Fauda 2015-2022

Tips:

Το Fauda (Chaos) που σημαίνει "χάος" είναι μια ισραηλινή τηλεοπτική σειρά που αναπτύχθηκε από τους Lior Raz και Avi Issacharoff βασιζόμενη στις εμπειρίες τους στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις. Πρωταγωνιστούν οι Lior Raz, Hisham Sulliman, Shadi Mar’i, Laëtitia Eïdo, Tzachi Halevy, Yuval Segal, Neta Gerti, Tomer Kapon, Itzik Cohen και Rona-Lee Shimon.
No. of Seasons 4
No. of Episodes 48

Story:

Δεκαοκτώ μήνες πριν, ο Ισραηλινός στρατιώτης Doron και η μονάδα του πιστώθηκαν ότι σκότωσαν τον τρομοκράτη Taufiq Hammed. Μετά από αυτό, ο Doron αποσύρεται από την υπηρεσία για να καλλιεργήσει έναν αμπελώνα. Στην αρχή της 1ης σεζόν, ο Doron επισκέπτεται τον Moreno, τον διοικητή της παλιάς του μονάδας, ο οποίος τον ενημερώνει ότι ο Taufiq Hammed είναι ακόμα ζωντανός και σχεδιάζει να παρευρεθεί στον γάμο του αδελφού του Bashir. Ο Doron επανέρχεται στην ομάδα του για να πάει κρυφά στο γάμο. Τελικά ανακαλύπτονται και ο Μπασίρ σκοτώνεται, λίγες στιγμές πριν φτάσει ο Taufiq. Αν και ο Doron είναι σε θέση να πυροβολήσει τον Taufiq και τον τραυματίζει, ο Taufiq δραπετεύει.


Fauda 2015-2022

Σκότωσαν τον πατέρα μου, θα σκοτώσω αυτόν και τα παιδιά του. Και η υπόλοιπη οικογένεια ή οι σύντροφοι αυτών θα σκοτώσουν την άλλη φαμίλια. Και φυσικά δεν παίζει ρόλο ποιος άρχισε και φυσικά ΔΕΝ θα τελειώσει ποτέ η εκδίκηση. Με αυτή την σειρά όμως ΟΛΑ θα αλλάξουν και θα ζήσουν όλοι καλά. Και οι δυο πλευρές δεν θέλουν οριστική λύση, γιατί δεν κοιτάζουν το πρωταρχικό πρόβλημα. Τελικό συμπέρασμα: όλοι έχουν δίκιο αλλά μόνο οι “έξυπνοι” νικούν για μια στιγμή δίχως νόημα.
Όταν η μυθοπλασία υπηρετεί την προπαγάνδα.



More Info -- https://en.wikipedia.org/wiki/Fauda

Indian Remake
Τον Νοέμβριο του 2019, το στούντιο Applause Entertainment (που προωθείται από την Aditya Birla Group) ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα ινδικό ριμέικ του Fauda, το οποίο θα αναδείξει την περίπλοκη σχέση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Το Tanaav, το ινδικό ριμέικ του Fauda, έκανε πρεμιέρα στο SonyLIV στις 11 Νοεμβρίου 2022.
Fauda 2015-2022 Fauda 2015-2022 Fauda 2015-2022