House 2004-2012 Series

Tips:

Το House (επίσης ονομάζεται House, M.D.) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά ιατρικού δράματος που προβλήθηκε αρχικά στο δίκτυο Fox για οκτώ σεζόν, από τις 16 Νοεμβρίου 2004 έως τις 21 Μαΐου 2012. Η υπόθεση της σειράς ξεκίνησε από τον Paul Attanasio, ενώ ο David Shore, ο οποίος πιστώνεται ως δημιουργός, ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τη σύλληψη του χαρακτήρα του τίτλου. Οι εκτελεστικοί παραγωγοί της σειράς περιλάμβαναν τον Shore, τον Attanasio, την επιχειρηματική συνεργάτιδα του Attanasio, Katie Jacobs, και τον σκηνοθέτη Bryan Singer. Πρωταγωνιστούν οι Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer, Peter Jacobson, Kal Penn, Olivia Wilde, Amber Tamblyn, Odette Annable και Charlyne Yi.
No. of Seasons 8
No. of Episodes 177

Story:

Ο κύριος χαρακτήρας της σειράς είναι ο Dr. Gregory House (Hugh Laurie), μια αντισυμβατική, ιατρική ιδιοφυΐα που, παρά την εξάρτησή του από τα φάρμακα για τον πόνο, ηγείται μιας ομάδας διαγνωστικών στο φανταστικό Νοσοκομείο Princeton–Plainsboro Teaching Hospital (PPTH) στο New Jersey. Ο Χάουζ συχνά συγκρούεται με τους συναδέλφους του γιατρούς, συμπεριλαμβανομένης της δικής του διαγνωστικής ομάδας, επειδή πολλές από τις υποθέσεις του για τις ασθένειες των ασθενών βασίζονται σε λεπτές ή αμφιλεγόμενες γνώσεις. Η παραβίαση των κανόνων και των διαδικασιών του νοσοκομείου τον οδηγεί συχνά σε σύγκρουση με το αφεντικό του, τη διοίκηση του νοσοκομείου και την κοσμήτορα της ιατρικής Dr. Lisa Cuddy (Lisa Edelstein). Ο μόνος αληθινός φίλος του Χάουζ είναι ο Dr. James Wilson (Robert Sean Leonard), επικεφαλής του Τμήματος Ογκολογίας.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών σεζόν, η διαγνωστική ομάδα του House αποτελείται από τον Dr. Robert Chase (Jesse Spencer), τον Dr. Allison Cameron (Jennifer Morrison) και τον Dr. Eric Foreman (Omar Epps). Στο τέλος της τρίτης σεζόν, αυτή η ομάδα διαλύεται. Μαζί με τον Foreman, ο House επιλέγει σταδιακά τρία νέα μέλη της ομάδας: τον Dr. Remy "Thirteen" Hadley (Olivia Wilde), τον Dr. Chris Taub (Peter Jacobson) και τον Dr. Lawrence Kutner (Kal Penn). Ο Chase και ο Cameron συνεχίζουν να εμφανίζονται περιστασιακά σε διαφορετικούς ρόλους στο νοσοκομείο. Ο Kutner πεθαίνει αργά στην πέμπτη σεζόν. νωρίς στην έκτη σεζόν, ο Κάμερον φεύγει από το νοσοκομείο και ο Τσέις επιστρέφει στη διαγνωστική ομάδα. Η Thirteen παίρνει άδεια για το μεγαλύτερο μέρος της έβδομης σεζόν και η θέση της καλύπτεται από τη φοιτήτρια ιατρικής Martha M. Masters (Amber Tamblyn). Οι Cuddy και Masters αναχωρούν πριν από την όγδοη σεζόν. Ο Foreman γίνεται ο νέος Dean of Medicine, ενώ η Dr Jessica Adams (Odette Annable) και η Dr. Chi Park (Charlyne Yi) εντάσσονται στην ομάδα του House.


House 2004-2012 Series

Το σενάριο δεν καθαρά ιατρικό, αλλά εστιάζει περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι και την τρόπο αντιμετώπισησ των καταστάσεων. Με κράτησε σταθερά μέχρι την 3η σεζόν και στις επόμενες κάποια επεισόδια και σταδιακά έγινε αναμενόμενο και βαρετό. Πολύ καλή και φυσική η ερμηνεία του Hugh Laurie και η εξέληξη του, που στην αρχή νομίζεις ότι είναι ο πραγματικός Dr. Gregory House.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/House_(TV_series)


House photo album


House 2004-2012 Series House 2004-2012 Series House 2004-2012 Series House 2004-2012 Series House 2004-2012 Series House 2004-2012 Series
House 2004-2012 Series House 2004-2012 Series