Lilyhammer 2012-2014

Tips:

Το Lilyhammer είναι μια αστυνομική κωμική-δραματική τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Steven Van Zandt για έναν πρώην γκάνγκστερ με έδρα τη Νέα Υόρκη, τον Frank "The Fixer" Tagliano που προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο απομονωμένο Lillehammer της Νορβηγίας. Πρωταγωνιστούν οι Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Marian Saastad Ottesen, Sven Nordin, Kyrre Hellum, Anne Krigsvoll και Henrik Mestad.
No. of Seasons 3
No. of Episodes 24

Story:

Η ορθογραφία του τίτλου της σειράς παραπέμπει στον σκύλο του Tagliano, Lily, που σκοτώθηκε στο πρώτο επεισόδιο κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας κατά της ζωής του Tagliano, και στον τρόπο που ο Tagliano και κάποιοι άλλοι αγγλόφωνοι προφέρουν το όνομα της πόλης. Ο Φρανκ Ταλιάνο (Στίβεν Βαν Ζαντ), πρώην αρχηγός της Νέας Υόρκης σε μια οικογένεια εγκληματιών της αμερικανικής μαφίας, τοποθετείται στο Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων αφού κατέθεσε σε μια δίκη εναντίον του Άλντο Ντελούτσι (Τόμας Γκρούμπε), του νέου αρχηγού της Μαφίας που είχε διατάξει χτύπησε πάνω του αφού διαδέχθηκε τον πρόσφατα αποθανόντα αδερφό του, Sally Boy Delucci. Ο Φρανκ ζητά να μεταφερθεί στο Λίλεχάμερ, όπου πιστεύει ότι κανείς δεν θα τον αναζητήσει. Η νέα του ταυτότητα είναι ο Νορβηγός-Αμερικανός μετανάστης Giovanni "Johnny" Henriksen. Σε ένα ταξίδι με τρένο από το Όσλο στο Lillehammer, ο Johnny εντυπωσιάζει τη δασκάλα Sigrid Haugli (Marian Saastad Ottesen), τον γιο της Jonas (Mikael Aksnes-Pehrson) και έναν άνδρα που αργότερα αποδεικνύεται ότι είναι πολιτικός επόπτης. Ο Τζόνι γίνεται φίλος με τους Χάουγκλι αφού τους κάνει τη χάρη, και λίγο αργότερα, αφού αυτός και η Σίγκριντ περάσουν τη νύχτα μαζί, η Σίγκριντ μαθαίνει ότι είναι έγκυος στα δίδυμα του.


Lilyhammer 2012-2014

Και εδώ όπως και στο The Sopranos, ο Steven Van Zandt παίζει ισοπεδωτικά (playing level-headed). Το σενάριο είναι αυτό του μαφιόζου χαφιέ που κρύβεται στην άλλη άκρη του κόσμου. Θέλει να κάνει μια νέα αρχή αλλά με άπατες που “πιάνουν” στην αθώα κοινότητα. Μια συμπαθητική κομεντί με φόντο το Λίλεχάμερ με αμερικάνικο αέρα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Lilyhammer
Lilyhammer 2012-2014 Lilyhammer 2012-2014