Lie to Me 2009-2011 Series

Tips:

Το Lie to Me (στιλιζαρισμένο ως Lie to me*) είναι μια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά εγκλήματος και δημιουργήθηκε από τον Samuel Baum. Πρωταγωνιστούν οι Tim Roth, Kelli Williams, Brendan Hines, Monica Raymund, Hayley McFarland, Mekhi Phifer, Jennifer Beals (Flashdance 1983), Tim Guinee, Sean Patrick Thomas, Melissa George, Monique Gabriela Curnen και Brandon Jones.
Καμία σχέση με το Lie to Me (2011 South Korean series) και το Lie to Me (2008 Film).
No. of Seasons 3
No. of Episodes 48

Story:

Η πρώτη σεζόν ξεκινά με τον Cal και την Gillian να προσλαμβάνουν έναν νέο συνεργάτη: την αξιωματικό της TSA, Ria Torres, η οποία σημείωσε εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία στο διαγνωστικό ανίχνευσης εξαπάτησης του Cal, και με τη σειρά του χαρακτηρίζεται ως "φυσικός" στον εντοπισμό εξαπάτησης. Το έμφυτο ταλέντο της στον τομέα έρχεται σε σύγκρουση με την ακαδημαϊκή προσέγγιση της Cal και συχνά επιδεικνύει αναλύοντας γρήγορα κάθε έκφραση του προσώπου της. Εκείνη αντεπιτίθεται διαβάζοντας τον Λάιτμαν και, όταν εκείνος δεν το περιμένει, πιπερώνει τις συζητήσεις με αποσπάσματα από τα βιβλία του. Σταδιακά αποκαλύφθηκε ότι ο Δρ. Λάιτμαν οδηγήθηκε να μελετήσει τις μικρο-εκφράσεις ως αποτέλεσμα της ενοχής για την αυτοκτονία της μητέρας του. Ισχυρίστηκε ότι ήταν καλά για να πάρει ένα πάσο για το Σαββατοκύριακο από μια ψυχιατρική πτέρυγα, όταν στην πραγματικότητα βίωνε αγωνία (το οποίο παραλληλίζεται με ένα ανέκδοτο στο βιβλίο του Paul Ekman "Telling Lies").
Για ένα μικρό αριθμό από τα πρώτα επεισόδια, ο Lightman θα συνεργαζόταν με τον Torres για να δουλέψουν σε μια υπόθεση, ενώ ο Foster και ο Loker θα συνεργάζονταν σε μια ξεχωριστή υπόθεση. Περιστασιακά, η δουλειά τους αλληλεπιδρούσε, ή ο Φόστερ και/ή ο Λάιτμαν παρείχαν βοήθεια ο ένας στις περιπτώσεις του άλλου. Καθώς προχωρούσε η πρώτη σεζόν, οι υποθέσεις εμπλέκονταν περισσότερο, και οι τέσσερις βασικοί χαρακτήρες θα δούλευαν μαζί σε μία υπόθεση για κάθε επεισόδιο.


Lie to Me 2009-2011 Series

Η τέχνη της ανάκρισης. Στην εκπομπή, ο Δρ Cal Lightman (Tim Roth) και οι συνάδελφοί του στο The Lightman Group δέχονται αναθέσεις από τρίτους (κοινώς τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου) και βοηθούν στις έρευνες, φτάνοντας στην αλήθεια μέσω εφαρμοσμένης ψυχολογίας: ερμηνεύοντας μικροεκφράσεις, μέσω του Σύστημα κωδικοποίησης ενεργειών προσώπου και γλώσσα του σώματος. Χρησιμοποιούν προσεκτικές γραμμές αμφισβήτησης, προκλητικές δηλώσεις, θεατρινισμούς και υγιείς δόσεις εξαπάτησης από την πλευρά τους. Δηλαδή, “διαβάζουν” το πρόσωπο και κανείς δε γλιτώνει. Τέλειο αποτέλεσμα αλλά βαρετή η απόλυτη επιτυχία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Lie_to_Me


The Art of Lie To Me 2009


Lie to Me 2009-2011 Series
Lie to Me 2009-2011 Series Lie to Me 2009-2011 Series