Murdoch Mysteries 2004-2024

Tips:

Το Murdoch Mysteries είναι μια καναδική τηλεοπτική δραματική σειρά που έκανε πρεμιέρα στο Citytv στις 20 Ιανουαρίου 2008 και αυτή τη στιγμή προβάλλεται στο CBC. Η σειρά βασίζεται σε χαρακτήρες από τα μυθιστορήματα του Ντετέκτιβ Μέρντοχ της Maureen Jennings και πρωταγωνιστεί ο Yannick Bisson ως William Murdoch, ένας αστυνομικός ντετέκτιβ που εργαζόταν στο Τορόντο του Οντάριο στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Η σειρά είχε τον τίτλο The Artful Detective στο καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο Ovation στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι τη δώδεκα σεζόν.Στις 3 πρώτες τηλεταινίες πρωταγωνιστούν οι Peter Outerbridge, Flora Montgomery και Matthew MacFadzean. Πρωταγωνιστούν οι Yannick Bisson, Hélène Joy, Thomas Craig, Jonny Harris και Georgina Reilly (seasons 6-9). Ως Guest stars στην σειρά έχουν περάσει οι Stephen Harper (τότε πρωθυπουργός του Καναδά), ο William Shatner (Captain Kirk στο Start Trek), Ed Asner, Brendan Coyle, Kelly Rowan. Τοποθεσίες παραγωγής Toronto, Oshawa, Belleville, Hamilton, St. John’s, Ottawa, Cambridge, Drumheller, Guelph, Pitt Meadows, Dawson City, Bristol (England), Stratford και Kingston.
Television films (2004–2005) episodes 3
No. of Seasons 17 (2008-2024)
No. of Episodes 293

Story:

Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο, ξεκινώντας το 1895 και ακολουθεί τον ντετέκτιβ William Murdoch (Yannick Bisson) του αστυνομικού τμήματος του Τορόντο, ο οποίος λύνει πολλές από τις υποθέσεις του χρησιμοποιώντας μεθόδους ανίχνευσης που ήταν ασυνήθιστες εκείνη την εποχή. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν δακτυλικά αποτυπώματα (αναφέρονται ως "δακτυλικά σημάδια" στη σειρά), εξετάσεις αίματος, επιτήρηση και ίχνη αποδείξεων. Ορισμένα επεισόδια διαθέτουν αναχρονιστική τεχνολογία όπου ο Murdoch χρησιμοποιεί μερικές φορές την υπάρχουσα τεχνολογία της εποχής του για να αυτοσχεδιάσει ένα ακατέργαστο πρωτότυπο μιας τεχνολογίας που θα ήταν πιο εύκολα αναγνωρίσιμο στο κοινό της σειράς του 21ου αιώνα. Σε ένα επεισόδιο, για παράδειγμα, δημιουργεί μια πρωτόγονη έκδοση σόναρ για να εντοπίσει ένα βυθισμένο πλοίο στη λίμνη Οντάριο. Σε ένα άλλο, ένας ξένος αστυνομικός έχει μια φωτογραφία που χρειάζεται ο Μέρντοκ ως αποδεικτικό στοιχείο, οπότε ο Μέρντοκ ζητά από τον άλλο αξιωματικό να επικαλύψει τη φωτογραφία με ένα πλέγμα αριθμητικά κωδικοποιημένο για το χρώμα σε κάθε τετράγωνο και να μεταδώσει τα αριθμητικά δεδομένα στον Μέρντοκ μέσω τηλεγράφου- με αποτέλεσμα ο ξένος αξιωματικός να έχει ουσιαστικά στείλει στον Murdoch μια εικόνα bitmap που την αποκαλούν «φαξ»—τηλέφαξ. Αυτή η πτυχή της παράστασης έχει περιγραφεί ως εισαγωγή στοιχείων του είδους steampunk της επιστημονικής φαντασίας, αν και δεν είναι ένα τυπικό θέμα όλων των επεισοδίων.
Η πραγματική ιστορία είναι ένα σημαντικό στοιχείο στα περισσότερα επεισόδια και οι πλοκές, αν και πλασματικές, μερικές φορές εμπλέκουν πραγματικούς ανθρώπους, όπως οι Buffalo Bill Cody, Annie Oakley, H G Wells, Nikola Tesla, Wilfrid Laurier, Jack London, Arthur Conan Doyle, Queen Victoria, Theodore Roosevelt, Oliver Mowat, Orville and Wilbur Wright, Henry Ford, Sir Winston Churchill, Bat Masterson, Alexander Graham Bell, Emma Goldman, H. P. Lovecraft, Harry Houdini, Thomas Edison και Helen Keller.


Murdoch Mysteries 2004-2024

Πιο γλυκανάλατο και από το τυποποιημένο ρυζόγαλο και ούτε ο Μέρντοχ δε βρίσκει τον αυτόχειρα εαυτό του. Ίσως το πιο γλυκανάλατο-θεοκρατικό-αδιάφορο επεισόδιο είναι το 18ο από την 9η σεζόν. Η μυθοπλασία “βάζει” ένα ντετέκτιβ του 1895 να χρησιμοποιεί τεχνάσματα που ανακαλύφθηκαν 50-70 χρόνια μετά, να ταξιδεύει στο μέλλον και ότι άλλο αναχρονιστικό ΔΕΝ μπορώ να φανταστώ. Κρατάει χρόνια αυτή η “κολόνια” σειρά. Κρατάει όμως συντροφιά πολλούς υπερήλικες, για άπειρα βράδια και είναι “τίμιο” για αυτό τον λόγο.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Murdoch_Mysteries


Murdoch Mysteries Television films (2004–2005) photo album


Murdoch Mysteries 2004-2024
Murdoch Mysteries 2004-2024