Lewis 2006–2015

Tips:

Το Lewis είναι ένα βρετανικό τηλεοπτικό, αστυνομικό δράμα που παράγεται για το ITV. Είναι ένα spin-off από τον Inspector Morse και αυτή η σειρά, διαδραματίζεται στην Οξφόρδη. Ο Kevin Whately επαναλαμβάνει τον χαρακτήρα του Robert "Robbie" Lewis, ο οποίος ήταν ο λοχίας του Morse στην αρχική σειρά. Ο Lewis έχει πλέον προαχθεί σε επιθεωρητή ντετέκτιβ με τον βοηθά ο DS James Hathaway, τον οποίο υποδύεται ο Laurence Fox, ο οποίος προήχθη σε επιθεωρητή πριν από την έβδομη σειρά. Στη σειρά πρωταγωνιστεί επίσης η Clare Holman ως ιατροδικαστής Dr. Laura Hobson, επαναλαμβάνοντας επίσης τον ρόλο της από τον επιθεωρητή Morse. και, από την έβδομη σεζόν, η Angela Griffin ως DS Lizzie Maddox.
No. of Seasons 9
No. of Episodes 33

Story:

Series 1 - 2006: Πρώτο επεισόδιο. Ο DI Lewis επιστρέφει στην Οξφόρδη μετά από δύο χρόνια απόσπασης στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, όπου στάλθηκε για να συνέλθει από τον θάνατο της συζύγου του. Του αναθέτει απρόθυμα το νέο του αφεντικό, DCS Innocent, τη δολοφονία ενός μαθητή μαθηματικών της Οξφόρδης που πυροβολείται ενώ συμμετείχε σε μελέτη ύπνου. Ο κωδικός κλειδιού που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο εργαστήριο ύπνου εκχωρείται σε έναν συμφοιτητή μαθηματικών, τον Daniel Griffon, αλλά ο καθηγητής μαθηματικών του Daniel του έδωσε ένα άλλοθι. Ο Ντάνιελ είναι ένας απροσάρμοστος νεαρός που σύντομα θα κληρονομήσει την αυτοκρατορία του πατέρα του. Είναι ενοχλητικός και δεν σέβεται τον θείο του, ο οποίος τώρα ηγείται της εταιρείας. Το μέλλον της εταιρείας στηρίζεται ωστόσο σε μια επικείμενη συμφωνία με Ιάπωνες επενδυτές που επιμένουν ότι η οικογενειακή ενότητα είναι σημαντική αυτή τη στιγμή. Όταν συμβαίνουν άλλες δύο δολοφονίες, ο Lewis πρέπει να αποκρυπτογραφήσει μια κρυπτική ένδειξη που άφησε σε έναν παλιό φάκελο της υπόθεσης το πρώην αφεντικό του, ο επικεφαλής επιθεωρητής Μορς: «Ο Πόλο δεν ήταν ο βασιλιάς».


Lewis 2006–2015

Κλασικό σενάριο, αλλά βαρετό, Αγγλικό, αδιάφορο και πιο βλακώδες από το Morse. Δεν μου έμεινε τίποτα από την υπόλοιπη σειρά. Είναι η “Λωξάντρα” των αστυνομικών σειρών στην Αγγλία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Lewis_(TV_series)

Inspector Morse Collection
Lewis 2006–2015 Lewis 2006–2015 Lewis 2006–2015