Little House on the Prairie 1974-1983

Tips:

Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι είναι αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά με στοιχεία της Άγριας Δύσης, με κεντρικό θέμα μια οικογένεια που ζούσε σε φάρμα στο Walnut Grove. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 11 Σεπτεμβρίου του 1974 και ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου του 1983, σε 9 κύκλους. Η σειρά είναι προσαρμογή των 9 βιβλίων Little House on the Prairie της Laura Ingalls Wilder (b. Laura Elizabeth Ingalls) που εκδόθηκαν 1932-1943. Πρωταγωνιστούν οι Michael Landon, Melissa Gilbert, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson, Lindsay και Sidney Greenbush, Matthew Labyorteaux, Richard Bull, Katherine MacGregor, Alison Arngrim, Jonathan Gilbert, Kevin Hagen, Dabbs Greer, Victor French, Merlin Olsen, Kyle Richards, Dean Butler, Linwood Boomer και Shannen Doherty.
No. of Seasons 9
No. of Episodes 204 (+ 4 specials)

Story:

Οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Charles Ingalls (αγρότης και εργάτης σε μύλους), η γυναίκα του Caroline, και οι 4 τους κόρες Mary , Laura, Carrie, και Grace. Σε επόμενους κύκλους επεισοδίων υιοθετούν τρία ακόμη παιδιά: τον Albert που θα τον βρουν, την Grace, την Cassandra και τον James που θα τους υιοθετήσουν ύστερα από τον θάνατο των γονιών τους. Το Little House εξερευνά και περιγράφει θέματα που αφορούν την υιοθεσία, αλκοολισμό, φτώχεια, πεπρωμένο, προκατάληψη, μετανάστευση, αλλά και το ρατσισμό. Κάποιες από τις πλοκές στρέφονται γύρω από τα προβλήματα της εξάρτησης των ναρκωτικών (μορφίνη), λευχαιμία, παιδική κακοποίηση, καθώς ακόμα και με βιασμό. Η σειρά θεωρείται δραματική, παρόλα αυτά έχει και πολλά κωμικά στοιχεία.


Little House on the Prairie 1974-1983

Το είχα δει στην κρατική τηλεόραση, την περίοδο 1976 με 1984, επειδή δεν είχε τίποτα άλλο να δω τότε. Μετά το 1980-1981 ήρθε το βίντεο και “άνοιξε” η γκάμα επιλογών. Αυτό που με χάλασε από τότε ήταν το πολύ τίμιο, απλό, αγαθό και βαρετό περιβάλλον γύρο από τους χαρακτήρες και η έλλειψη-απουσία του σασπένς και της περιπέτειας. Ίσως από τότε να κατάλαβα ότι η μυθοπλασία είναι για μένα περιπέτεια, διασκέδαση και “εκπομπή” μηνυμάτων.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Little_House_on_the_Prairie_(TV_series)
Little House on the Prairie 1974-1983 Little House on the Prairie 1974-1983