The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series

Tips:

Το The Incredible Hulk είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στον χαρακτήρα Hulk της Marvel Comics. Η σειρά προβλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Πρωταγωνιστουν οι Bill Bixby, Jack Colvin, Lou Ferrigno.
No. of Seasons 5
No. of Episodes 80 + 5 TV movies

Story:

Ο David Banner, M.D., είναι γιατρός και επιστήμονας που απασχολείται στο Ινστιτούτο Culver της Καλιφόρνια, ο οποίος είναι τραυματισμένος από το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σκότωσε την αγαπημένη του σύζυγο, Laura. Στοιχειωμένος από την αδυναμία του να τη σώσει, ο Banner και η ερευνητική του συνεργάτιδα, η Δρ. Elaina Marks, μελετούν ανθρώπους που μπόρεσαν να συγκεντρώσουν υπεράνθρωπη δύναμη σε στιγμές ακραίου στρες. Έχοντας εμμονή να ανακαλύψει γιατί δεν ήταν σε θέση να επιδείξει τέτοια υπερδύναμη κάτω από παρόμοιες συνθήκες, ο Banner υποθέτει ότι τα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας γάμμα από τις ηλιακές κηλίδες συνέβαλαν στην αύξηση της δύναμης των υποκειμένων. Ανυπόμονος να δοκιμάσει τη θεωρία του, διεξάγει ένα πείραμα χωρίς επίβλεψη στο εργαστήριο, βομβαρδίζοντας τον εαυτό του με ακτινοβολία γάμμα. Ο Banner λαμβάνει εν αγνοία του μια τεράστια υπερβολική δόση. Αρχικά πιστεύει ότι το πείραμα απέτυχε, αλλά όταν τραυματίζεται ενώ αλλάζει ένα σκασμένο λάστιχο, ο θυμός του Banner πυροδοτεί τη μεταμόρφωσή του σε ένα υπεράνθρωπο με πράσινο δέρμα ύψους 2,1 μέτρων και 150 κιλών, που οδηγείται από οργή, και έχει μόνο μια πρωτόγονη νοημοσύνη. Το πλάσμα επιστρέφει στον Banner όταν ηρεμεί και καθώς ο Banner δεν μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη όταν βρίσκεται στη μεταμορφωμένη του κατάσταση, πηγαίνει στον Marks για βοήθεια.
Οι δυο τους διερευνούν τη φύση της μεταμόρφωσης και την πιθανότητα θεραπείας. Οι προσπάθειές τους εμποδίζονται από τον ρεπόρτερ Jack McGee, ο οποίος αρχικά έκανε έρευνα για τους Banner και Marks, αλλά τώρα υποπτεύεται ότι συνδέονται με τις αναφορές ενός πράσινου τέρατος που περιφέρεται στην περιοχή. Ενώ κοιτάζει γύρω από το εργαστήριό τους, ο McGee πυροδοτεί εν αγνοία του μια φωτιά και ο Banner ορμάει για να σώσει τον Marks, τον βγάζει από τη φωτιά αλλά πεθαίνει. Πιστεύοντας λανθασμένα ότι ο Banner σκοτώθηκε στη φωτιά μαζί με τον Marks και ότι το πλάσμα ευθύνεται για τον θάνατό τους, ο McGee δημοσιεύει μια ιστορία ονομάζοντας τον "Incredible Hulk" ως δολοφόνο τους και προτρέπει τις αρχές επιβολής του νόμου να τον συλλάβουν. Ο Banner αποφασίζει με θλίψη να ταξιδέψει από μέρος σε μέρος, με διαφορετικές ταυτότητες και περίεργες δουλειές για να συντηρηθεί και για την αναζήτησή του για μια θεραπεία. Βρίσκει επίσης τον εαυτό του να αισθάνεται υποχρεωμένος να βοηθήσει τους ανθρώπους που συναντά, από όποια προβλήματα τους έχουν συμβεί. Αναπόφευκτα, κάτι τέτοιο τον φέρνει σε επικίνδυνες καταστάσεις που πυροδοτούν τη μεταμόρφωσή του σε Hulk, που με τη σειρά του προσελκύει την προσοχή του McGee, ο οποίος κυνηγά με εμμονή το μυστηριώδες πλάσμα σε όλη τη χώρα, τόσο για να αποτρέψει περαιτέρω βία όσο και για να νομιμοποιήσει την ιστορία του. Παρά τις μανίες, ο Hulk συνήθως κάνει καλό στους ανθρώπους που συναντά ο Banner στα ταξίδια του. Κάθε επεισόδιο τελειώνει αναπόφευκτα με το Banner να επιστρέφει στο δρόμο, φοβούμενος ότι οι εμφανίσεις του Hulk θα φέρουν ανεπιθύμητο έλεγχο από τις αρχές και τον διαρκώς επίμονο McGee.


The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series

Αρκετά καλό σενάριο για 70ς, με έμφαση στους χαρακτήρες και την κουλτούρα της εποχής. Καθόλου εφέ, με υπερβολικό μακιγιάζ και αδιάφορη πλοκή.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Incredible_Hulk_(1978_TV_series)

Marvel Collection

The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series photo album


The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series
The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series The Incredible Hulk Marvel 1977-1982 Series