Occupied - Okkupert 2015-2020


20 Top Series

Tips:

Το Occupied (Νορβηγικά: Okkupert) είναι μια νορβηγική πολιτική τηλεοπτική σειρά θρίλερ που βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα του συγγραφέα Jo Nesbø. Πρωταγωνιστούν οι Ane Dahl Torp, Henrik Mestad, Eldar Skar, Ingeborga Dapkūnaitė, Selome Emnetu και Janne Heltberg. Συνθέτης της θεματικής μουσικής είναι ο Sivert Høyem των Madrugada.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 24

Story:

Στο εγγύς μέλλον, η αναταραχή στη Μέση Ανατολή και η αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ πυροδοτούν μια ενεργειακή κρίση. Ένας καταστροφικός τυφώνας που τροφοδοτείται από την κλιματική αλλαγή καταστρέφει τη Νορβηγία, σκοτώνοντας 700–800 ανθρώπους και προκαλώντας ανείπωτη φυσική και οικονομική ζημιά. Το νορβηγικό (πλασματικό) πράσινο κόμμα Ny Kraft σαρώνεται στην εξουσία ως απάντηση και ο ιδεαλιστής πρωθυπουργός Jesper Berg σχεδιάζει να αναπτύξει πυρηνική ενέργεια με βάση το θόριο ως βιώσιμη εναλλακτική λύση στο πετρέλαιο. Για το σκοπό αυτό, ο Berg διακόπτει κάθε παραγωγή ορυκτών καυσίμων, εντείνοντας την ενεργειακή κρίση στην ήπειρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε απόγνωση, συναινεί στην εισβολή στη Νορβηγία υπό την ηγεσία της Ρωσίας. Η Ρωσία, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλαμβάνει τη Νορβηγία για να αποκαταστήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, ως απάντηση σε μια πανευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση.


Occupied - Okkupert 2015-2020

Πριν κατακτήσουν το μυαλό μου οι άστοχες απορίες, ξενχάω ότι αμερικάνικο έχω δει. Εδώ είναι Νορβηγία. Στο 1ο επεισόδιο απλά γνωρίζω την Νορβηγική κουλτούρα για να μπω στο κλίμα. Το σενάριο βασίζεται στην μακροχρόνια έχθρα με την Ρωσία και την εκμετάλευση των φυσικών πόρων. Αναδεικνύει πολλά στοίχεια της κοινωνίας τους και από τις δύο πλευρές του μέσου Νορβηγού πολίτη. Πολύ καλή παρουσίαση των απόψεων, με πολύ σασπένς και απρόσμενες εξελίξεις. Ακόμα πιο έξυπνο και επιμορφωτικό το σενάριο στην 3η σεζόν. Το εκπληκτικό με αυτή τη σειρά είναι ότι ΔΕΝ έχει καθόλου άσχετους διαλόγους, ούτε αδιάφορες σκηνές και ο τηλεοπτικός χρόνος είναι πραγματικά γεμάτος με την εξέλιξη του σεναρίου και μόνο.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Occupied
Occupied - Okkupert 2015-2020 Occupied - Okkupert 2015-2020 Occupied - Okkupert 2015-2020