Hot Skull - Sicak Kafa 2022

Tips:

Το Hot Skull (Sicak Kafa) είναι μια Τούρκικη σειρά Sci-Fi φαντασίας και μυστηρίου. Σενάριο και σκηνοθεσία από τον Mert Baykal και Umur Turagay. Πρωταγωνιστούν οι Osman Sonant, Sevket Çoruh, Hazal Subasi, Kubilay Tunçer, Arda Aranat και Jordan Reynolds.
No. of Seasons 1
No. of Episodes 8

Story:

Σε έναν δυστοπικό κόσμο που συγκλονίζεται από μια επιδημία τρέλας που εξαπλώνεται μέσω της γλώσσας και της ομιλίας, ένας πρώην γλωσσολόγος ο Murat Siyavus που βρισκόταν σε ένα μακροχρόνιο κρησφύγετο, είναι το μόνο άτομο που μυστηριωδώς δεν έχει επηρεαστεί από αυτή την ασθένεια. Το πρώτο επεισόδιο εισάγει αυτόν τον δυστοπικό κόσμο, που εμφανίζεται 8 χρόνια μετά το αρχικό ξέσπασμα ενός θανατηφόρου ιού που ονομάζεται «σημασιολογικός ιός». Αυτή η μεταδοτική ψυχική διαταραχή μεταδίδεται μέσω της ομιλίας από το ένα αυτί στο άλλο. Στην καθομιλουμένη ονομάζεται "Jabbering", οι μολυσμένοι βασικά κροταλίζουν μαζί ένα σωρό τυχαίες λέξεις και μολύνουν τους οικοδεσπότες τους, στέλνοντάς τους σε μια τρελή κατάσταση πανικού. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρο το σύστημα κατέρρευσε και ο κόσμος (βλέπε: Τουρκία) επέτρεψε στις AEI (Αντιεπιδημικές Δυνάμεις) να αναλάβουν, διασπώντας τις περιοχές σε διαφορετικές ζώνες για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τον ιό. Κυνηγημένος από το αδίστακτο ίδρυμα κατά της επιδημίας, ο Μουράτ αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ασφαλή ζώνη και να φύγει μέσα στις φλόγες και τα ερείπια των μυστηριωδών δρόμων της Κωνσταντινούπολης, όπου αναζητά το μυστικό του «καυτού κρανίου» του - ένα διαρκές σημάδι της ασθένειας.


Hot Skull - Sicak Kafa 2022

Συμπαθή και σύνθετο σενάριο, με αρκετά έξυπνους διαλόγους. Απλή σκηνοθεσία με κλασικό τουρκικό και καλό χιούμορ. Πολύ έξυπνη αλληγορία και μεταφορά της πραγματικότητας στην οθόνη. Η σειρά αυτή είναι μια πραγματική αντίδραση στο κατεστημένο κάθε χώρας. Νομίζω ότι αυτό το σενάριο, με την κατάλληλη προσαρμογή, ταιριάζει και σε πολλές χώρες. Μπράβο στους συντελεστές.



More Info --
Hot Skull - Sicak Kafa 2022 Hot Skull - Sicak Kafa 2022 Hot Skull - Sicak Kafa 2022