Morgan Spurlock Inside Man 2013-2016 Documentary Series

Tips:

Το Morgan Spurlock Inside Man είναι μια αμερικανική σειρά ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο CNN. Τα επεισόδια περιλάμβαναν τον Morgan Spurlock να ερευνά μια σειρά θεμάτων από την οπτική γωνία ενός μυστικού βλέμματος από μέσα.
No. of Seasons 4
No. of Episodes 30

Story:

Σε κάθε επεισόδιο διάρκειας μιας ώρας, ο ντοκιμαντερίστας Morgan Spurlock διερεύνησε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος χρησιμοποιώντας τη συμμετοχική δημοσιογραφία. Τα θέματα που διερευνήθηκαν περιλαμβάνουν τη μαριχουάνα, τον έλεγχο των όπλων, τους μετανάστες εργάτες φάρμας και τη φροντίδα ηλικιωμένων.
Στο επεισόδιο πρεμιέρας, ο Spurlock εργάστηκε σε ένα ιατρικό ιατρείο κάνναβης στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.
Στο 2ο επεισόδιο, το θέμα είναι τα όπλα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 10 εκατομμύρια όπλα πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το 2012 και σε σχέση με τους 10.000 θανάτους από πυροβολισμούς και είναι σαφές ότι έχουμε μια επιδημία που αρνείται να εξαφανιστεί. Για να εξερευνήσει το ζήτημα του ελέγχου των όπλων, ο Morgan ενσωματώνεται στον κόσμο των εμπόρων όπλων, με αποκορύφωμα ένα ταξίδι στη μεγαλύτερη έκθεση όπλων στην Αμερική.
Καθώς πολιτείες όπως η Αριζόνα καταπολεμούν τους παράνομους μετανάστες, ο Μόργκαν εντάσσεται στη δεινή κατάσταση των περισσότερων από 1,3 εκατομμυρίων μεταναστών εργαζομένων που μετακινούνται από πολιτεία σε πολιτεία κάθε χρόνο, αναζητώντας απεγνωσμένα δουλειά και ένα ασφαλές μέρος μακριά από τις αρχές.
Πώς επηρεάζουν τα χρήματα την εκπαίδευση, ακόμη και σε επίπεδο δημόσιου σχολείου; Όσον αφορά την εκπαίδευσή τους, πόσο μειονεκτούντα είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν φτωχά; Ο αντικαταστάτης του Μόργκαν διδάσκει σε δύο δημόσια σχολεία σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, ένα που είναι διαμορφωμένο για μια πλούσια πόλη και ένα για το κέντρο της πόλης.
Για να εξερευνήσει την πολυπλοκότητα του θανάτου στην Αμερική, ο Morgan προσφέρεται εθελοντικά σε έναν οργανισμό φροντίδας για το τέλος της ζωής. Η τρέχουσα συζήτησή μας για το Medicare, το αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και η συστημική πρακτική παράτασης της ζωής με κάθε απαραίτητο μέσο έχουν καταστήσει αυτό ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε Αμερικανός.
Ο Μόργκαν πηγαίνει να δουλέψει σε έναν πτωχευμένο δήμο και εξερευνά από κοντά τι σημαίνουν σοβαρές περικοπές προϋπολογισμού για μια πόλη. Ο Morgan θα περάσει μια μέρα σε κάθε τμήμα της πόλης - από ένα προσωπικό του Δημάρχου και την πυροσβεστική που μείωσε το μέγεθός της κατά 90%, μέχρι το τμήμα υγιεινής που δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να συμβαδίσει με την απομάκρυνση των σκουπιδιών.
Ο Morgan Spurlock ξοδεύει χρόνο ζώντας και δουλεύοντας με μια οικογένεια κτηνοτρόφων στη Νεμπράσκα που επλήγη από τη σοβαρή ξηρασία του περασμένου έτους.
Είναι αδύνατο να δούμε τις ειδήσεις και να μην ακούσουμε ότι είμαστε ένα έθνος διχασμένο και σε παρακμή. Μαύρο/Λευκό, Βορράς/Νότος, Φιλελεύθερος ή Συντηρητικός. Ο Morgan Spurlock ενσωματώνεται σε ένα διαφορετικό περιθωριακό γκρουπ στη χώρα μας.
Σε ένα επεισόδιο της 3ης σεζόν, ο Spurlock χρησιμοποίησε μόνο το Bitcoin ως νόμισμα για μια εβδομάδα.
Στο τελευταίο επεισόδιο ο Morgan εξετάζει εταιρείες όπως η Google, το AirBnB και το Spotify καθώς προσπαθεί να ξαναγράψει τους κανόνες και να καλύψει ένα κενό στην αγορά.


Morgan Spurlock Inside Man 2013-2016 Documentary Series

Ένα καλό πείραμα από τον ντοκιμαντερίστα Morgan Spurlock, βλέποντας “από μέσα” πολλά θέματα που δεν μπορεί να αποτυπώσει η μυθοπλασία. Μια διαφορετική οπτική ματιά και άποψη σε μορφή ντοκιμαντέρ. Θυμίζει Michael Moore αλλά μάλλον πιάνει τα θέματα πιο επιδερμικά.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Morgan_Spurlock_Inside_Man

Inside Man Collection
Morgan Spurlock Inside Man 2013-2016 Documentary Series Morgan Spurlock Inside Man 2013-2016 Documentary Series