Kaala Paani 2023

Tips:

Το Kaala Paani (ελλ. Σκοτεινά Ύδατα) είναι μια Iνδική Xίντι δραματική τηλεοπτική σειρά επιβίωσης, που δημιουργήθηκε από τον Sameer Saxena ο οποίος σκηνοθετεί μαζί με τον Amit Golani. Σενάριο από τους Biswapati Sarkar, Nimisha Misra, Sandeep Saket, Amit Golani. Πρωταγωνιστούν οι Mona Singh, Ashutosh Gowariker, Amey Wagh, Vikas Kumar, Chinmay Mandlekar, Sukant Goel, Arushi Sharma, Radhika Mehrotra, Poornima Indrajith.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 7

Story:

Όταν μια μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τα νησιά Andaman και Nicobar, μια απεγνωσμένη προσπάθεια επιβίωσης συγκρούεται με έναν αγώνα για την ανακάλυψη μιας θεραπείας, με ανθρώπινες σχέσεις και ιστορία αγάπης, απώλειας και απελπισίας.
Το έτος είναι το 2027. Η πανδημία Covid-19 είναι ακόμα φρέσκια στο μυαλό των ανθρώπων. Η ιστορία του Kaala Paani κοιτάζει πέρα από ασθένειες και καταστροφές και συνδυάζει μυθοπλασία και αλήθεια για να εμβαθύνει στους λόγους πίσω από την κρίση της δημόσιας υγείας - αποψίλωση δασών, απειλές που τίθενται σε μια απειλούμενη ιθαγενή κοινότητα, δεσμός βιομηχανίας-κυβέρνησης και διαφθορά σε διάφορα επίπεδα της τοπικής διοίκησης.
Τα διλήμματα ζωής και θανάτου συγκρούονται με τον θάνατο και την ασθένεια στα πάλαι ποτέ παρθένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρi. Παρόλο που η διοίκηση προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ του αναγκαίου και του ηθικά επιτρεπτού για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, μια πολυεθνική εταιρεία κερδοσκοπεί από ένα επίσημα εγκεκριμένο έργο αγωγού νερού. Το νερό είναι πράγματι το οπτικό και θεματικό μοτίβο της Kaala Paani, που δεν προκαλεί έκπληξη για μια ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα μέρος της Ινδίας που είναι περιφραγμένο από τον ωκεανό. Η μόλυνση του αντικατοπτρίζει την τοξικότητα που έχει εισχωρήσει στον αέρα και τη γη που αποτελούν τα νησιά. Τα ηθικά διλήμματα που αντιμετωπίζει η ιατρική αδελφότητα και το γραφείο του Αντικυβερνήτη αφορούν την επιτακτική ανάγκη να σωθεί ο μολυσμένος πληθυσμός, να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου, να ελεγχθεί η μετακίνηση των ανθρώπων και να ληφθούν μέτρα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των αντιδράσεων πανικού.


Kaala Paani 2023

Μια αίσθηση τρόμου και θλίψης διαπερνά τα νησιά καθώς ο Λεπτοσπειρικός Αιμορραγικός Πυρετός (LHF-27) γίνεται η ανεξέλεγκτη νόσος. Οι πολίτες και οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου έρχονται αντιμέτωποι με έναν εχθρό που είναι αόρατος, τη Φύση, που έχει υποστεί το κύριο βάρος της απληστίας της ανθρωπότητας για αιώνες και τώρα αντεπιτίθεται. Η σειρά επτά επεισοδίων αντλεί δύναμη από τα ηθικά, ψυχολογικά και περιβαλλοντικά ερωτήματα που εγείρει. Μια ιστορία Panchatantra για έναν βάτραχο και έναν σκορπιό χρησιμοποιείται για να υπογραμμίσει τη φύση της καλοσύνης και της ανεντιμότητας στη σημερινή εποχή. Το πείραμα σκέψης «πρόβλημα τρόλεϊ» παραπέμπει στην κατάσταση στο έδαφος - η διοίκηση βρίσκεται σε ηθικό δίλημμα. Είναι καλό να θυσιάζεις ένα άτομο για να σώσεις χιλιάδες; Εδώ η σκηνοθεσία μάλλον κάνει την διαφορά και οι ερμηνείες, ειδικά του αστυνόμου Κέταν είναι αρκετά φυσικές και βολικές για το σενάριο. Ο αργός και έξυπνος ρυθμός της πλοκής, δίνει έμφαση στο σασπένς. Μια έξυπνη και τίμια σειρά από την Ινδία σε μια μικρή κοινότητα, που λειτουργεί άψογα στη δύσκολη κατάσταση, με τις ανάλογες απώλειες. Οι απόψεις της ζωής σε αυτή την σειρά, παραπέμπουν σαφώς στον μεγάλο Μαχάτμα Γκάντι και την πραγματική, ρεαλιστική σημασία της ανθρωπιάς.
Ένα χαρακτηριστικό στην Ινδική κουλτούρα είναι να μιλάνε Hindi με πολλές αγγλικές φράσεις. Από τα καλύτερα που έχω δει για τον είδος του από την Ινδία.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Kaala_Paani


Kaala Paani 2023 photo album


Kaala Paani 2023 Kaala Paani 2023
Kaala Paani 2023 Kaala Paani 2023