Person of Interest 2011-2016


20 Top Series

Tips:

To Person of Interest είναι αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά που μεταδιδόταν από το CBS. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Jonathan Nolan. Εκτελεστικοί παραγωγοί ήταν οι Nolan, J. J. Abrams, Bryan Burk, Greg Plageman, Denise Thé και Chris Fisher. Πρωταγωνιστούν οι Jim Caviezel (Déjà Vu 2006), Taraji P. Henson, Kevin Chapman, Michael Emerson, Brett Cullen, Carrie Preston, Paige Turco, Ken Leung, Luke Kleintank, Susan Misner, Wrenn Schmidt, Jimmi Simpson, Annie Ilonzeh, James Carpinello, Amy Acker, Alex Shimizu, Joseph Mazzello, Adria Arjona και Sarah Shahi.
No. of Seasons 5
No. of Episodes 113

Story:

Ο Τζον Ρις, πρώην στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων και πράκτορας της CIA, καίγεται και θεωρείται νεκρός, ζώντας ως αλήτης στη Νέα Υόρκη. Τον πλησιάζει ο Χάρολντ Φιντς, ένας απομονωμένος δισεκατομμυριούχος ιδιοφυΐα λογισμικού που κατασκεύασε ένα σύστημα υπολογιστή για την κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, που ονομάζεται Machine, το οποίο παρακολουθεί όλες τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις ροές βίντεο παρακολούθησης, προκειμένου να προβλέψει μελλοντικές τρομοκρατικές δραστηριότητες. Ο Finch είναι αυτός που έφτιαξε το Machine και ο συνεργάτης του το πούλησε στην κυβέρνηση για ένα (1) δολάριο! Ναι, ένα δολάριο για το καλό της πατρίδας. Ο Finch και ο Reese προσπαθούν να κατανοήσουν την απειλή για ή από άτομα που η Μηχανή αναγνωρίζει ως "ενδιαφέροντα" παρέχοντας μόνο τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισής τους και προσπαθούν να εμποδίσουν την εκδήλωση του εγκλήματος. Τους βοηθά ο ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης Lionel Fusco, ένας πρώην διεφθαρμένος αξιωματικός τον οποίο ο Reese εξαναγκάζει να τους βοηθήσει, και ο ντετέκτιβ Joss Carter, πρώην ανώτερος στρατιωτικός ανακριτής, που ερευνά αρχικά τον Reese για τις άγρυπνες δραστηριότητές του.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν, η Decima Technologies, μια ισχυρή και μυστική ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών που διευθύνεται από τον πρώην αξιωματικό του βρετανικού στρατού που έγινε κατάσκοπος της MI6 John Greer, αποκαλύπτεται ότι προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Machine. Ο Reese και ο Finch συναντούν τη Sameen Shaw, μια πρώην πεζοναύτη των Ηνωμένων Πολιτειών και έναν δολοφόνο του ISA του στρατού των ΗΠΑ, σε φυγή αφού προδόθηκε από τους εργοδότες της. Η Μηχανή αποκαλύπτεται ότι έχει αναπτύξει συναίσθημα και έχει κανονίσει κρυφά να μεταφερθεί σε μια άγνωστη τοποθεσία για να προστατευτεί από παρεμβολές.


Person of Interest 2011-2016

Το σενάριο είναι βασισμένο στον όρο Pre-crime όπως το Minority Report. Pre-crime (ή προέγκλημα) είναι η ιδέα ότι η εμφάνιση ενός εγκλήματος μπορεί να προβλεφθεί πριν συμβεί. Ο όρος επινοήθηκε από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip K. Dick και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία για να περιγράψει και να επικρίνει την τάση στα συστήματα ποινικής δικαιοσύνης να επικεντρώνονται σε εγκλήματα που δεν έχουν ακόμη διαπραχθεί.
Η σειρά περιστρέφεται γύρω από έναν υπερυπολογιστή, με τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος τροφοδοτείται από τα δεδομένα παρακολούθησης από όλον τον κόσμο και με βάση κάποιους αλγόριθμους, μπορεί να εξαγάγει συμπεράσματα για μελλοντικές βίαιες πράξεις. Η μηχανή είναι κατασκευασμένη από ένα μυστηριώδη μηχανικό λογισμικού (Μάικλ Έμερσον) ο οποίος χρησιμοποιεί ένα πρώην στέλεχος της CIA (Τζιμ Καβίζελ) με σκοπό να προλαμβάνει βίαια εγκλήματα στη Νέα Υόρκη.
Εξυπνότατο σενάριο, πολύ καλές ερμηνείες, βατή και καλοστημένη πλοκή, με δράση και περιπέτεια. Το Person of Interest το βάζω μέσα στο Top-5 μου.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Person_of_Interest_(TV_series)
Person of Interest 2011-2016 Person of Interest 2011-2016 Person of Interest 2011-2016 Person of Interest 2011-2016