In The Dark British 2017

Tips:

Το In the Dark είναι ένα βρετανικό αστυνομικό δράμα τεσσάρων μερών που έκανε πρεμιέρα στο BBC One από τις 11 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2017. Η σειρά είναι μια προσαρμογή των μυθιστορημάτων του Mark Billingham, Time of Death και In The Dark. Είναι γραμμένο από τον Danny Brocklehurst και πρωταγωνιστεί η MyAnna Buring ως ντετέκτιβ Helen Weeks και οι Ben Batt, David Leon, Jamie Sives, Clive Wood, Georgia Tennant και Matt King.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 4

Story:

Στην πρώτη ιστορία, η ντετέκτιβ Helen Weeks ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και εμπλέκεται σε μια υπόθεση στην οποία ο σύζυγος της παιδικής της φίλης κατηγορείται ότι απήγαγε δύο νεαρά κορίτσια. Στη δεύτερη ιστορία, μια βαριά έγκυος Ελένη παρασύρεται στη σκοτεινή πλευρά του αστικού Μάντσεστερ καθώς αντιμετωπίζει μια απροσδόκητη τραγωδία.


In The Dark British 2017

Το σενάριο πολύ λίγο-μικρό-άνευρο και αδιάφορο. Η μια οπτική “ίνα” λέει: Ένα 10 λεπτο σενάριο (κάθε υπόθεση 2 επεισόδια) που βάζουν την γνωστή σάλτσα εκμάθησης αδιάφορων χαρακτήρων. Μια μπάτσος που δεν πείθει με τίποτα ότι είναι μπάτσος, όπως και έγκυος. Ανάμεσα σε 2 σκηνές η κοιλιά της φουσκώνει σαν κέικ. Σπαστικά φλας-μπακ που δεν λένε τίποτα, για να τα πει η ίδια όλα σε 1 λεπτό (τηλεοπτικός χρόνος), κάτι που έχεις καταλάβει από την αρχή. Δεκάδες αδιάφοροι χαρακτήρες, που περιφέρονται άσκοπα, για να γεμίσουν πλάνα και χρόνο. Οι σκηνές και η πλοκή ήταν καθαρά “παιδικές” και άνευρες. Οι ερμηνείες παραπέμπουν σε wannabe ηθοποιούς που θα γίνουν, ίσως μετά από 20 χρόνια. Δεν μου έμεινε τίποτα.
Η άλλη οπτική “ίνα” λέει: Θύγει ένα ευαίσθητο θέμα, την παιδεραστία. Μέσα από την έκθεση των χαρακτήρων βγαίνουν στην επιφάνεια σκληρά μυστικά. Το αστυνομικό μέρος του σεναρίου είναι μόλις το 10%, το οποίο μάλλον υπάρχει για να συνδέσει το “κυρίος πιάτο” που είναι τα κρυμμένα μυστικά. Για να έχουμε να λέμε ότι για κάθε ταινία-σίριαλ, θα υπάρχει μια δικαιολογία για να γίνει.
Για μια και μόνη φορά, κάθισα να αναλύσω ένα αγγλικό σίριαλ, που πιστεύω ότι θα ισχύει για τα 9 από τα 10 που βλέπω.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/In_the_Dark_(British_TV_series)

Δεν πρέπει να συγχέεται με το Into the Dark LA 2018-2021
και με το In the Dark American 2018-2022
In The Dark British 2017 In The Dark British 2017