στη γρήγορη ροή αυτού του Sherlock. Η σκηνοθεσία, το μοντάζ, η πλοκή και η δράση είναι σε “γρήγορο” ρυθμό και συνθέτουν μια “καταιγιστική” εκδοχή του σύγχρονου Sherlock. Όλο αυτό όμως με κούρασε από την 1η σεζόν. Με τον τρόπο που παρουσιάζουν τις υποθέσεις, μοιάζουν αδιάφορες και όπως πάντα η Σκότλαντ Γιάρντ είναι διακοσμητική. Είναι σίγουρο ότι αυτός ο Sherlock Holmes, θα “λύσει” πολύ εύκολα τα πάντα. Άρα δεν υπάρχει σασπένς και ενδιαφέρον, παρά μόνο το επόμενο επεισόδιο.
Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι μέτριο. Είναι ένα ποίημα της τελειότητας, μια ωδή στο γρήγορο αποτέλεσμα και ένα πρελούδιο στην επανάληψη. Έφτασα στην 3η σεζόν και δεν θυμάσαι κάτι από τα πρώτα επεισόδια. Μα τίποτα εεε!
Κατανοώ ότι όταν καταπιάνεσαι με ένα χιλιογυρισμένο σενάριο, είναι δύσκολο να καινοτομήσης. Υπάρχει όμως το αμερικάνικο Elementary που στις πρώτες 2-3 σεζόν είναι κλάσεις ανώτερο. Αυτά τα αναμασήματα είναι για τις νεκρές τηλεοπτικές ώρες του χωριού μου. Μια σοβαρή προσπάθεια για μια αδιάφορη επανάληψη.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Sherlock_(TV_series)

Sherlock Holmes Collection
Sherlock 2010-2017 Sherlock 2010-2017