Juvenile Justice 2022

Tips:

Το Juvenile Justice (κορεατικά: 소년 심판) είναι μια νοτιοκορεατική νομική δραματική τηλεοπτική σειρά του 2022. Σε σκηνοθεσία Hong Jong-chan, πρωταγωνιστούν οι Kim Hye-soo, Kim Mu-yeol και Lee Sung-min.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 10

Story:

Το Juvenile Justice ακολουθεί την ιστορία της Shim Eun-seok, μιας επίλεκτης δικαστή με ψυχρή και απόμακρη προσωπικότητα, η οποία είναι γνωστή για την αντιπάθειά της προς τους ανήλικους, καθώς γίνεται πρόσφατα διορισμένη δικαστής ενός δικαστηρίου ανηλίκων στην περιφέρεια Yeonhwa. Εκεί παραβιάζει τα έθιμα και εφαρμόζει τους δικούς της τρόπους τιμωρίας των παραβατών. Πρέπει να αντιμετωπίσει και να εξισορροπήσει την αποστροφή της για τους ανήλικους παραβάτες με σταθερές πεποιθήσεις για τη δικαιοσύνη και την τιμωρία καθώς αντιμετωπίζει περίπλοκες υποθέσεις ενώ ανακαλύπτει τι σημαίνει πραγματικά να είσαι ενήλικος. Το δράμα της δικαστικής αίθουσας στέλνει ένα μήνυμα για το πώς η κοινωνία είναι επίσης υπεύθυνη για τις πράξεις των ανηλίκων.


Juvenile Justice 2022

Πολύ καλή προσέγγιση του θέματος για την παραβατικότητα των ανηλίκων. Πολύ συναίσθημα και αρκετά δίκαιη άποψη με γνώμονα την επανένταξη και όχι μόνο την τιμωρία.
Η Νότιο Κορέα έχει μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή κουλτούρα, που δε μοιάζει με καμία από τις χώρες της Ασίας. Το δικαστικό σύστημα είναι όντως πολύ κοντά στην ανθρώπινη συμμόρφωση του παραβάτη και η φυλακή είναι το πρότυπο μιας μικρής κοινωνίας, που έχει σκοπό την επανένταξη και όχι την καταστροφή του ατόμου. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτές μάλλον απορρίπτονται από το πλειοψηφία των πολιτών.
Κάποιοι Έλληνες φιλόσοφοι θα τη ζήλευαν και θα τη θεωρούσαν “ουτοπία”. Είναι πολύ δύσκολο να παραδεχτείς ότι υπάρχει πραγματική δημοκρατία και ελευθερία, έστω και σε μικρή κλίμακα.
Θεωρώ ότι η κουλτούρα της Νότιας Κορέας είναι ένα σεβαστό πρότυπο, πολύ κοντά σε αυτό που θα ήθελα να πιστεύω ως Ελευθερία και Δημοκρατία. Και το πρότυπο αυτό εξελίσσεται και προσπαθεί να προσαρμοστεί με την εξέλιξη και την τεχνολογία. Τουλάχιστον προσπαθεί.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Juvenile_Justice_(TV_series)
Juvenile Justice 2022 Juvenile Justice 2022