Monk 2002-2009 Series

Tips:

Το Monk είναι μια αμερικανική κωμική-δραματική τηλεοπτική σειρά μυστηρίου που δημιουργήθηκε από τον Andy Breckman και με πρωταγωνιστή τον Tony Shalhoub ως Adrian Monk. Κυκλοφόρησε αρχικά από το 2002 έως το 2009 και είναι κυρίως μια αστυνομική διαδικαστική σειρά, αλλά παρουσιάζει επίσης κωμικούς και δραματικούς τόνους στην εξερεύνηση της προσωπικής ζωής των κύριων χαρακτήρων. Η παραγωγή της σειράς έγινε από την Mandeville Films και την Touchstone Television σε συνεργασία με την Universal Network Television. Στις 15 Μαρτίου 2023, ο Peacock παρήγγειλε μια δεύτερη ταινία Monk, με τίτλο Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie με τα αρχικά μέλη του καστ, Shalhoub, Levine, Howard, Gray-Stanford, Hardin και Elizondo επιβεβαίωσαν ότι θα επαναλάβουν τους ρόλους τους από τη σειρά. με τον δημιουργό Andy Breckman να γράφει το σενάριο, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου 2023. Πρωταγωνιστούν οι Tony Shalhoub, Bitty Schram, Jason Gray-Stanford, Ted Levine, Traylor Howard.

Πολλοί guest star (πάνω από 1.200) εμφανίστηκαν στην σειρά, όπως ο Dennis Boutsikaris, Amy Sedaris, John Kapelos, Bob Costas (TV sportscaster), Jenni Pulos, Nick Spano, Patricia Skeriotis, Tina Kapousis, Athena Stamos, George Ketsios, Hector Elizondo, Michael Shalhoub (brother of Tony Shalhoub), John Turturro, Scott Glenn, Michael Cavanaugh, Sung Kang, David Grieco, Darlene Conley (The Birds 1963 Film Alfred Hitchcock), Willie Nelson, Andrew McCarthy, Lolita Davidovich, Tony Plana, Jerry Levine, Carmen Electra, James Brolin, Makoto Iwamatsu, DJ Qualls, Malcolm McDowell, Brooke Langton, Chi McBride, Alfred Molina, Snoop Dogg, Vincent Ventresca, Robert Loggia, Henry Czerny, David Strathairn, Peter Stormare, Eric McCormack, Joanna Pacula, Daniel Stern, Gena Rowlands, Steve Zahn, Elizabeth Perkins, Tracey Walter, Dylan Baker, Meat Loaf, Jessica Steen, Maria del Mar, Danny Trejo, Jeffrey Dean Morgan, Lochlyn Munro, Alanna Noel Ubach, Susan Kellermann, Alicia Coppola, Nicole DeHuff, Charles Napier, Gill Gayle, Susan Ward, Tamara Feldman, Tom Everett, Marcus Giamatti, Jennifer Dale, Rossif Sutherland (son of Donald Sutherland), Donna Bullock, Terri Hoyos, Dan Castellaneta, C.S. Lee, Katherine Kendall, Jamie Donnelly, Janine Theriault, Richard Chevolleau, Jessica Lundy, Emmanuelle Vaugier, Francesca Vannucci, Jennifer Lawrence και πολλοί άλλοι.
No. of Seasons 8
No. of Episodes 125

Story:

Ο Άντριαν Μονκ, ένας ντετέκτιβ του Αστυνομικού Τμήματος του Σαν Φρανσίσκο, παθαίνει νευρικό κλονισμό αφού η γυναίκα του, Τρούντι, σκοτώνεται από παγιδευμένο αυτοκίνητο, πιθανώς λόγω της δουλειάς της ως δημοσιογράφος. Χάνει τη δουλειά του και αρνείται να αφήσει το σπίτι του για τέσσερα χρόνια. Με τη βοήθεια της νοσοκόμας και της βοηθού του, Σαρόνα Φλέμινγκ, τελικά καταφέρνει να φύγει από το σπίτι του και να αρχίσει να εργάζεται ως ιδιωτικός ντετέκτιβ και ως σύμβουλος της αστυνομίας, αν και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή του (OCD), η οποία έχει επιδεινωθεί από την εποχή του θανάτου της Τρούντι, θέτει προκλήσεις για αυτόν και απογοήτευση για τους γύρω του. Ο Μονκ συνεχίζει επίσης να ερευνά τον θάνατο της Τρούντι.
Οι πολυάριθμες καταναγκαστικές συνήθειες και οι φοβίες του Μονκ επιδεινώνουν την κατάστασή του. Ο Μονκ φοβάται 312 πράγματα, όπως μικρόβια, γάλα, πασχαλίτσες, φυσαρμόνικες, ύψη, ασυμμετρία, κλειστούς χώρους, φαγητά που αγγίζουν το πιάτο του, ακαταστασία, βατράχια, φίδια, κίνδυνο και άλλα. Το OCD και οι φοβίες προκαλούν προβλήματα στον Monk και σε οποιονδήποτε γύρω του καθώς ερευνά υποθέσεις. Ωστόσο, αυτοί οι ίδιοι αγώνες, ιδιαίτερα το OCD, τον βοηθούν επίσης στην επίλυση υποθέσεων παράλληλα με την έντονη μνήμη, τη συγκεκριμένη νοοτροπία και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Από την παιδική του ηλικία, η έμμονη προσοχή του Monk στη λεπτομέρεια του έδωσε τη δυνατότητα να εντοπίζει μικροσκοπικές αποκλίσεις, να βρίσκει μοτίβα και να κάνει συνδέσεις που οι άλλοι χάνουν. Επειδή οι ιδέες του Monk λειτουργούν τόσο σε συνειδητό όσο και σε υποσυνείδητο επίπεδο, θα παρατηρεί συχνά ότι κάτι δεν πάει καλά με έναν τόπο εγκλήματος, αλλά δεν κατανοεί την πλήρη σημασία του μέχρι να κάνει κάποιος αργότερα μια φαινομενικά ασήμαντη παρατήρηση ή ανακάλυψη.


Monk 2002-2009 Series

Ο Μονκ είναι ένας ντετέκτιβ με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) και φοβάται 312 πράγματα, όπως μικρόβια, γάλα, πασχαλίτσες, φυσαρμόνικες, ύψη, ασυμμετρία, κλειστούς χώρους και άλλα πολλά. Σε καμιά περίπτωση όμως όλα αυτά δεν ενοχλούν τους άλλους, αλλά αντίθετα τον βοηθούν να ανακαλύψει την αλήθεια η οποία φυσικά ενοχλεί. Μπορεί το μοτίβο στο σενάριο να είναι το ίδιο, αλλά με κράτησε ευχάριστα μέχρι το τέλος. Ένα καλό σίριαλ, με ένα τίμιο και μοναδικό Monk ντετέκτιβ.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Monk_(TV_series)

Ελληνική συμμετοχή: Dennis Boutsikaris και Amy Sedaris και Bob Costas και John Kapelos και Jenni Pulos και Patricia Skeriotis και Tina Kapousis και Athena Stamos και George Ketsios


Monk 2002-2009 photo album


Monk 2002-2009 Series Monk 2002-2009 Series Monk 2002-2009 Series Monk 2002-2009 Series Monk 2002-2009 Series
Monk 2002-2009 Series Monk 2002-2009 Series Monk 2002-2009 Series