Pokemon 1997-2024 Series

Tips:

Το Pokémon the Series (από τον ιαπωνικό τίτλο του Pocket Monsters) είναι μια ιαπωνική τηλεοπτική σειρά anime, μέρος της σειράς πολυμέσων της The Pokémon Company, η οποία έκανε πρεμιέρα στην TV Tokyo τον Απρίλιο του 1997. Το franchise anime αποτελείται από οκτώ διαδοχικές σειρές στην Ιαπωνία, η καθεμία βασισμένη σε μια κύρια δόση της σειράς βιντεοπαιχνιδιών Pokémon. Στις διεθνείς μεταδόσεις, αυτές οι σειρές χωρίζονται σε 26 σεζόν. General manager Daiki Tomiyasu και director Electricity. Series Composition Sato Dai. Character Design Rea Yamazaki. Sub-character design Kyoko Ito. Sound Director Masafumi Mima και music Cornish. Animation production OLM. Πρωταγωνιστούν με την φωνή τους οι Rico Minori Suzuki, Nyarote Megumi Hayashibara, Roy Yuka Terasaki, Hogter Daiki Yamashita, Freed Taku Yashiro, Orio Sakura Ayane, Murdoch Kenta Miyake, Molly Kei Shindo, Landau School Ichikyu, Dot/Gurumin Yoshino Aoyama, Quass Namikawa Daisuke, Amegio Shun Horie, Jill Kosuke Tanabe, Conia Arisa Shida, Captain Pikachu Ikue Otani.
No. of Seasons 26
No. of Episodes 1.285
Pokémon the Series (1997–2023)
Pokémon Horizons: The Series (2023–present)

Story:

Ο Ash Ketchum, ένα νεαρό αγόρι από το Pallet Town, ενηλικιώνεται και αποκτά το δικαίωμα να είναι εκπαιδευτής Pokémon, ελπίζοντας να πετύχει το όνειρό του να γίνει Pokémon Master. Οι εκπαιδευτές λαμβάνουν το πρώτο τους Pokémon από τον Professor Oak, την κορυφαία αρχή της πόλης στην έρευνα για τα Pokémon. Αν και ο Ash κοιμάται υπερβολικά και φτάνει αργά στο εργαστήριο του καθηγητή Oak, δέχεται έναν Pikachu, ο οποίος αρχικά δεν είναι συνεργάσιμος. Στο δρόμο τους προς την πόλη Viridian, ο Ash κερδίζει τη φιλία του Pikachu προστατεύοντάς τον ανιδιοτελώς από μια ομάδα θυμωμένων Spearow. Ενώ τα τραύματα του Pikachu αντιμετωπίζονται στο κέντρο Pokémon της Viridian City, ο Ash έρχεται αντιμέτωπος με τη Misty, μια κοπέλα της οποίας έκλεψε και κατέστρεψε το ποδήλατο, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το Spearow, οπότε δηλώνει ότι δεν θα αφήσει τον Ash μέχρι να αποζημιωθεί σωστά. Ξαφνικά, μια τριάδα εγκληματιών από την οργάνωση Team Rocket - Jessie, James και Meowth - εμφανίζεται να κλέβει τα Pokémon από το κέντρο. Ο Pikachu τους εξουδετερώνει, κάτι που πείθει την τριάδα για την αξία της ομαδικής εργασίας του και εμπνέει πολλές μεταγενέστερες προσπάθειες να τον κλέψουν. Για να αγωνιστεί σε ένα τουρνουά Pokémon League, ο Ash πρέπει να νικήσει τους Gym Leaders και να κερδίσει κονκάρδες ως απόδειξη των νικών του. Ο Ash κερδίζει το πρώτο του σήμα στο Pewter City μετά από μάχη με τον Gym Leader Brock. Μαζί με τους Brock και Misty, ο Ash ταξιδεύει στην περιοχή του Kanto, νικώντας τους Gym Leaders, συλλέγοντας τα διακριτικά τους και αιχμαλωτίζοντας νέα Pokémon. Αφού μάζεψε και τα οκτώ σήματα, ο Ash συμμετέχει στο Indigo Plateau Conference, αλλά φτάνει στους 16 καλύτερους πριν χάσει από τον φίλο του Ritchie.


Pokemon 1997-2024 Series

Θεωρώ ότι είναι πραγματικά εθιστικό και επικίνδυνο.
Από άρθρο στις 18 ΜΑΙ 2024.
Το επεισόδιο του Pokemon που έστειλε στο νοσοκομείο 700 παιδιά. Αναγκάστηκε μέχρι και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη.
Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων με εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Σε 27 χρόνια προβλήθηκαν συνολικά πάνω από 1.200 επεισόδια, ενώ μέχρι το 2020 είχαν κυκλοφορήσει και 23 ταινίες με τις περιπέτειες του Ας Κέτσαμ, του Πίκατσου και της παρέας τους. Εκτός από την κύρια σειρά όμως ακολούθησαν και σειρές spin off όπως είναι το Pokemon Origins και το Pokemon Generations που εξερευνούν περισσότερο την πλευρά των βιντεοπαιχνιδιών. Υπάρχει όμως ένα επεισόδιο των Pokemon, που όσο περίεργο κι αν ακούγεται, παίχτηκε μόλις μια φορά στην τηλεόραση, καθώς μετά την προβολή του, σχεδόν 700 παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα όπως σπασμοί, ερεθισμός στα μάτια, προσωρινή τύφλωση και λιποθυμίες.
Αυτό ήταν το 38ο της σειράς που έμεινε στην ιστορία ως Pokemon Shock, και ο λόγος που τόσα παιδιά τελικά νοσηλεύτηκαν ήταν η αστραπιαία και συνεχής αλλαγή του φωτός που προβλήθηκε από τις κόκκινες και μπλε λάμψεις του Πίκατσου. Ο Ποριγκόν έχει στόχο να καταστρέψει τον κυβερνοχώρο χρησιμοποιώντας μια βόμβα που θα εξαπολύσει αμέτρητους ιούς. Ο Πίκατσου αναλαμβάνει δράση και χρησιμοποιεί την ηλεκτρική του ενέργεια για να σταματήσει τον Ποριγκόν. Άρχισε να εκτοξεύει κόκκινες και μπλε λάμψεις που εναλλάσσονταν μεταξύ τους με απίστευτη ταχύτητα.
Αυτή η σκηνή ήταν και η αιτία των περιστατικών που οδήγησε εκατοντάδες παιδιά στο νοσοκομείο. Μάλιστα, τόσο μεγάλο ήταν το θέμα που προκλήθηκε που μέχρι και ο τότε πρωθυπουργός της χώρας αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_(TV_series)


Pokemon 1997-2024 Series photo album


Pokemon 1997-2024 Series Pokemon 1997-2024 Series Pokemon 1997-2024 Series Pokemon 1997-2024 Series
Pokemon 1997-2024 Series Pokemon 1997-2024 Series Pokemon 1997-2024 Series