Marseille 2016-2018

Tips:

Το Marseille είναι μια γαλλική δραματική τηλεοπτική σειρά ροής που δημιουργήθηκε από τον Dan Franck με πρωταγωνιστή τον Gérard Depardieu και τους Benoît Magimel, Géraldine Pailhas, Nadia Fares και Stéphane Caillard.
No. of Seasons 2
No. of Episodes 16

Story:

Μετά από 20 χρόνια ως δήμαρχος της Μασσαλίας, ο Ρομπέρ Ταρό (Ντεπαρντιέ) μπαίνει σε έναν πόλεμο διαδοχής με τον πρώην προστατευόμενό του που έγινε αντίπαλος Λούκας Μπαρές (Benoît Magimel). Και οι δύο άνδρες είναι μέλη του κόμματος «UPM», που βασίζεται στο κεντροδεξιό UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα). Μια προδοσία πυροδοτεί έναν πικρό πόλεμο ανάμεσα σε έναν κύριο πολιτικό και τον πεινασμένο νεαρό προστατευόμενο του σε αυτή τη σαρωτική ιστορία διαφθοράς, αποπλάνησης και εκδίκησης. Στη συνέχεια, η μάχη για την καρδιά της Μασσαλίας θερμαίνεται καθώς οι δεξιοί εθνικιστές αποκτούν εξουσία και μια σκιώδης συνωμοσία στοχεύει την αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης.


Marseille 2016-2018

Το σενάριο (που έχει κάποια αληθινά στοιχεία - φωτογραφίζει τον Bernard Tapie) είναι αγαθό και πιάνει το θέμα μαφία-γκέτο μόνο επιδερμικά. Η Μασσαλία είναι ένας παγκόσμιος “κάδος απορριμάτων” και οι νέες σοδειές από ψήγματα καλών ανθρώπων συνθλίβονται στο χωνευτήρι αυτής της πρωτεύουσας της παρανομίας και της εξαθλίωσης.
Ναι, συμβαίνουν τέτοια εκεί έξω, άρα μπορούν να μπουν και σε σίριαλ. Αλλά αυτό θυμίζει Βραζιλιάνικη σαπουνόπερα που ούτε η γιαγιά μου δεν θα τα πίστευε. Τα ανύπαρκτα αιθήματα που αλλάζουν σε κάθε σκηνή απλά δίνουν το στίγμα αυτής της εποχής που με μια λέξη είναι: Τίποτα. Στην 2η σεζόν στο 3ο επεισόδιο η απόλυτη αφέλεια λέγεται Τζούλια και η ερμηνεία της τσακίζει βατόμουρα. Καλή η ερμηνεία του Gérard Depardieu για τα μέτρια δεδομένα του σεναρίου. Το σίριαλ όμως ήταν απλά πολύ λίγο και μάλλον δυσφήμιση για την ομάδα ποδοσφαίρου της Μασσαλίας. Μέτριο αποτέλεσμα και μου μένει μόνο η “αύρα” από αυτή την πολυπολιτισμική πόλη.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Marseille_(TV_series)
Marseille 2016-2018