Homicide: Life on the Street 1993-1999

Tips:

Το Homicide: Life on the Street είναι μια αμερικανική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά που εξιστορεί το έργο μιας φανταστικής εκδοχής της Μονάδας Ανθρωποκτονιών του Αστυνομικού Τμήματος της Βαλτιμόρης. Έτρεξε για επτά σεζόν (122 επεισόδια) στο NBC από τις 31 Ιανουαρίου 1993 έως τις 21 Μαΐου 1999 και διαδέχτηκε το Homicide: The Movie (2000), το οποίο λειτούργησε ως το φινάλε της σειράς. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Paul Attanasio και βασίζεται στο βιβλίο του David Simon Homicide: A Year on the Killing Streets (1991). Πολλοί από τους χαρακτήρες και τις ιστορίες που χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την παράσταση βασίστηκαν σε γεγονότα που απεικονίζονται στο βιβλίο. Πρωταγωνιστούν οι Daniel Baldwin, Richard Belzer, Andre Braugher, Clark Johnson, Yaphet Kotto, Melissa Leo, Jon Polito, Kyle Secor, Ned Beatty, Isabella Hoffman, Reed Diamond, Michelle Forbes, Max Perlich, Peter Gerety, Jon Seda, Callie Thorne, Toni Lewis, Michael Michele και Giancarlo Esposito.
No. of Seasons 7
No. of Episodes 122 + Television film (2000)

Story:

Στο 1ο επεισόδιο, οι ντετέκτιβ Meldrick Lewis (Clark Johnson) και Steve Crosetti (Jon Polito) ερευνούν μια ηλικιωμένη γυναίκα που ονομάζεται Calpurnia Church, η οποία πιστεύουν ότι έχει δολοφονήσει τους συζύγους της για να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλισής τους. Ο ντετέκτιβ Stanley Bolander (Ned Beatty) σπρώχνει τον απρόθυμο σύντροφό του, John Munch (Richard Belzer), να δώσει συνέχεια σε μια ψυχρή υπόθεση στην οποία μια γυναίκα έπεσε πάνω από ένα αυτοκίνητο. Ο Μουνκ αποσπά τελικά μια ομολογία από έναν μεθυσμένο οδηγό που τη χτύπησε. Η ντετέκτιβ Κέι Χάουαρντ (Μελίσα Λίο) συνεχίζει ένα πρόσφατο τυχερό σερί λύνοντας εύκολα έναν φόνο αμέσως μετά την ανάληψη του, προς μεγάλη αμηχανία του συντρόφου της, Μπο Φέλτον (Ντάνιελ Μπάλντουιν). Ο εκκεντρικός μοναχικός ντετέκτιβ Frank Pembleton (Andre Braugher) αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον πρωτάρη Tim Bayliss (Kyle Secor), ο οποίος διαφωνεί με τις μεθόδους του Pembleton όταν ξεγελάει έναν ύποπτο (Alexander Chaplin) για να ομολογήσει τον φόνο. Για την πρώτη του υπόθεση ως κύριος ανακριτής, ο Bayliss ανατίθεται στη δολοφονία της 11χρονης Adena Watson.
Homicide: The Movie. Ο πρώην διοικητής ανθρωποκτονιών Al Giardello πυροβολείται τη στιγμή που ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εκστρατεία του για τον Δήμαρχο της Βαλτιμόρης, έτσι ο πρώην και ο νυν ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών συνεργάζονται για να βρουν τον ένοχο.


Homicide: Life on the Street 1993-1999

Το σενάριο είναι από αυθεντικές ιστορίες του αστυνομικού δελτίου της Βαλτιμόρης. Παρουσιάζει τον “πραγματικό” ντετέκτιβ σαν τον κλασικό Κάλλαχαν (Dirty Harry, Clint Eastwood) που πίστευε ότι η βία είναι μια φυσιολογική πτυχή της δουλειάς τους. Κλασικές και καλές ερμηνείες από μια πλοιάδα γνωστών ηθοποιών που έπαιξαν σε ταινίες των 70ς-80ς. Σταθερό μοτίβο στην πλοκή, με αστυνομική δράση και γέμισμα με τις σχέσεις και τη ζωή των χαρακτήρων. Μια κλασική και παλιομοδίτικη αστυνομική σειρά.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Homicide:_Life_on_the_Street


Homicide Films and television
Film Homicide (1949 film), an American film directed by Felix Jacoves
Homicide (1991 film), an American film by David Mamet
Television Homicide (Australian TV series), a 1964–1977 Australian police procedural series
Homicide: Life on the Street, a 1993–1999 American TV series inspired by David Simon's book.
Homicide: Life on the Street 1993-1999